Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde çöp konteynerlerinin kaybolması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ünlü televizyon programcısı Müge Anlı'dan yardım talebinde bulundu. Kanar, Twitter üzerinden yaptığı çağrıda Anlı'dan kayıp konteynerleri bulmasını istedi ve vatandaşlardan da yardım çağrısında bulundu. Ayrıca, çöp konteynerlerinin çalınmasına tanıklık eden vatandaşların belediyenin çağrı merkezine bilgi vermelerini rica etti ve kamu malına verilen zararı kınadı.
6 Haziran 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak metrosu ihalesinde Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Kolin İnşaat dahil beş şirketin verdiği teklifleri 'fahiş' bulduğu için reddetti. ABB'ye göre projenin maliyeti 370 milyon avro iken, en düşük teklif 575 milyon avro ile Cengiz Holding'den geldi. İhaledeki teklifler arasındaki fark yüzde 1'den azdı. ABB, rekabetçi bir ortam sağlamak ve kamu kaynaklarını korumak amacıyla ihaleyi en kısa zamanda yeniden yapacağını duyurdu.
31 Ocak 2024

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüşüyor. Bu proje, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve BAE ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesinin bir parçası. Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşüyor. BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030'a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor.
5 Ekim 2023

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Kapısı, 'Son Nesil' isimli iklim aktivistleri tarafından turuncuya boyandı. Eylem sırasında 13 aktivist gözaltına alındı. Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, eylemi tarihi sütunlara zarar verdiği gerekçesiyle eleştirdi. Eylemin ardından kapıdaki boya temizlendi.
18 Eylül 2023

Bookinton Kitap Platformu, Türkiye'de okuma kültürünü ve alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlayan bir girişim olarak Şubat 2022'de kuruldu ve birinci yılını doldurdu. Platform, kitap incelemeleri, sektör haberleri, araştırma dosyaları, anketler ve röportajlar sunarak yayıncılık sektörünün tüm paydaşlarına hizmet veriyor. Birinci yıl raporunda, editör sayısının 80 kişiye ulaştığı, 417 kitap incelemesi ve 17 özel röportaj yayımladığı, 50 yazar dosyası ve 38 kitap kulübü tanıtımı yaptığı belirtiliyor.
2 Şubat 2023

Türkiye'de iki Michelin yıldızı alarak bu başarıya ulaşan tek şef olan Fatih Tutak, 14 Şubat'ta açılacak olan The Peninsula İstanbul otelinin 'Gallada' adlı restoranında direktör şef olarak görev yapacak. Peninsula Grubu, Tutak'ın Michelin yıldızı almasından önce onunla anlaşmıştı. Tutak, restoranda Türk-Asya mutfağından lezzetler sunacak ve bu alanda liderlik edecek.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim