İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 81 ilinde jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen 'Çember-18' operasyonlarında 4 bin 995 firarinin yakalandığını açıkladı. Yakalananlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, cinsel suçlar, adam öldürme, narkotik, terör, kaçakçılık ve organize suçlar gibi çeşitli suçlardan aranan kişiler bulunmaktadır. Bakan Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin verilmeyeceğini ve ailelerin huzurunun korunacağını belirtti.
13 Mayıs 2024

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılık, bu kişilerin IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiğini tespit ederek gözaltı kararı verdi. Polis, 13 zanlıyı yakaladı. Operasyonlar, IŞİD'e karşı yürütülen geniş çaplı mücadele kapsamında gerçekleştirildi.
23 Mayıs 2024

Siirt'te jandarma ekipleri, Siirt-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün emanet bölümünde bulunan bir bavula narkotik dedektör köpeği tepki verdi. Yapılan aramada bavulda 40 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Bavulu otobüse teslim eden B.T. aranıyor.
24 Ağustos 2024

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yayımlanan 'AB Uyuşturucu Piyasaları Raporu'na göre, Afganistan kaynaklı eroinin büyük bir kısmı Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine taşınıyor. Raporda, AB'nin uyuşturucu pazarının perakende değerinin en az 31 milyar avro olduğu belirtiliyor ve uyuşturucu ticaretinin toplumsal dokuyu yolsuzluk ve şiddet yoluyla yıprattığı vurgulanıyor. Ayrıca, Avrupa'da uyuşturucuya ulaşılabilirliğin arttığı ve kokainin Avrupa limanlarına konteynerlerle taşındığı, bu süreçte liman işçilerine rüşvet ve baskının önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.
8 Mart 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 1 Haziran 2023 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında 486 suç örgütüne yönelik bin 281 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlar sonucunda 8 bin 910 kişinin gözaltına alındığını açıkladığını belirtiyor. Ayrıca, bazı suç örgütlerinin bakanlığa bağlı güvenlik mensuplarından destek aldığına dair ciddi tespitler yapıldığını vurguluyor. Zeyrek, bu operasyonların öncesinde sokakların kimlere emanet olduğunu ve suç örgütlerinin nasıl korunduğunu sorguluyor.
25 Mayıs 2024

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Samsun'da polis ekipleri, otogarda şüpheli davranışlar sergileyen A.A. ve H.T.'yi takibe aldı. Yapılan aramalarda uyuşturucu bulunamasa da, zanlıların mide ve bağırsaklarında uyuşturucu taşıdıkları tespit edildi. Hastanede yapılan tıbbi müdahale sonucunda 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılara yardım eden bir kişi de gözaltına alındı ve haklarında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatıldı.
8 Temmuz 2024

İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen 'Define-1' operasyonunda, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Türkiye'ye ait tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine yasa dışı yollardan sattığı tespit edildi. Operasyonda 6 bin 325 sikke, 997 obje, beş dedektör, iki ruhsatsız tüfek, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el koyuldu. Örgüt elebaşısına Avrupa ve ABD'deki beş müzayede evinden 72 milyon lira döviz gönderildiği belirlendi.
11 Temmuz 2024

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım satım platformu üzerinden haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 118 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 47'si tutuklanırken, 71'i adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, Ankara Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından yürütüldü.
4 Haziran 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

Tolga Şardan, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle metamfetamin ticaretinde transit ülke olarak görülmeye başlandığını belirtiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yayımladığı 'Türkiye Uyuşturucu Raporu – 2024' verilerine göre, Türkiye'de skunk ve metamfetamin yakalamalarında ciddi artışlar yaşandı. 2023 yılında skunk yakalamaları yüzde 148 artarken, metamfetamin yakalamaları da yüzde 35,5 oranında arttı. Türkiye'de 2023 yılında 65 bin 800 metamfetamin olayı yaşandı ve 88 bin 600 şüpheli gözaltına alındı.
7 Eylül 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim