BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

2014 yapımı korku filmi 'Peşimdeki Şeytan'ın devam filmi çekilecek. Yönetmen David Robert Mitchell ve oyuncu Maika Monroe'yu 10 yıl aradan sonra yeniden bir araya getiren filmin adı 'They Follow' olarak duyuruldu. Çekimler önümüzdeki yıl başlayacak ve film 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. İlk filmde cinsel temasla iletilen doğaüstü bir laneti içeren bir hikaye anlatılmıştı.
31 Ekim 2023

ABD'de düzenlenen 96'ncı Oscar ödül töreninde, Oppenheimer filmi önemli ödüller kazanarak dikkat çekti. Film, en iyi film, en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi aktör (Cillian Murphy) dahil olmak üzere birçok kategoride ödül aldı. Diğer dikkat çeken ödüller arasında en iyi aktris ödülünü Emma Stone'un Poor Things filmi için kazanması ve en iyi yardımcı aktör ödülünün Robert Downey Jr.'a Oppenheimer filmiyle gitmesi yer aldı.
11 Mart 2024

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Cinsel istismarla suçlanan ABD'li yönetmen Woody Allen, Venedik Film Festivali'nde yeni filmi 'Coup de Chance'ın galasında beş dakika boyunca ayakta alkışlandı. Allen, üvey kızı Dylan Farrow tarafından çocukken taciz etmekle suçlanmış, ancak bu iddiaları reddetmişti. Festivalin Allen'ı davet etmesi eleştirilere neden olmuştu. Allen, 'iptal kültürü' hakkında ise 'çok aptalca' bulduğunu belirtti.
5 Eylül 2023

Twilight serisinin yıldızı Kristen Stewart, nişanlısı Dylan Meyer ile birlikte yumurtalarını dondurma kararı aldıklarını açıkladı. Stewart, bu kararın gelecekte çocuk sahibi olma seçeneğini açık tutmak için alındığını belirtti. Çift, 2021'de nişanlanmış olmalarına rağmen, düğün planları konusunda somut bir adım atmış değil. Stewart, düğün planlama sürecini sevmediklerini ve geniş bir planları olduğunu ifade etti. Ayrıca, Stewart'ın ilk uzun metrajlı film yönetmenliği projesinin tamamlanmasının ardından düğün planlarının somutlaşabileceği söylentileri var.
28 Mart 2024

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın yeni filmi 'Strange Way of Life', 76. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alacak ve dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek. Film, 30 dakika uzunluğunda olup, Pedro Pascal ve Ethan Hawke'nin başrollerini paylaştığı bir hikayeyi anlatıyor. Almodovar için bu, 2020'deki 'The Human Voice' filminden sonra çektiği ikinci İngilizce film olma özelliğini taşıyor. Festivalin açılış filmi olarak Johnny Depp'in rol aldığı 'Jeanne du Barry' seçilmişti.
12 Nisan 2023

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un hayat hikayesi, Orchestra Content yapım şirketi tarafından film olarak beyazperdeye taşınacak. 'Bergen' filminin yaratıcı yapımcısı Mine Şengöz'ün öncülüğünde, geniş bir danışman kadrosu ile senaryo çalışmalarına başlanmıştır. Filmde Bülent Ersoy'un daha önce bilinmeyen yönleri ele alınacak, ancak filmle ilgili vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu henüz açıklanmamıştır.
9 Haziran 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Altın Ahududu Ödülleri'nde, Marilyn Monroe'nun hayatını anlatan 'Blonde' filmi yılın en kötü filmi dahil olmak üzere birden fazla kategoride ödül aldı. Oscar ödüllü Tom Hanks, 'Elvis' ve 'Pinokyo' filmlerindeki rolleriyle en kötü yardımcı erkek oyuncu seçilirken, Colin Farrell Razzie Kurtarıcı Ödülü'nü kazandı. 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'un 'Firestarter' filmindeki performansıyla en kötü kadın oyuncu dalında aday gösterilmesi eleştirilere neden olmuş ve ödül iptal edilmişti.
12 Mart 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Özcan Alper'in ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen son filmi 'Karanlık Gece', Netflix kütüphanesine eklendi. Film, Alper'in Murat Uyurkulak'la birlikte yazdığı senaryoda, 'suç ortaklığı' ve onu koruyan suskunluğun yol açtığı 'şiddet sarmalı'nı küçük bir kasabada geçen hikayeyle anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli'nin yer aldığı film bugün Netflix kütüphanesine eklendi.
13 Ekim 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 12 Mart'ta düzenlenecek olan 95. Oscar ödülleri için adayları açıkladı. 'Everything Everywhere All At Once' filmi 11 dalda adaylık kazanarak öne çıktı. Bu filmi, 'The Banshees of Inisherin' ve 'All Quiet on the Western Front' filmleri 9'ar dalda adaylıkla takip etti. Adaylar, Akademi Başkanı Janet Jang'ın açılış konuşmasının ardından Riz Ahmed ve Alison Williams tarafından duyuruldu.
24 Ocak 2023

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yüzünün bir sigorta reklamında kullanıldığını belirtti. Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı ve reklamın sahte olduğunu, yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı. Hanks daha önce dizi ve film sektöründe yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerini dile getirmiş, ancak kendisinin dijital olarak oluşturulmuş versiyonlarının çeşitli filmlerde yer almasına izin vermişti.
2 Ekim 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim