Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Fransız İmparator Napolyon Bonapart'ı anlatan 'Napolyon' filminin müzikleri için imparatorun Londra'daki bir müzede sergilenen piyanosu kullanılmış. Britanyalı besteci Martin Phipps, müziklerin hem Napolyon'u hem de hayatının aşkı Joséphine'i ayrı ayrı betimleyecek şekilde hazırlandığını belirtti. Müziklerde, Napolyon'un yabancı olma hissini yansıtmak için Korsikalı şarkıcılar ve Korsika şarkıları kullanıldı. Ayrıca, Napolyon'un müzikleri piyanoda basit bir şekilde başlayıp, solo trompete devredilerek, filmin sonunda enstrümantal ve vokal bir versiyona dönüşüyor.
25 Ekim 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024

Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola, 'Megalopolis' adlı hayal projesinin setinde bütçe sorunları ve kreatif ekipteki ayrılıklarla karşı karşıya. Filmin sanat yönetmeni ve görsel efekt ekibi dahil olmak üzere bazı önemli isimler projeden ayrıldı. Coppola, Hollywood'un 'kendi paranı harcama' kuralını ihlal ederek filmi kendi finansmanıyla, toplamda 120 milyon dolar harcamayı planlayarak sürdürüyor. Bu kararını, kendi vizyonunu tam olarak gerçekleştirebilmek için aldığını belirtiyor.
10 Ocak 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet, kült filmi ‘Amélie’nin baş karakteri Amélie Poulain'in aslında bir KGB ajanı olduğunu açıkladı. Jeunet, filmin 22. yılına özel hazırladığı altı dakikalık kısa filmde bu bilgiyi paylaştı. Kısa filmde, Amélie'nin casusluk teknikleri ve sinsi planları, filmin ikonik sahneleri üzerinden gösteriliyor. Bu açıklama, Amélie karakterine dair algıları değiştirecek bir 'plot twist' olarak değerlendiriliyor.
15 Mart 2023

Türk yeni medya sanatçısı Refik Anadol'un New York'taki Museum of Modern Art'ta (MoMA) açılan 'Unsupervised' sergisi, hem olumlu yorumlar aldı hem de ABD'nin önde gelen sanat eleştirmenlerinden Jerry Saltz tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Saltz, Anadol'un eserlerini 'yarım milyon dolarlık ekran koruyucu' olarak nitelendirirken, Washington Post yazarı Sebastian Smee ise Anadol'un yaratım sürecini ve sanat tarihindeki yerini olumlu bir şekilde ele aldı. Anadol, Twitter üzerinden eleştirilere yanıt vererek, yapay zeka ile yapılan sanatın değerini ve eleştirmenlerin önyargılı yaklaşımlarını dile getirdi.
24 Şubat 2023

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Ahlat Ağacı' filminden beş yıl sonra çekeceği yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne' ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Film, Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimini yapması bekleniyor ve süresinin üç ile dört saat arasında olacağı söyleniyor. Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici gibi isimlerin yer aldığı film, Arte France Cinéma tarafından ortak yapımcılıkla destekleniyor. Film, küçük bir köyde zorunlu hizmet yapan ve İstanbul'a atanmayı bekleyen bir öğretmenin, iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanması sonucu yaşadığı dramı konu alıyor ve aile, aşk, ilişkiler, yabancılaşma gibi temaları işliyor.
3 Şubat 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 95'inci Akademi Ödülleri'nde 'Everything Everywhere All at Once' filmi en iyi film ödülü dahil olmak üzere toplam yedi ödül kazandı. Tören, Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşti ve Jimmy Kimmel tarafından sunuldu. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanarak bu kategoride ödül alan ilk Asya kökenli kadın oldu. Törenin dikkat çeken diğer yönleri arasında geleneksel kırmızı halının bej rengiyle değiştirilmesi ve bazı ünlülerin BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin kampanyasına destek için mavi kurdele takmaları yer aldı.
13 Mart 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Netflix Türkiye, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'yi yayına aldı. Film, Erzurum'a bağlı bir köyde zorunlu hizmetinin son yılında İstanbul'a atanmayı umut eden resim öğretmeni Samet'in hikayesini anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, film bu yıl Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi ve Nuri Bilge Ceylan'a en iyi açılışını sağladı.
1 Mart 2024

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

Bu hafta Türk sinemalarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam 10 yeni film vizyona giriyor. 'Asi' adlı film, Avrupa'dan Suriye'ye giden ve IŞİD ile savaşın ortasında kalan bir ailenin hikayesini anlatıyor. 'John Wick 4', serinin en uzun filmi olarak dikkat çekiyor ve Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon dolu bir macerayı izleyiciye sunuyor. 'Shazam! Tanrıların Öfkesi' süper kahraman maceralarını, 'Mahkum 77' ise İspanya'da adaletsiz bir yargılamayla hapis cezasına çarptırılan bir adamın hikayesini ele alıyor. 'Louis Tomlinson: All of Those Voices' belgeseli, ünlü şarkıcının müzikal yolculuğunu izleyicilere aktarıyor. Ayrıca, 'Şüphe', 'Haris', 'Cin Büyüsü' gibi korku filmleri ve 'Kahraman Kuyruklar', 'Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili' gibi animasyon filmler de vizyona giriyor.
17 Mart 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023
İşaretlediklerim