Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

İspanyol polisi, Real Madrid altyapısında oynayan üç futbolcuyu çocuk pornosu şüphesiyle gözaltına aldı. Bu durum, reşit olmayan bir çocuğun annesinin 6 Eylül'de Kanarya Adaları'nda polise yaptığı şikayet sonucu ortaya çıktı. Kulüp, konuyla ilgili olarak bir Castilla ve üç Real Madrid C oyuncusunun Whatsapp üzerinden özel bir video yayınladığı şikayetiyle polise ifade verdiğini belirtti ve gerçekler hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarında önlemlerini alacaklarını ifade etti.
14 Eylül 2023

Kuzey ve batı Avrupa'da 15 bin yıl önce yaşayan Magdaleniyen kültüründe yamyamlık, yaygın bir cenaze ritüeliymiş. İnsanlar ölülerini zorunluluktan değil, kültürlerinin bir parçası olarak yiyordu. Araştırmada, çeşitli Avrupa ülkelerindeki 59 Magdaleniyen bölgesi incelendi ve 25'indeki mezar kültürü yorumlandı. Araştırmacılar, 15 bölgede çiğneme izleri olan insan kalıntıları, kesik izleri olan kafatası kemikleri ve iliğini çıkarmak için kasıtlı olarak kırılmış kemiklere rastladı. Bu bulgular, yamyamlığın Magdaleniyen kültüründe yaygın olduğunu ve beslenme amaçlı değil, bir gömme ritüeli olarak benimsendiğini gösteriyor.
6 Ekim 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Sanat dünyasının 'Indiana Jones'u' olarak bilinen Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, ressam Van Gogh'un üç buçuk yıl önce müzeden çalınan tablosunu buldu. 1884 tarihli 'Nuenen'deki Papaz Evi Bahçesi' adlı tablo, Amsterdam'da bir evde teslim alındı. Tablonun değeri üç ila altı milyon avro arasında tahmin ediliyor. Tablo, 2020 yılında Singer Laren Müzesi'nden çalınmıştı.
12 Eylül 2023

Japon dondurma markası Cellato'nun 'Byakuya' adlı ürünü, porsiyon başına 880 bin yen (yaklaşık 126 bin lira) fiyatıyla Guinness Dünya Rekorları'na girdi. Dondurmanın içeriğinde İtalya'nın en iyi beyaz trüf mantarı, iki çeşit peynir, sake üretiminden elde edilen 'sakekasu' ve yenilebilir altın yaprak bulunuyor. Cellato, bu özel dondurmayı 1,5 yıl süren denemeler sonucunda geliştirdiğini ve Avrupa malzemeleriyle Japon yemeklerini birleştirmeyi amaçladığını belirtiyor. Dondurma, Japonya'da özel bir kaşık ve tüketim talimatlarıyla satışa sunulmuş.
22 Mayıs 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmada üç kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin İsrailli olabileceği iddiasını araştırıyor. The Jerusalem Post'a göre, İsrailli Arapların olaya karıştığı yönündeki iddialar da inceleniyor.
24 Mayıs 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, içme suyu hattı çalışmaları sırasında toprak kayması sonucu bir göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç işçi, arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İşçilerin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.
27 Mart 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024

Japonya'nın en yüksek noktası olan Fuji Dağı'nda kaybolan üç dağcının cesetleri bulundu. Şizuoka Eyalet Emniyeti, kaybolan dağcılar için başlatılan arama faaliyetleri sonucunda dağın Şizuoka'ya bakan krateri yakınlarında cesetlere ulaştı. Dağcıların ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Fuji Dağı, temmuz-eylül sezonunda 200 bini aşkın ziyaretçi çekiyor ve bu dönemde kazalar yaşanabiliyor.
27 Haziran 2024

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda yer alan Şuveyrif bölgesinde, bir toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedi bulundu. Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kriminal Araştırmalar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bulunan cesetlerden DNA örnekleri alındığı ve kimlik tespiti çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Cesetler, Şuveyrif bölgesinden sorumlu başsavcılığın belirlediği bir mezarlığa defnedildi.
22 Mart 2024

Avustralya'da 80 yaşlarında ölen bir adamın cesedi, gelecekte hayata döndürülmek amacıyla donduruldu. İşlem, adamın ölümünden hemen sonra başlatılarak cesedin ısısı kademeli olarak düşürüldü ve özel bir sıvı enjekte edildi. Southern Cryonics adlı şirket, bu işlem için 170 bin dolar aldı. Şirket sahibi Philip Rhoades, işlemi çok stresli olarak nitelendirdi ve 14 yıldır ölülere ikinci bir hayat imkanı vermeyi hayal ettiğini belirtti.
27 Mayıs 2024

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Florida eyaletinde bir evin çatısına düşen ve büyük merak uyandıran 700 gram ağırlığındaki gizemli nesnenin, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ait bir uzay çöpü parçası olduğunu açıkladı. Nesne, 8 Mart'ta Alejandro Otero'nun evine düşmüş ve NASA tarafından yapılan incelemeler sonucu, 2021'den bu yana Dünya'nın yörüngesinde bulunan bir kargo paletine ait olduğu belirlenmiştir. Ev sahibi Otero, olayda kimsenin yaralanmamış olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.
16 Nisan 2024
İşaretlediklerim