Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutlamak için sokağa çıkanlar, silahla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Bu kutlamalar sırasında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Emirhan Gelgir isimli 14 yaşındaki çocuk, eve dönerken başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Benzer olaylar sonucunda Ordu'da bir İYİ Parti üyesi bıçaklanarak öldürüldü ve Mersin'de de 15 yaşındaki bir çocuk başına isabet eden mermi ile yaşamını yitirdi.
1 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Ankara Elmadağ'da bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada beş işçi hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ve beraberindeki heyet, patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Köksal, patlamanın nedenlerinin ve olası ihmalin araştırılması gerektiğini belirtti ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
10 Haziran 2023

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Zehir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Tahir Elçi'nin cenazesindeki fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren ifadeler kullandı. Diyarbakır Barosu, Zehir hakkında 'Kişinin Hatırasına Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu da Zehir'e dava açacağını belirtti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
24 Mayıs 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonucunda Adıyaman'da 11 gazeteci hayatını kaybetti. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, depremin şehri yerle bir ettiğini ve yerel basının sesinin kesildiğini belirtti. Dişkaya, kalan medya mensuplarının dağıldığını ve herkesin ailesini koruma derdinde olduğunu ifade etti.
20 Şubat 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının sekizinci yılında anıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti üyeleri, saldırının yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya geldi. Anma programına bazı CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.
10 Ekim 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremde yıkılan beş bina inşa eden ve yurt dışına çıkmaya çalışırken Mersin'de yakalanan AKP'li meclis üyesi Yunus Kaya'nın korunduğu iddiaları, AKP ve MHP arasında karşılıklı suçlamalara yol açtı. MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay, sosyal medyada AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ı dolaylı olarak suçladı. Tayyar ise Atay ve gazeteci Erk Acarer'e yönelik ağır ifadelerle karşılık verdi ve kendini savundu. Tayyar, Atay'ın kendisine yönelik tepkisinin Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında attığı bir tweetten kaynaklandığını iddia etti.
24 Şubat 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim