İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

Umut Vakfı öncülüğünde düzenlenen 'Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü' etkinliği, bireysel silahlanmanın azaltılmasına yönelik hukuki ve toplumsal mücadele çağrısı yaptı. Etkinlikte konuşan Yasemin Giritli İnceoğlu, bireylerin silah taşıma özgürlüğünün diğer bireylerin yaşam hakkını tehdit ettiğinde sınırlandırılması gerektiğini belirtti. Etkinlikte, ateşli silahlarla hayatını kaybedenlerin yakınları yaşadıkları zorlukları anlattı ve silahlanmaya karşı toplumsal bilinç oluşturulması gerektiğini vurguladı.
28 Eylül 2024

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı protestolarının 10. yıl dönümünde Taksim'de bulunan Makine Mühendisleri Odası önünde toplandı. Çok sayıda siyasi parti temsilcisinin de katıldığı eylemde 'Karanlık gider, Gezi kalır' yazılı pankart açıldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, direnişle gurur duyduklarını ifade etti ve Gezi'nin haksızlıklara karşı duranların simgesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, hapiste tutulan Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularıyla gurur duyulduğu belirtildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde SOL Parti tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti ve aralarında İstanbul İl Başkanı'nın da bulunduğu 74 parti üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, ancak üç kişi savcılığa sevk edilecek. Bu eylem, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfke bağlamında gerçekleşti.
2 Mart 2023

Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen mitingde yasa dışı pankart taşıdığı ve marşlarla halay çektiği iddia edilen 12 kişi tutuklandı. Mitinge yaklaşık 450 kişi katılmıştı ve miting sonrasında 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 12'si tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Eylül 2024

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Yeşilcam Sokağı'nda gece saatlerinde iki kişi tarafından patlatılan torpil, çevrede paniğe yol açtı. Patlama sesi üzerine vatandaşlar kaçışırken, şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay sonrasında bölgede durum normale döndü.
10 Temmuz 2023

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nın mitingler için uygun olmadığını ifade ederek, sendika ve siyasi partilere bu meydanda 1 Mayıs kutlamaları yapmamaları yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, İstanbul'da miting ve gösteriler için belirlenen 40 farklı güzergah olduğunu belirtti ve sendikaları ile siyasi partileri 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan kaçınmaya davet etti. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için simgesel bir öneme sahip olmasına rağmen, yıllardır burada kutlamalar engelleniyor.
30 Nisan 2024

DİSK yönetim kurulu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama kararını duyurdu. Taksim Meydanı, 1977'de yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için sembolik bir anlam taşıyor. Ancak 2013'ten bu yana Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları engelleniyordu. Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla bu yıl Taksim'de kutlama yapılmasının her işçi ve emekçinin hakkı olduğu belirtildi ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
2 Nisan 2024

14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla hekimler ve sağlık çalışanları, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden meslektaşları ve diğer kurbanlar anısına sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, depremde yaşamını yitirenlerin isimleri taşındı ve sağlık kurumlarının depreme hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, depremdeki ölümlerin yapısal sorunlar ve yönetim hataları nedeniyle önlenebilir olduğunu belirtti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, İstanbul'daki sağlık kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi çağrısında bulundu.
19 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda polise saldırı gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişiden 38'i tutuklandı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede toplam 217 kişi gözaltına alınmış, 182'si serbest bırakılmıştı. Tutuklama talepleri, toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet, terör örgütü propagandası yapmak ve kamu görevlisine direnmek suçlarına dayanıyordu. Çağdaş Hukukçular Derneği, tutuklananların detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı.
5 Mayıs 2024

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da işçilerin Taksim'e yürüyüşü sırasında polis, Saraçhane'den Haliç'e inen yolda abluka oluşturdu. İşçilerin geçişini engellemek için plastik mermi ve biber gazı kullanıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin gösterdiği müdahaleyi 'sağ duyulu' olarak nitelendirerek, polislerle gurur duyduğunu ifade etti.
1 Mayıs 2024

Kadıköy'de BEKSAV Sinema Kolektifi'nin çağrısıyla 'Onur Ayı' etkinlikleri kapsamında 'Pride' filmi izlemek için toplanan yurttaşlar, Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı. Olayın ardından BEKSAV'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların serbest bırakıldığı duyuruldu.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim