Filipinler'de hafta sonu ülkeyi vuran tropik fırtına nedeniyle en az yedi kişinin öldüğü açıklandı. Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., arama kurtarma faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Fırtına, başkentin güneyindeki vilayetlere şiddetli rüzgar ve yağmur getirerek havaalanları ve limanların çalışmasını engelledi, bazı bölgelere elektrik verilemedi. Bu yıl Filipinler'i vuran ilk tropik fırtına olarak kayıtlara geçti.
28 Mayıs 2024

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 132'ye yükseldi. Valparaiso ve Vina del Mar kentlerindeki yangınlar nedeniyle 43 bin hektar alan kül oldu ve yaklaşık 15 bin ev yandı. Vali Rodrigo Mundaca yangınların kasıtlı çıkarıldığına dair güçlü inançlarını dile getirdi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlara müdahale etmek için olağanüstü hal ilan etti ve ekipleri bölgeye yönlendirdi.
14 Şubat 2024

Bossa nova müziği ve samba dansının tanınmasında büyük rolü olan Brezilyalı müzisyen Sérgio Mendes, 83 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Mendes, kariyeri boyunca 35'ten fazla albüme imza atmış ve birçok altın veya platin plak kazanmıştır. Ayrıca, 2012'de animasyon film 'Rio' için yazdığı 'Real in Rio' şarkısıyla Oscar'a aday gösterilmiştir. Ailesi, Mendes'in uzun süredir Covid-19 hastası olduğunu ve 2023'ün sonundan bu yana solunum problemleri yaşadığını belirtti.
6 Eylül 2024

Singapur Havayolları'nın Londra-Singapur seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girerek 37 bin feet yükseklikten 31 bin feete düştü. Uçakta bulunan 211 yolcu ve 18 mürettebattan 41 yolcu hastaneye kaldırıldı, 20'si yoğun bakımda. Yaralanmalar arasında kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga yaralanmaları ve kemik, kas ve diğer yaralanmalar bulunuyor. Dokuz yolcu omurilik yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.
24 Mayıs 2024

Atlantik Okyanusu'nda oluşan Beryl Kasırgası, Venezuela'nın kuzeydoğusunu vurdu ve altı kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga nedeniyle 7 bin 960 evde hasar meydana geldi ve Cumanacoa kentindeki Manzanares Nehri taştı. Toplamda 29 bin kişi kasırgadan olumsuz etkilendi ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatları doğrultusunda gerekli yardımlar ulaştırıldı. Kasırga ayrıca Grenada Adası, St. Vincent ve The Grenadines, ve Jamaika'da da can kayıplarına yol açtı.
9 Temmuz 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024

Brezilya kıyılarındaki köpek balıklarına yapılan kokain testleri pozitif çıktı. Rio de Janeiro açıklarında 13 köpek balığı üzerinde yapılan testlerde, hayvanların kaslarında ve ciğerlerinde yüksek seviyede kokain bulundu. Araştırmacılar, kokainin suya yasadışı laboratuvarlardan veya uyuşturucu kullanıcılarının dışkısından karıştığını düşünüyor. Bu bulguların köpek balıklarının davranışlarını nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.
23 Temmuz 2024

Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kendisini taşıyan helikopterin Şili'nin Los Rios bölgesinde Ranco Gölü'ne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada Pinera dışında üç kişi daha yaralandı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Pinera, 2010-2014 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem Şili'nin devlet başkanlığını yapmıştı ve Pandora Belgeleri'nde adı geçen yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelmişti.
7 Şubat 2024

Angola'nın Camacupa bölgesinde, büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak amacıyla bitkisel bir sıvı içen 50 kişi hayatını kaybetti. Bölge yetkilisi Luzia Filemone, ocak ve şubat aylarında meydana gelen bu ölümlerin, geleneksel şifacılar tarafından zorla içirilen bir sıvıdan kaynaklandığını açıkladı. Angola'da, nüfusunun çoğunluğu Katolik Hristiyan olan ve büyücülüğün yaygın olduğu bir ülke.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim