Twitter CEO'su Elon Musk, platformda mavi tikli ve mavi tiki olmayan hesaplar için günlük gönderi görüntüleme sınırlaması getirdi. Mavi tikli olmayan hesaplar için günlük sınır başlangıçta 600 iken, daha sonra 800'e çıkarıldı; mavi tikli hesaplar için ise sınır 6 binden 8 bine yükseltildi. Musk, bu sınırlamayı kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını azaltmak ve onlara dışarı çıkmaları için teşvik etmek amacıyla yaptığını belirtti.
2 Temmuz 2023

Sosyal medya platformu Twitter, Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattığını duyurdu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, İsrail-Hamas çatışması sırasında platformun Avrupa Birliği'nin dijital kurallarına uyup uymadığına yanıt verdi ve sahte ve manipüle edilmiş içerikleri değerlendirdiklerini belirtti. Yaccarino, çatışmanın başlamasından bu yana Hamas'a bağlı yüzlerce hesabın tespit edildiğini ve platformdan kaldırıldığını ifade etti. Avrupa Birliği, son günlerde Twitter'da şiddet içerikli ve yasa dışı içeriklerin yayıldığını ve bu tür içeriklerin kaldırılması için şirketin sahibi Elon Musk'a 24 saat süre verildiğini bildirmişti.
12 Ekim 2023

Elon Musk, X platformunda bir değişiklik daha yaparak haber bağlantılarını kaldırdı. Musk, bu değişikliği estetik kaygılarla ve gönderilerin daha iyi görünmesini amaçladığını belirtti. Yeni formatta bağlantılarda sadece görsel yer alıyor ve kullanıcılar ilgili sayfayı ziyaret etmek isterlerse resme tıklamak zorundalar. Bu durumun reklamlarda geçerli olmayacağı belirtildi.
5 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, şirketin San Francisco'daki genel merkezindeki klasik 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yapı denetim dairesi, izinsiz yapılan logo değişikliği hakkında 24 şikayet dilekçesi aldığını açıkladı. Şikayetler ve izin tartışmaları devam ederken, 'X' logosu kaldırıldı. Daha önce de Twitter'a 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.
1 Ağustos 2023

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Sosyal medya platformu X, beğeni, retweet ve yanıt sayılarını gizlemeye yönelik bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek veya yanıtlamak için sola ya da sağa kaydırmak zorunda kalacak. Bu değişiklik, X'in CEO'su Elon Musk tarafından doğrulandı ve çoğu kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler aldı. Değişiklik, ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.
5 Temmuz 2024

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, görüntülü ve sesli arama özelliğini bazı kullanıcılara 'erken erişim sürümü' olarak sundu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, bu özelliğin telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabileceğini belirtmişti. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, mesajlaşma, ödeme ve video akışı özelliklerini eklemeyi planlıyor.
26 Ekim 2023

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'ın verilerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Microsoft'u dava edeceğini açıkladı. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini yasa dışı kullanarak eğitim aldığını iddia etti, ancak bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı. Microsoft, Twitter'dan reklamlarını kaldıracağını ve 25 Nisan'dan itibaren kendi reklam platformunun Twitter'ı desteklemeyeceğini duyurmuştu. Microsoft, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
22 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun sadece 'koyu modda' çalışacağını belirtmişti. Ancak birçok kullanıcının itirazı üzerine bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı. Musk, Twitter'ın aydınlık modunun kalacağını, ancak karanlık modun varsayılan ayar olacağını ve loş modun kaldırılacağını belirtti.
29 Temmuz 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, birkaç yıldır hiç aktivite göstermeyen hesapların temizleneceğini ve bu nedenle kullanıcıların takipçi sayılarında düşüş yaşayabileceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, silinecek tweet'lerin tarihsel değere sahip olduğunu savunarak hesapların tamamen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Musk ise hesap ve tweet'lerin arşivleneceğini yanıtladı.
9 Mayıs 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Twitter'a daha az vakit ayıracağını açıklayarak Tesla yatırımcılarının endişelerini hafifletti. Musk'ın Twitter'a odaklanması Tesla hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Ancak Musk'ın Twitter'dan istifa etmeyi düşündüğünü belirtmesi ve Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak ataması, Tesla'ya daha fazla zaman ayırabileceği beklentisini güçlendirdi. Musk, Tesla yatırımcılarıyla yaptığı yıllık toplantıda Twitter'ın artık daha dengeli bir şirket olduğunu ve bu nedenle Tesla'ya daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Twitter'ın satın alımına ilişkin soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle Elon Musk'a dava açtı. SEC, Musk'ın Twitter hisselerini satın alması ve yaptığı yatırıma ilişkin beyanlarını inceledi. Musk'ın ifade vermemesi, federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesine yönelik soruşturmayı engellediği ve geciktirdiği belirtildi. Musk'a son zamanlarda 'karalama' ve 'haksız rekabetle ticari marka ihlali' nedenleriyle de dava açılmıştı.
6 Ekim 2023

Venezuela Mali İşler Genel Müdürlüğü, muhalif aday Maria Corina Machado'ya kamu etiğini, idari ahlakını ve hukukun üstünlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yıl siyasi yasak getirdi. Machado'nun eski muhalif lider Juan Guaido ile işbirliği yapması ve Venezuela'nın yurt dışında çalınan varlıkları ile ilgili yolsuzluklar nedeniyle ülkenin sağlık sistemine zarar verdiği iddia edildi. Machado, Twitter üzerinden yasak kararına tepki göstererek, ön seçimlerde güçlü bir şekilde oy kullanacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
1 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, veri kazıma ve sistem manipülasyonunu engellemek amacıyla mavi tikli hesaplar için günlük 6 bin, mavi tiksiz hesaplar için 600 ve yeni mavi tiksiz hesaplar için 300 gönderi görüntüleme limiti getirdiğini duyurdu. Bu limitlerin yakın zamanda sırasıyla 8 bin, 800 ve 400'e çıkarılacağını belirtti. Kısıtlamaların geçici olduğunu söyleyen Musk, ne kadar süreceğine dair bir bilgi vermedi. Twitter'da yaşanan erişim sıkıntılarıyla ilgili olup olmadığı ise net değil.
1 Temmuz 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim