Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcılar tarafından dava edildi. Musk, San Fransisco Federal Mahkemesi'nde yaptığı savunmada, tweet'lerinin Tesla'nın hisse fiyatlarını etkilemediğini savundu. Yatırımcılar ise dolandırıldıklarını ve büyük maddi zararlara uğradıklarını iddia ederek Musk'tan tazminat talep ediyorlar. Davacı avukatlar, Musk'ın bilinçli olarak hareket ettiğini ve hisselerde dengesizlik yarattığını öne sürüyor.
21 Ocak 2023

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan belirsizlik ve yönetim değişiklikleri nedeniyle, büyük şirketler reklam vermeyi durdurdu. Kasım ayında Twitter'daki reklam harcamaları yıllık yüzde 55, aralıkta ise yüzde 71 oranında azaldı. Musk, gelir düşüşünü aktivist grupların reklam verenlere baskı yapmasına bağlasa da, şirketlerin endişeleri farklı. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan reklam satışlarındaki bu düşüş, platformun mali yapısını olumsuz etkiliyor.
25 Ocak 2023

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'da paylaşılan bir gönderide kendisini 'Proud Boys' isimli aşırı sağcı gruptan biri gibi gösterdiği gerekçesiyle California'dan bir kişi tarafından karalama davasıyla suçlandı. Davayı açan 22 yaşındaki Ben Brody, yanlışlıkla Proud Boys grubu üyelerinden biri olarak tanımlandığı ve Musk'ın da yorum yaptığı bir paylaşımda kendisine yönelik asılsız söylentiler yayıldığını belirtti. Brody, Musk'tan en az 1 milyon dolar tazminat talep ediyor.
3 Ekim 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren Twitter anketlerinde sadece mavi tikli yani onaylanmış hesapların oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' bölümünde bu hesapların önerileceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldıktan sonra platformda birçok değişiklik yaptı, bunlardan biri mavi tikin paralı hale getirilmesiydi. Musk, bu değişikliklerin bot hesaplarla mücadelede etkili olacağını savunuyor. Ayrıca, hizmet şartlarına uygun ve insan taklidi yapmayan bot hesaplarının doğrulanmasında bir sorun görmediğini belirtti.
28 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile aralarındaki kavganın canlı yayınlanacağını duyurdu. Bu kavga, Musk'ın Zuckerberg'e 'Threads' adı verilen 'Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı'na dair haberlerin ardından başlamıştı. Zuckerberg, Musk'ın 'kafes dövüşü' teklifini kabul etmişti. Musk, kavganın Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti.
6 Ağustos 2023

Twitter sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e 'gavat' ifadesini kullandı. Bu yorum, Zuckerberg'in Musk'ın kafes dövüşü meydan okumasını kabul ettiğini duyurmasının ve bir fast food zincirinin Threads hesabı üzerinden yapılan bir yorumun ardından geldi. Twitter, Zuckerberg'in şirketi Meta'nın 'Threads' adlı yeni platformu nedeniyle yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu.
10 Temmuz 2023

Britanya hükümeti, Amerikalı milyarder Elon Musk’ın ülkedeki aşırı sağcı şiddet olaylarını 'iç savaş kaçınılmaz' diye yorumlamasını eleştirdi. Southport kentinde bir bıçaklı saldırganın üç çocuğu öldürmesi ve sekizi çocuk 10 kişiyi yaralaması üzerine aşırı sağcılar sokaklara dökülmüş ve göçmenlere ait işyerleri ile camilere saldırmıştı. Britanya başbakanlık sözcüsü ve Adalet Bakan Yardımcısı Heidi Alexander, Musk’ın yorumlarını 'tamamen haksız' ve 'içler acısı' olarak nitelendirdi.
6 Ağustos 2024

Twitter, hesabı olmayan kullanıcıların tweet'leri görememesi için bir güncelleme yaptı. Son iki günde hesabı olmayanların platforma erişememesi teknik bir sorun olarak düşünülürken, Twitter CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla durumun bir politika değişikliği olduğu anlaşıldı. Artık Twitter'a giriş yapan kullanıcılar, oturum açmaları veya hesap oluşturmaları gerektiğini belirten bir ekranla karşılaşacaklar. Musk, Twitter verilerinin agresif bir şekilde kazındığını ve bu durumun gerçek kullanıcı deneyimini etkilediğini belirterek, bu sorunu durdurmak için fikirlere açık olduğunu ifade etti.
1 Temmuz 2023

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey, Breaking Points programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden Twitter'a baskı yapıldığını ve tehditler alındığını belirtti. Hindistan hükümetinin çiftçi protestoları sırasında bazı hesapların kapatılmasını talep ettiğini ve Twitter çalışanlarının evlerinin basılmasıyla tehdit edildiğini ifade etti. Türkiye'den de benzer talepler aldıklarını ve mahkemelerde genellikle kazandıklarını ancak sürekli kapatma tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Twitter'ın yeni yönetimi, Türkiye'de seçim sürecinde açık kalmak için dört hesabı ve 409 tweet'i erişime engellediğini açıklamıştı.
13 Haziran 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun yakında sadece 'koyu' modda çalışacağını açıkladı. Şu anda Twitter, kullanıcıların seçimine bağlı olarak 'beyaz', 'loş' ve 'koyu' olmak üzere üç farklı arka plan rengiyle kullanılabiliyor. Musk, koyu modun 'her haliyle' daha iyi olduğunu belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Twitter logosunun siyah arka plana sahip bir 'X' harfiyle değiştirildiği görüldü.
27 Temmuz 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, daha önce ücretsiz olan mavi tik doğrulama işareti artık ücretli hale geldi. Ücret ödemeyi kabul etmeyen kullanıcıların mavi tikleri kaldırıldı. Türkiye'den de birçok tanınmış siyasi ismin mavi tikleri geri alındı. Musk, bu adımı Twitter'ın faturalarını ödemek için attığını belirtmişti. Ayrıca, Musk'ın Apple ile yaşadığı vergi ve reklam konularındaki anlaşmazlıklar da gündeme gelmişti.
20 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Gaziantep'te meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından iletişim sorunları yaşanmaya başladı. Bu durum üzerine bir kullanıcının sorusu üzerine Elon Musk, Türk hükümetinin onayı halinde Starlink uydularını gönderebileceklerini belirtti. Ancak Bloomberg'e göre Türk hükümeti, Musk'ın bu teklifini geri çevirdi.
6 Şubat 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, şirket çalışanlarına hisse senedi teklifinde bulundu. Bu teklif, uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre Twitter'ın toplam değerinin 20 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu değer, Musk'ın Twitter'ı satın aldığı 44 milyar dolarlık bedelin yarısından da az. Musk, reklam verenlerin çekilmesi ve gelir kaybı nedeniyle maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak için çeşitli önlemler almıştı.
27 Mart 2023

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Endonezya’ya uydu internet hizmeti sağlayacak Starlink’in açılışını yaptı. Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirdiği uzay tabanlı bir sistemdir. Musk, Endonezya’nın en ücra bölgelerine internet hizmeti sağlamak için Starlink’i devreye soktu ve ülkede sağlık ve eğitim sektörlerinde internete erişimin arttırılması için bir anlaşma imzaladı. Musk, bu hizmetin internete erişimi düşük olan bölgelere erişim sağladığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
20 Mayıs 2024

Elon Musk, Twitter'da 'abonelikler' özelliğini anlatmak için bir ekran görüntüsü paylaştı ve bu görüntüde alternatif bir hesap olduğu düşünülen bir profil fotoğrafı dikkat çekti. Kullanıcılar, bu ipucundan yola çıkarak 'Elon Test' isimli ve 'ErmnMusk' kullanıcı adına sahip bir hesabı buldular. Bu hesapta Musk'ın çocuğu X'in fotoğrafı ve Tesla, Bitcoin gibi konularla ilgili paylaşımların yanı sıra çocuk taklidi yapan ve cinsel içerikli gönderiler bulunuyor. Musk, konu hakkında sadece bir fan hesabına alaycı bir yanıt verdi.
26 Nisan 2023

İş insanı Elon Musk, Temmuz 2023'te kurduğu yapay zeka şirketi xAl'yi Twitter'a entegre edeceğini duyurdu. xAl tarafından geliştirilen 'Grok' isimli yapay zeka robotu, Twitter'daki 'Premium+' abonelerine sunulmuş ve şirketin teknolojisi Twitter aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. xAl, aynı zamanda Twitter'dan bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim