Yönetmen ve senarist Özcan Alper'in yeni filmi 'Senfoni İstanbul', İstanbul'un edebi hafızasını ve roman karakterlerini konu alacak bir dökü-drama türünde. Alper'in proje tasarımını yaptığı ve Uğur Aydedim'in yönetmenliğini üstlendiği filmin çekimlerine başlandı. Film, 1920'lerden günümüze İstanbul'u mekan olarak seçen roman karakterlerinin hikayeleri üzerinden ilerleyecek. Çekimler farklı mevsimlerde ve oyuncularla gerçekleştirilecek, ilk çekimlere Kevork Malikyan, Tuğrul Tülek gibi isimler katıldı.
11 Ocak 2024

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Warner Bros. Discovery, J.K. Rowling'in ünlü fantastik roman serisi Harry Potter'ın dizi uyarlaması için yazarla görüşmeler yaptığını ve anlaşmaya yakın olduklarını açıkladı. Dizi, Discovery+ ve HBO Max'in birleşmesiyle oluşacak yeni platformda yayınlanacak. Rowling'in transfobik açıklamaları nedeniyle olası bir boykot ihtimali tartışılırken, yapımcı şirket Rowling'in dizide yalnızca yaratıcı ekibe destek vereceğini, sorumlu ya da birincil yaratıcı olarak görev almayacağını belirtti. Harry Potter serisi daha önce sekiz film, tema parkları, 'Fantastic Beasts' film serisi, 'Harry Potter and the Cursed Child' tiyatro prodüksiyonu ve 'Hogwarts Legacy' video oyunu ile geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.
4 Nisan 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Britanyalı yazar A. A. Milne tarafından yaratılan Winnie The Pooh çizgi filminin ana karakteri Christopher Robin'in yetişkin hayatını konu alacak yeni bir dizi hazırlanıyor. Dizi, live-action ve animasyon karışımı olarak Boat Rocker ve Bay Mills Studios tarafından geliştirilecek. Dizide, uyuşturucu bağımlısı ve çeyrek yaş krizini atlatmaya çalışan bir New Yorklu olarak tasvir edilen Christopher Robin'in hikayesi işlenecek. Diziyle ilgili oyuncu kadrosu, çekim tarihleri ve yayın platformu gibi detaylar henüz açıklanmadı.
30 Nisan 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Türkiye sinemalarında bu hafta İtalya'nın Oscar adayı 'Kaptan Benim' dahil olmak üzere dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Kaptan Benim', Senegal'den Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Diğer filmler arasında Nicolas Cage'in başrolünde olduğu 'Rüya Senaryo', bir uçak kazasını konu alan 'Çıkış Yok', Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları', dans temalı 'Haydi Tut Elimi', Trabzonspor'un tarihini anlatan belgesel 'İnadıyla Şampiyon', animasyon 'Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir' ve iki yerli korku filmi 'Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf' ve 'Şeytan1' bulunuyor.
26 Ocak 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında dört yerli yapım dahil olmak üzere beş yeni film vizyona girdi. Özcan Alper'in yazıp yönettiği 'Karanlık Gece', toplumsal öfke ve linç kültürünü ele alıyor ve gazeteci Nuh Köklü'ye adanmıştır. Ümit Ünal'ın senaryosunu yazdığı 'Oregon', 80'lerin toplumsal yaşamını ve günümüze dair detayları içeriyor. Güney Kore yapımı 'Kuralsızlar', gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunuyor. 'Büyük Macera: Hazine Peşinde', mahallelerine sahip çıkmak için mücadele eden dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. 'Elif ve Arkadaşları: Kapadokya' ise haftanın animasyon filmi olarak çocukları Kapadokya'da bir maceraya davet ediyor.
28 Nisan 2023

Yazar, 'Dünyayı Ardında Bırak' adlı gerilim filmini ele alıyor ve filmde işlenen temalar üzerine düşüncelerini paylaşıyor. Başrollerinde Julia Roberts ve Ethan Hawke gibi isimlerin yer aldığı film, sıkılmış bir çiftin hafta sonu tatili sırasında yaşadıkları olayları konu alıyor. Film, internet bağlantısının kesilmesi gibi modern dünyanın kırılganlıklarını ve insanın ilkel beyninin etkisine kolaylıkla nasıl girebildiğini gösteriyor. Yazar, filmi izleyicilere yaşadıkları dünyayı sorgulama fırsatı olarak sunuyor ve modern yaşamın anlamsızlıklarını eleştiriyor.
10 Aralık 2023

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek üzere bindiği minibüste kaçırılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Cinayet, Türkiye'deki kadın cinayetleri açısından dönüm noktası olmuş ve ülke genelinde protesto eylemlerine neden olmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile yapımcısı Mahmut Şirin, filmin hazırlıklarının yakında başlayacağını belirtti. Film, Duru Film Yapım tarafından çekilecek.
5 Ekim 2023

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın başrol oyuncusu Jenna Ortega, ikinci sezonun daha korkutucu olacağını belirtti. Dizinin ikinci sezon çekimlerinin nisanda başlaması planlanıyor. Ortega, aynı zamanda ikinci sezonda yürütücü yapımcı olarak görev alacak ve her bölümün film kalitesinde olacağını ifade etti. Dizi, daha önce Netflix'te 'Stranger Things'in rekorunu kırarak dikkat çekmişti.
18 Ocak 2024

Yönetmen Ridley Scott, 'Napolyon' filminin fragmanında bulunan tarihsel yanlışlıklara yönelik eleştirilere, tarihe tam olarak bağlı kalmayı önemsemediğini belirterek yanıt verdi. Film, Napolyon Bonaparte'ın hayatını ve eşi Josephine ile olan ilişkisini konu alıyor ve Joaquin Phoenix başrolde yer alıyor. Tarihçi Dan Snow'un eleştirilerine Scott, 'Başka işiniz gücünüz yok mu!' diyerek tepki gösterdi. Film, 22 Kasım'da gösterime girecek ve Scott'ın tarihsel detaylardan ziyade Phoenix'in performansına odaklandığı anlaşılıyor.
8 Kasım 2023

Altın Küre ödüllü Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisi, FX kanalından üçüncü sezon onayını aldı. Dramedi türündeki dizi, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor ve yeni sezonun 2024 yılında yayınlanması planlanıyor. Dizinin ikinci sezonunda, ana karakterlerin bir sandviç dükkanını üst düzey bir restorana dönüştürme çabaları konu edilmişti.
6 Kasım 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi', 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Film, festivalin 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı. Filmin galasına, yönetmen Nacar'ın yanı sıra oyuncular Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak, Okan Avcı, Buket Gülbeyaz, Zeynep Tözüm, Ahmet Kutlu ve film ekibi katıldı. Filmin dünya haklarını, Shoplifters, The Square ve A War gibi uluslararası film kategorisinde Oscar adayı olan filmleri de temsil eden Magnolia Pictures aldı.
5 Eylül 2023

Ünlü yönetmen Ridley Scott, 'Gladyatör' filminin devamı olan 'Gladyatör 2' filminin neden 23 yıl sonra çekildiğini açıkladı. Scott, filmin iyi bir senaryosunun olmadığını ve Lucilla'nın oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar beklediklerini belirtti. Devam filminde, ölen Maximus'un yerine Lucilla'nın oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak. Filmin 22 Kasım 2024'te vizyona girmesi bekleniyor.
8 Ekim 2023

Emin Alper'in yönettiği ve başrollerinde Mehmet Günsür ile Aslı Enver'in yer aldığı 'Arayış' dizisinin ilk görselleri paylaşıldı. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve mutsuz bir karakter olan Nisan'ın, kaybolan arkadaşının izini sürerken gizemli bir tarikatla karşılaşmasını ve bu tarikata rağmen bir maceraya atılmasını konu alıyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olup 'çok yakında' ekranlarda olacağı belirtiliyor.
20 Mart 2023
İşaretlediklerim