CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Görüntülerin, CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği ve 2019'da kaydedildiği iddia ediliyor. CHP, görüntülerin başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor.
19 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine giden itfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Küçükçekmece başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelere başlayacak.
2 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaat alanında 30 adet korozyona uğramış havan topu bulunduğunu duyurdu. Mühimmat, İstanbul'un Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi'nde bulunan inşaat alanında keşfedildi. Bulunan mühimmat, savcılık talimatıyla emniyet birimlerince muhafaza altına alınarak bertaraf edilmek üzere işlem başlatıldı.
3 Mayıs 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin kapalı otoparkında bir araçta yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi görevlilerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle alışveriş merkezi dumanla dolarken, vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi ve daha sonra tekrar içeri alındı. İstanbul Valiliği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ve yangının çıkış sebebinin itfaiyenin incelemesi sonrası belirleneceğini açıkladı.
20 Nisan 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

Başakşehir'de Turgut Özal Bulvarı'ndaki metro istasyonunun çıkışında, asansörün yanındaki duvarda bir delikte el yapımı patlayıcı bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, maddenin el yapımı patlayıcı olduğunu tespit etti. Küçükçekmece savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024
İşaretlediklerim