İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist sayısının kent sakinleri sayısını aşması üzerine, günübirlik turistlerden şehir merkezine giriş için 5 avro ücret almaya başladı. Bu uygulama, yılın belirli günlerinde ve belirli saatlerde geçerli olacak. Giriş ücreti ödemeyenler için 50-300 avro arasında para cezaları uygulanacak. Venedik yönetimi, aşırı turizmin etkilerini azaltmak için daha önce de büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklamış ve tur gruplarına sınırlamalar getirmişti.
26 Nisan 2024

Venedik Belediyesi, 25 Nisan-14 Temmuz tarihleri arasında günübirlik turistlerden alınan 5 avro giriş ücreti uygulamasının test aşamasını tamamladı ve bu süreçte 2,2 milyon avro toplandığını açıkladı. Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, uygulamanın kent sakinleri, çalışanlar, öğrenciler ve turistler için kenti daha yaşanabilir kılmayı amaçladığını belirtti. 2025'ten itibaren giriş ücretlerinin düzenli olarak alınacağı duyuruldu.
15 Temmuz 2024

ABD’nin New York kentinde, aşırı sıcak nedeniyle Bronx ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Harlem Nehri üzerindeki açılır kapanır köprünün mekanizması bozuldu. 35 derece sıcaklıkla yılın en yüksek seviyesini gören New York'ta, 3’üncü Cadde Köprüsü’nün çelik unsurları genişleyerek köprünün açık haldeyken kilitlenmesine neden oldu. Araç trafiğine kapatılan köprüde, itfaiye botları çeliği soğutmak amacıyla nehirden köprüye su püskürttü.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim