Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Örgütü, depremle ilgili bir protesto eylemi düzenledi. Eylemde, deprem bölgesine müdahalede geç ve yetersiz kalmakla suçlanan iktidara tepki gösterildi. Polis, Şişli Cevahir AVM önünde düzenlenmek istenen basın açıklamasına müdahale ederek EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ve yaklaşık 30 parti üyesini gözaltına aldı. Öztürk, polis müdahalesine tepki göstererek, İstanbul'da beklenen yeni deprem konusunda tedbir alınmamasını eleştirdi.
12 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün’e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemesi bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta çok sayıda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Araç sahibi Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanına emanet ettiğini belirtti. Özel, Ün'ün açıklamasını tatmin edici bulduğunu ancak süreci yakından takip edeceklerini söyledi.
24 Eylül 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

AKP milletvekili ve eski maliye bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'te olmadığı halde yerine oy kullanılmaya çalışıldığı belirlendi. Bu durum, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in yoklama talebi üzerine ortaya çıktı. İyi Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, yaşananları TBMM Genel Kurulunda hile yapıldığı şeklinde değerlendirdi ve tepki gösterdi. Olayın ardından yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu kapandı.
27 Şubat 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

İstanbul'da trafik denetiminde emniyet şeridi ihlali yapan Ünsal D. adlı sürücü, sahte polis kimliği ve MİT ibareli kartlarla yakalandı. Üzerinde ve aracında yapılan aramalarda bir tabanca, şarjörler, sahte kimlikler ve 50 bin avro bulundu. Şüpheli, polisliğe özendiği için kimlikleri 3D yazıcıyla ürettiğini ve fişekleri ağırlık olsun diye taşıdığını belirtti. Gözaltına alınan Ünsal D., adliyeye sevk edildi.
9 Ekim 2024

Edirne'de düzenlenen bir gümrük kaçakçılığı operasyonunda, CHP milletvekili Ediz Ün'e ait araçta yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurdukları cipte 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi buldu. Araçtaki F.A. ve Ç.R.Ç. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
21 Eylül 2024

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir polis memuru, Taksim'deki Tünel meydanında görev yaparken arkadan yaklaşan bir kişi tarafından bıçakla boynundan yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı ancak Kasımpaşa'da bir parkta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin uyuşturucu madde kullanmak ve huzur bozmak gibi suç kayıtları olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü belirlendi. Yaralı polis memurunun hastanede tedavisi sürmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
12 Ekim 2024

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir polis memuru, Taksim'deki Tünel meydanında görev yaparken arkadan yaklaşan bir kişi tarafından bıçakla boynundan yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı ancak Kasımpaşa'da bir parkta yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli O.I, kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Şahsın uyuşturucu madde kullanmak ve huzur bozmak gibi suç kayıtları olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. Yaralı polisin hayati tehlikesi bulunmamakta ve tedavisi sürmektedir.
13 Ekim 2024
İşaretlediklerim