Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filmi, Japon oyun üreticisi Nintendo ve ABD merkezli animasyon üreticisi Illumination iş birliğiyle Nisan 2026'da vizyona girecek. Bu film, Nisan 2023'te çıkan 'The Super Mario Bros. Movie' filminin devamı niteliğinde olacak ve finansmanını Nintendo ile Illumination'ın çatı kuruluşu Universal Pictures üstlenecek. Nintendo Temsilci Direktörü Miyamoto Şigeru, Mario'nun dünyasını genişletmeyi hedeflediklerini ve filmin parlak ve eğlenceli bir hikayeye sahip olacağını belirtti.
11 Mart 2024

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Klasik çocuk masalı karakteri Sindirella, ChampDog Films tarafından çekilecek olan 'Sindirella'nın Laneti' adlı korku filmiyle katil bir karakter olarak izleyici karşısına çıkacak. Louisa Warren'ın yönetmenliğini yapacağı filmde, Sindirella'nın kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşlerine karşı korkunç cinayetler işlemesi bekleniyor. Film, Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Bu türdeki ilk film, telif süresi dolan 'Winnie the Pooh' karakterinin katil olarak yer aldığı 'Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal' filmiydi.
23 Mayıs 2023

Ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 'Killers of the Flower Moon' isimli yeni filmi, 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Scorsese, 1986'dan bu yana Cannes'da ilk kez bir film sunacak. Filmin kadrosunda ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons ve diğer tanınmış oyuncular yer alıyor. Film, 1920'lerde Oklahoma'da Osage yerlilerinin petrol nedeniyle öldürülmesini ve FBI'ın soruşturmasını konu alıyor ve Türkiye'de 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.
31 Mart 2023

Britanyalı oyuncu Henry Cavill, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor. Film, Damien Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanarak, Nazilerle mücadele eden özel bir askeri birliğin hikayesini konu alacak. 13 Şubat'ta başlayacak çekimler, Antalya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek ve filmde birçok ünlü isim yer alacak.
5 Şubat 2023

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi 'Killers of the Flower Moon'un resmi fragmanı yayınlandı. Film, 20 Ekim'de sinemalarda gösterime girecek ve ardından Apple TV+ platformunda yer alacak. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro gibi yıldız isimleri barındıran kadrosuyla dikkat çeken yapım, 1920'lerde Oklahoma'da Osage halkına yönelik işlenen cinayetleri konu alıyor ve bir gerçek suç hikâyesini anlatıyor.
5 Temmuz 2023

ABD'de düzenlenen 96'ncı Oscar ödül töreninde, Oppenheimer filmi önemli ödüller kazanarak dikkat çekti. Film, en iyi film, en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi aktör (Cillian Murphy) dahil olmak üzere birçok kategoride ödül aldı. Diğer dikkat çeken ödüller arasında en iyi aktris ödülünü Emma Stone'un Poor Things filmi için kazanması ve en iyi yardımcı aktör ödülünün Robert Downey Jr.'a Oppenheimer filmiyle gitmesi yer aldı.
11 Mart 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim