Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı bir programda, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı içinde netleştireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirlemesi beklenirken, muhalefetin henüz resmi bir adayı yok. Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın aday belirleme süreci devam ediyor ve olası adaylar arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı yer alıyor.
28 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerinin teslim edilmesinden bir gün önce, 8 Nisan'da Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdı. Toplantıda, YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listeleri ele alınacak ve parti meclisinin onayından geçirilecek. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı ortaklarıyla 8 Şubat'ta varılan ortak liste uzlaşısına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itirazı sonucu altılı masanın dağılmasına yol açtı. Ancak kısa süre sonra Akşener'in geri dönüşü ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesiyle kriz aşıldı. Bu durum, Türkiye'yi takip eden yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık ve çeşitli yorumlara neden oldu.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için 'güncelleme' olarak adlandırdığı ve üçüncü dönem adaylığını 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' diyerek meşru gösterdiği süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının anayasal olmadığını savundu ve İYİ Parti'deki istifa, HDP'ye yönelik kapatma davası, eski Ülkü Ocakları başkanının cinayeti gibi konularda da görüşlerini paylaştı.
29 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malatya İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı adaylarının 'altılı masa' tarafından belirleneceğini ve adayın sadece bir kişi olmadığını, parti üyeleri ve CHP'yi gönülden destekleyen herkesin aday olduğunu söyledi. Ayrıca, iktidara gelmeleri durumunda yoksulluğu yok etmeyi hedeflediklerini ve her aileye asgari ücret düzeyinde destek sağlayacaklarını belirtti.
22 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya il başkanlığı kongresi öncesi partisinin ilçe başkanlarından bazılarıyla görüştü. Toplantının gündeminde il başkan adayı arayışı olduğu öğrenildi. Ziyarete mevcut il başkanı Nuri Cengiz katılırken, toplantıda Cengiz'in adaylığı ve kongre sürecinin konuşulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP'nin güçlü olduğu ve en yüksek sayıda delegeye sahip olan ilçelerin önde gelen partilileriyle görüşmesi bekleniyor.
29 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim