İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. İstifanın ardından partinin iç dinamiklerinde ve Meclis'teki güç dengesinde değişiklikler bekleniyor.
24 Temmuz 2024

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdemir, istifasının gerekçesi olarak partisinden 'gönül bağının koptuğunu' belirtti. İstifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. Özdemir, Meclis'teki çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.
24 Temmuz 2024

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ersagun Yücel, AKP'ye katıldı. Bu katılımla birlikte AKP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 266'ya yükseldi. İYİ Parti'nin sandalye sayısı ise 32'ye düştü. TBMM'de CHP'nin 127, DEM'in 57 ve MHP'nin 50 vekili bulunuyor.
15 Ağustos 2024

İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İzsiz, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek bu kararı aldığını ifade etti. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 35'e düştü ve istifa eden vekil sayısı dokuza yükseldi.
14 Haziran 2024

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici, 15 Mayıs'ta İYİ Parti'den istifa etmişti. CHP'ye katılımı sırasında Bilici'ye parti rozeti Özgür Özel tarafından takıldı. Bu katılım, Meclis'teki sandalye dağılımını değiştirdi.
20 Ağustos 2024

İYİ Parti'de 31 Mart yerel seçimlerinden sonra hızlanan istifa furyası devam ediyor. İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel ve Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partiden istifa ettiklerini açıkladı. 2023 genel seçimlerinden sonra 44 milletvekili bulunan İYİ Parti, sekiz aylık süreçte 10 milletvekilinin istifası ve 1 milletvekilinin ihraç edilmesiyle Meclis'teki sandalye sayısını 33'e düşürdü. Ayrıca, partinin yerel yönetimlerinden de altı ayda 100 binden fazla kişi istifa etti.
22 Temmuz 2024

Haziran ayında özel bir telefon görüşmesinin sosyal medyada yayılmasının ardından CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, partisine geri döndü. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) toplantısında Erdoğdu'nun üyelik talebi kabul edildi. Bu gelişmeyle birlikte CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 134'ten 135'e yükseldi.
1 Şubat 2023

İzmir'den Meclis'e gönderilen 28 milletvekilinin 14'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise sekiz vekil çıkardı. İzmir'de yapılan genel seçimlerde, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yüzde 63,29 oranında destek aldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, İzmir'in ikinci bölgesinde milletvekilliğini az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

CHP, Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin üyelerine listelerinde yer verdi. Açılan sandıkların yüzde 99,27'sine göre, CHP listelerinden Meclis'e giren 168 milletvekilinin 34'ü ittifak ortaklarının üyeleri oldu. DEVA Partisi'nden 14, Gelecek Partisi'nden 10 ve Saadet Partisi'nden 10 milletvekili Meclis'e girmeyi başardı. CHP'nin bu seçimlerdeki oy oranı ise yüzde 25,38 olarak belirlendi.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti İzmir milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özlale, istifasını sosyal medya platformu X üzerinden kamuoyuna açıkladı. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 31'e düştü. İYİ Parti'de üst düzey istifalar devam ediyor.
12 Eylül 2024

27. dönem Erzurum milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Cinisli, partinin büyüme isteğine, ülküsüne, politik niyetine ve hedefine artık kefil olamadığını belirtti. İYİ Parti'de son dönemde yönetim değişiklikleri ve istifalar yaşanıyor. İstifalar sonucunda partinin meclisteki sandalye sayısı 43'ten 30'a düştü.
17 Ekim 2024

Son seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın milletvekili sayısı 121'e yükseldi. Bu sayı, kadın milletvekili oranını yüzde 17'den yüzde 20'ye çıkardı. AKP 50, CHP 35, Yeşil Sol Parti 26, İYİ Parti 6, MHP 3 ve TİP'ten 1 kadın milletvekili seçildi. Ancak 31 ilde hiç kadın milletvekili bulunmuyor. Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura gidileceği belirtildi.
15 Mayıs 2023

Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti içinde gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP'ye ve özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı açık ara farkla kazanması ve birçok ili AKP'den alması üzerine, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve Akşener'i de istifaya davet etti.
31 Mart 2024

27. dönem Erzurum milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Cinisli, partinin büyüme isteğine, ülküsüne, politik niyetine ve hedefine artık kefil olamadığını belirtti. İYİ Parti'de son dönemde yönetim değişiklikleri ve istifalar yaşanıyor. İstifalar sonucunda partinin meclisteki sandalye sayısı 43'ten 30'a düştü.
17 Ekim 2024

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Parti'de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını belirtti. Bu istifa ile birlikte İyi Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü. Genel seçimlerde 44 milletvekili çıkaran İyi Parti'de istifa eden vekil sayısı sekize yükseldi.
31 Mayıs 2024

CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması beklenen 'değişim manifestosu' öncesinde, partinin grup toplantısına bazı milletvekilleri katılmadı. Katılmayanlar arasında değişim tartışmalarını destekleyen isimler bulunuyor. Bu durum, 28 Mayıs seçimlerinin ardından partide başlayan değişim tartışmalarının yeni bir aşamaya geçtiğine işaret ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu toplantıya katılmayan milletvekilleri arasında Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay ve Ali Öztunç gibi isimler var.
4 Temmuz 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Diyarbakır'da neredeyse tüm sandıkların açılmasıyla CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yüzde 7,80 oy oranıyla milletvekili seçildi. Bu sonuçla CHP, Diyarbakır'dan 21 yıl sonra ilk kez bir milletvekili çıkarmış oldu. HDP, 2018 seçimlerindeki dokuz milletvekili sayısından birini kaybederken, AKP yüzde 22,59 oy oranıyla üç milletvekilini korudu.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bilici, istifa haberini sosyal medya hesabından paylaştı ve İYİ Parti'ye oy veren seçmenlere ve teşkilatlarda görev yapanlara teşekkür etti. İstifasının gerekçesi olarak, mevcut durumda parti çatısı altında faydalı olamayacağını belirtti. Bilici'nin istifasıyla İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 37'ye düştü.
15 Mayıs 2024

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim