CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan bir programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştirdi ve 'algı yönetimi' sonucu tutuklandığını belirtti. Yanardağ'ın tutuklanması, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programdan bir bölümün, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılması sonucu gerçekleşti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.
27 Haziran 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'nin Ankara temsilciliği görevinden 'ilkesel nedenlerle' istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri arasında genç meslektaşlarının uygun koşullarda çalıştırılmaması ve gazetecilikten gelmeyen medya patronlarının genel yayın yönetmenliği yapmaları yer aldı. Ayrıca, 212 Sayılı Basın Kanunu'na tabi çalışmanın önemine ve medya sektöründe sendikal girişimlerin engellenmesine dikkat çekti. Halk TV'den son dönemde peş peşe istifa haberleri gelmekte olduğu belirtildi.
9 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmaması üzerine TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından geldi. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
9 Kasım 2023

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya hesabından 2010 yılında 'Anıtkabir yakılacak' şeklinde bir paylaşım yaptığını iddia ederek Soylu'ya istifa çağrısında bulundu. Özel, daha önce de Şen'in Jandarma ve Emniyet'in resmi Twitter hesaplarına erişimi olduğunu ve ihaleler aldığını iddia etmişti. Şen ve bakanlık ise iddiaları reddediyor.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda maden sahasını genişletmek için ağaç kıyımına başlayan YK Enerji'ye karşı eylem başlatan İkizköy direnişçileri, CHP'li Mahmut Tanal'ı yuhaladı. Tanal, bir eylemciye 'Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP'nin ekmeğine yağ sürüyorsun. Sen AKP'nin provokatörüsün' dedi. Tanal, Twitter'da da kullanıcılar tarafından eleştirilirken, kendisine sataşıldığını ve bunu 'birtakım siyasi oluşumların mensuplarının' yaptığını öne sürdü.
28 Temmuz 2023

Ahmet Hakan, AK Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonunun güvende olduğunu düşünerek hükümete bir uyarıda bulunmak istediklerini belirtiyor. Erdoğan'ın seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında irtifa kaybını kabul etmesi, milletle inatlaşmayacağını söylemesi, özeleştiri yapacağını belirtmesi ve demokrasi vurgusu yapması önemli bulunuyor. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın siyasette önemli aktörler haline geldiği, Özgür Özel'in CHP'ye seçim zaferi kazandırarak partinin uzun süredir devam eden mağlubiyet serisini sonlandırdığı vurgulanıyor.
1 Nisan 2024

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Rap sanatçısı Sercan İpekçioğlu, bilinen adıyla Ezhel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla HÜDA-PAR'ın dört vekilinin Meclis'e girmesine ve parti yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterdi. HÜDA-PAR Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısının sözlerini eleştiren İpekçioğlu, kendisine yönelik çifte standartları ve 'terörist' ithamlarını dile getirdi. İpekçioğlu, içinde biriken öfkeyi ifade ettikten sonra artık siyasi paylaşımlar yapmayacağını duyurdu ve kişisel odaklanacağını belirtti.
16 Mayıs 2023

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın, 'Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın' yazılı pankartı indirdikten sonra saldırıya uğradığını açıkladı. Turgut, saldırının eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'li İbrahim Melih Gökçek'in adamları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Turgut, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
1 Mayıs 2023

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoyuna yapılan saldırı sonucu ziyaretin iptal edilmesine neden olan kişilerden birinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıktı. Karakuş, aynı zamanda AKP Kahta ilçe teşkilatında yöneticilik yapmış ve AKP'nin Kahta il teşkilatında çeşitli görevlerde bulunmuş. Ayrıca, AKP Kahta Gençlik Kolları'nın başkan yardımcılığı görevini de yürütmüş ve AKP'li vekil Ahmet Aydın ile görüşmeler yapmış.
21 Nisan 2023

CHP'nin İzmir'in Çiğli ilçesinde düzenlenen kongresinde, tarafların üzerinde uzlaştığı yönetim listesinin son anda değiştirilmesi gerilime yol açtı. Bu duruma tepki gösteren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il delegeliğinden istifa etti ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti. Kongrede yaşananlar sonrası Gümrükçü'nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i arayarak tepki gösterdiği ve büyükşehir ve belediye başkanları WhatsApp grubundan çıktığı öğrenildi.
29 Ağustos 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim