Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Erdoğan ile baş başa görüşmeler yapılacak ve iki ülke heyetleri arasında da görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmelerde, Ukrayna savaşı ve 17 Temmuz'da sona erecek olan tahıl koridoru anlaşmasının geleceği ele alınacak. Rusya'nın anlaşmayı uzatma konusunda isteksiz olduğu belirtiliyor.
6 Temmuz 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da iki gün süren dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki dörtlü zirve sona erdi. Zirvede, Rusya, İran, Suriye ve Türkiye temsilcileri bir araya geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, zirve öncesi yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesini ve Suriye devletinin otoritesinin yeniden tesis edilmesini istedi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi ve iç savaş öncesi durumun sağlanması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini belirtti.
4 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9'uncu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında iki ülke arasında çeşitli alanlarda 12 işbirliği anlaşması ve bir ortak bildiri imzalandı. İmzalanan anlaşmalar arasında siyasi istişareler, kültürel işbirliği, eğitim, insani yardım, askeri çerçeve anlaşması ve bilimsel işbirliği gibi konular yer alıyor.
4 Aralık 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatacağını belirtti. Ziyaret sırasında, Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasında farklı etnik ve dini gruplar arasında ayrım yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca, Irak'ın PKK'yı yasaklı örgüt olarak kabul etmesi gibi önemli gelişmeler de ele alındı.
22 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti. Katar Emiri ise Erdoğan'a FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde kullanılan ve Lionel Messi'nin imzaladığı futbol topunu gösterdi. Bu ziyaret, eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları çekme ve döviz bulma amacıyla Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti.
19 Temmuz 2023

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Esed'in bir gün görüşeceğinden emin olduğunu ifade etti. Selvi, şu ana kadar Erdoğan'a Esed ile görüşmesi için baskı yapıldığını, ancak artık Esed'e Erdoğan ile görüşmesi için baskı yapılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Esed'in Türkiye ile ilişkileri düzeltme yönünde adım atması halinde karşılık vereceğini söyledi. Ancak Esed, şu ana kadar Erdoğan'ın uzattığı eli sıkmadı ve karışık mesajlar vermeye devam ediyor.
28 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın görüşmeleri sonucunda, doğrudan yatırım, savunma sanayii, enerji ve iletişim alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı ile Baykar Genel Müdürü ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı tarafından imzalandı. Bu gelişme, Türkiye'nin yabancı yatırımcıları çekme ve döviz ihtiyacını karşılamak amacıyla Körfez ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımlarının bir parçası olarak görülüyor.
18 Temmuz 2023

Türkiye, Arap Ayaklanması döneminde izlediği ve özellikle Türkiye-Mısır ilişkilerini olumsuz etkileyen politikaları gözden geçiriyor. Bölgede yeni bir istikrar ve barış ortamının oluşmasıyla birlikte, Türkiye 'Masaya dahil değilsem masayı yıkarım', 'Oyun kuramazsam oyunu bozarım' anlayışını terk etmeye karar verdi. Bu yeni dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır ile yakınlaşma niyetleri belirginleşti. Özellikle Mısır ile yıllar sonra karşılıklı elçiler atandı ve dışişleri bakanları düzeyinde ziyaretler gerçekleştirildi, bu süreç Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti ile taçlandırıldı.
15 Şubat 2024

Türkiye, yerel seçimlerin ardından Nisan ayında dış politika gündemine hızlı bir dönüş yapacak. Almanya Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'nin Ankara ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beklenen ziyareti ve Türk-Yunan ilişkileri üzerine teknik düzeyde görüşmelerin ardından Yunan Başbakanı'nın Türkiye ziyareti planlanıyor. Bu görüşmelerde terörizmle mücadele, ekonomik iş birlikleri, bölgesel güvenlik ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunurken, Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı ve Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı kapsamında SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.
18 Eylül 2023

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ancak Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi durumunda görüşebileceğini belirtti. Erdoğan, Esad ile ilişkileri düzeltmek için diyalog çağrısında bulunmuştu. Esad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını ve 'teröre' desteğini sonlandırması gerektiğini vurguladı. Şam yönetimi, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nu terörist olarak nitelendiriyor.
15 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede, Erdoğan PKK'nın gündemden çıkarılması gerektiğini ve terörle mücadelede birlikteliğin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkilerini geliştirme arzusunu dile getirdi ve sınır kapılarının açılmasının önemine değindi.
23 Nisan 2024

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankete göre, Türkiye'de halkın yüzde 59'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesini istiyor. Ankette 'hayır' yanıtını verenlerin oranı yüzde 28,9 iken, 'fikrim yok' veya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 12,1 olarak belirlendi. Erdoğan, geçmişte Esad yönetiminin devrilmesini desteklemiş olmasına rağmen, son dönemde görüşme yapmak istediğine dair sinyaller vermişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşlarıyla Moskova'da görüşmeler yapmıştı.
6 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbette Erdoğan, Macron'a Türkiye'ye ziyaret sözünü hatırlattı ve Macron'un geleceğini ifade ettiği görüldü. Bu anlar, Macron tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.
14 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi. Abu Dabi'de gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomik işbirliği fırsatları ele alındı. Bu görüşme, Mehmet Şimşek'in bakan olduktan sonra gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyareti oldu. Toplantıya Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi ve diğer yetkililer de katıldı.
23 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim