İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ve İYİ Parti liderlerinin yaptığı görüşmede ortak aday konusunda anlaşma sağlandığını ancak aday isminin henüz belirlenmediğini açıkladı. Zorlu, adayın 2 Mart'taki toplantıda belli olacağını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bu konuda tam yetki verildiğini belirtti. Bu açıklama, Kahramanmaraş depremleri sonrası iki parti arasında yaşanan 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından geldi.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın toplantısında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşılması' konusu ele alındı. CHP'liler bu durumu Twitter üzerinden olumlu mesajlarla karşılarken, İYİ Partililerin tepkileri ve endişeleri de sosyal medyada kendini gösterdi. İYİ Parti'nin başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu bilinmekteydi. 6 Mart'ta yapılacak olan nihai açıklama öncesinde, diğer dört parti CHP liderinin adaylığına daha yakın bir duruş sergiliyor. İYİ Parti'den farklı sesler yükselirken, partinin Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın yaptığı ve daha sonra sildiği bir paylaşım dikkat çekti.
2 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması halinde izlemesi gereken seçim kampanyası stratejisini içeren bir sunum yaptı. Sunum, Dudullu-Bostancı metrosunun açılışının ardından gerçekleşti ve İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı Emrah Şahan ile İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın tarafından CHP'nin merkez yürütme kurulu üyelerine de anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
16 Ocak 2023

Habertürk yazarı Kübra Par, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyerek 'yapıcı çekimserlik' stratejisi izlediğini ve bu sayede kendi adaylık ihtimalini güçlendirdiğini iddia etti. Yavaş'ın bu tutumu, 'altılı masa'nın bir kurmayı tarafından da olumlu bir strateji olarak değerlendirildi. Ayrıca, Yavaş'ın HDP seçmeni üzerinde yaptığı bir ankette Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 düzeyinde destek aldığı belirtildi.
23 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi pozitif bir uzlaşı olarak tanımladı. İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve bayram öncesi bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin değişim ve dönüşüm sürecinde liderlik etmesi gerektiğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynadığını vurguladı.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim