Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli şehirlerde düzenlenen 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' programında öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, hızla değişen dünya koşulları ve güncel gelişmeleri göz önünde bulundurarak müfredatın sürekli güncelleneceğini ve dinamik bir yapıda olacağını belirtti. Ayrıca, müfredatın Türkiye'nin değerleriyle uyumlu olacağını ve bu konudaki çalışmaların tamamlandığını, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
3 Şubat 2024

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde çöp konteynerlerinin kaybolması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ünlü televizyon programcısı Müge Anlı'dan yardım talebinde bulundu. Kanar, Twitter üzerinden yaptığı çağrıda Anlı'dan kayıp konteynerleri bulmasını istedi ve vatandaşlardan da yardım çağrısında bulundu. Ayrıca, çöp konteynerlerinin çalınmasına tanıklık eden vatandaşların belediyenin çağrı merkezine bilgi vermelerini rica etti ve kamu malına verilen zararı kınadı.
6 Haziran 2023

Barış Avşar, Murat Kurum'un 'Kanal İstanbul' projesi hakkındaki açıklamalarına atıfta bulunarak, İstanbulluların ve Türkiye'deki vatandaşların acil olarak 'çılgın projeler' bekleyip beklemediklerini sorguluyor. Avşar, geçmişteki büyük projelerin ardından artan asgari ücretli ve emekli sayısına dikkat çekerek, ekonomik zorluklar içindeki seçmenin oy tercihini belirlemesinin bu dönemin en büyük meydan okuması olduğunu belirtiyor.
3 Şubat 2024

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi şef Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda Türkiye'deki deprem felaketini temsil etmek amacıyla protokol yemeğinde kırık tabaklar kullandı. Bu hareketi, Twitter üzerinden yoğun eleştiri aldı ve birçok kullanıcı tarafından duyarsızlık ve ajitasyon olarak değerlendirildi. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ise Akkor'un paylaşımını beğenip paylaştı.
23 Mayıs 2023

İş insanı Dilek Sabancı, bir radyo programında yaptığı açıklamada, insanların rahat yaşayabilmesi için milyar dolarlara gerek olmadığını, 1-2 milyon doların yeterli olabileceğini ifade etti. Sabancı, 50-100 milyon dolar arasında bir servetin insanları rahat ettireceğini, ancak daha düşük miktarlarla da mutlu olunabileceğini söyledi. Bu açıklamalar sosyal medyada gündem oldu ve çeşitli tepkiler alındı.
7 Ocak 2023

Yeni Zelanda hükümeti, gençlerin ayrılık acılarını hafifletmek amacıyla 'Love Better' adlı bir kampanya başlattı. Sosyal Kalkınma ve İstihdam Bakan Yardımcısı Priyanca Radhakrishnan, üç yıl içinde dört milyon dolarlık bir bütçe ayrılacağını ve bin 200'den fazla gencin bu konuda destek istediğini belirtti. Kampanya, gençlerin öz değerlerini ve dirençlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı ve gelecekteki ilişkilerine olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca, aile içi ve cinsel şiddetle mücadele stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.
23 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski özel kalemi Yüksel Arslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini onaylamadığını belirtti ve Arslan'a tweet'ini silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu 'proje çocuk' ve 'siyasi kalpazan' gibi ifadelerle eleştirmişti. Yavaş, bu tür açıklamaların kendi siyaset tarzına uymadığını vurguladı. İmamoğlu ise daha önce yaptığı bir konuşmada 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadesini kullanmıştı.
22 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıl sonra Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına oy veren vermesin herkese kucak açma ve eşit davranma çağrısında bulundu, aksi takdirde aynı akıbete uğrayacaklarını belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, birinci önceliğinin Ankara halkına hizmet olduğunu belirterek, cumhurbaşkanlığı adaylığı için partisi ve milletinin kendisini aday olarak görmek istemesi durumunda bu vazifeden kaçınmayacağını söyledi. CHP'de genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları alevlenmişti. Yavaş, Habertürk'e yaptığı açıklamada, şu an için bir seçim gündemi olmadığını ve adaylık konuşmanın erken olduğunu ifade etti.
14 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıldır AKP yönetiminde olan Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına herkese eşit davranma çağrısında bulundu ve ayrımcılığı toprağın altına gömdüklerini belirtti.
5 Nisan 2024

Bilal Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin büyük bir felaket olduğunu ve bu düzenleme ile kandırıldıklarını belirtti. Erdoğan, muhalefeti popülist politikalarla gençleri kandırmakla suçladı ve erken emeklilik sisteminin mali yükünü eleştirdi. Ayrıca, gençlere daha fazla çalışmayı ve üretken olmayı teşvik eden bir yaşam tarzını benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Etkinlikte gençlere kitap tavsiyelerinde de bulunan Erdoğan, Batı ve Doğu düşünce sistemlerini karşılaştırarak, Türkiye'nin Batı'yı yakalayabileceğini ve geçebileceğini ifade etti.
16 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, işsizliğin son 11 yılın en düşük seviyelerine gerilediğini belirtti. Erdoğan, kamuda tasarruf paketi kapsamında önümüzdeki üç yıl kamuya alınacak çalışan sayısının kısıtlandığını ve devletin istihdam kapısı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Gençlere ticarete atılma tavsiyesinde bulunan Erdoğan, özel sektörün eleman eksikliği nedeniyle işlerini büyütemediğini ve bu durumun ülke için sosyolojik kökleri olan bir sorun olduğunu ifade etti.
15 Mayıs 2024

Rahmi Turan, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, mevcut hükümetin vergi ve zam politikalarını eleştirdi. Turan, toplumun büyük bir kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun erken seçimle çözülebileceğini savundu. Özellikle gençlerin ve dar gelirli kesimlerin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, erken seçim yapılmasının enflasyon ve işsizlik sorunlarını hafifletebileceğini belirtti.
2 Temmuz 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türkiye'deki projeler için Vietnam ve Filipinler'den işçi getirdiklerini açıkladı. Eren, iç pazarda daralma dönemlerinde yurt dışı projelerine yöneldiklerini ve bu projelerin toplam değerinin 509 milyar lirayı aştığını belirtti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise Türkiye'de gençlerin üniversiteye gitme zorunluluğu gibi bir algı olduğunu ve bu durumun iş gücü sıkıntısına yol açtığını ifade etti.
5 Haziran 2024

Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle altyapı yetersizlikleri eleştirilirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluklar konusunda eleştiriliyor. İstanbul'da ise 5 yaşındaki Edanur'un belediye çalışmaları sırasında oluşan bir çukurda boğularak ölmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilere neden oluyor. Her iki belediye başkanı da, yaşanan doğal afetler karşısında dış güçlerin etkisi gibi argümanlarla eleştirilerden sıyrılmaya çalışıyor.
3 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in CHP'nin cumhurbaşkanlığı için karar verdiği iddialarına tepki gösterdi. Yavaş, Sevinç'in partiyi karıştırmak için elinden geleni yaptığını belirtti ve bu tür iddiaların partiye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca, CHP tüzük kurultayına katılacağını ancak herhangi bir öneri getirmeyeceğini ifade etti.
28 Ağustos 2024

Türkiye'de 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere toplam 188 üniversite bulunuyor, ancak birçoğu yeterli eğitim standartlarını karşılamıyor. Bu durum, üniversite mezunlarının beklentileri ile iş dünyasının ihtiyaçları arasında büyük bir uyumsuzluk yaratıyor. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile yapılan sohbette, gençlerin sanayi sektörü yerine hizmet sektörünü tercih etmesi ve yüksek nitelikli iş gücünün yurtdışına göç etmesi gibi konular tartışıldı. Eğitim politikalarında ciddi reformlar yapılması gerektiği vurgulandı.
26 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

Ahmet Taşgetiren, Türkiye'de emeklilerin zor yaşam koşullarını ve iktidarın bu durumda sorumluluğunu ele alıyor. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, özellikle 2013'ten sonra ekonomideki yanlış kararlar nedeniyle bu sorunlardan sorumlu olduğunu belirtiyor. Emeklilerin zorluklar içinde yaşamak zorunda bırakıldığını, işsizlik ve asgari ücretle geçinme zorluklarının arttığını vurguluyor. Ayrıca, emeklilerin bir yürüyüş düzenlemesi durumunda bunun büyük bir etki yaratacağını ifade ediyor.
25 Şubat 2024
İşaretlediklerim