Kanal İstanbul projesi, çevresel, askeri, diplomatik ve siyasi açılardan yıllar boyunca eleştirildi. Projenin denizin iklim dengesini bozacağı, su havzaları ve ormanlara zarar vereceği, İstanbul'un daha plansız ve kaotik bir şehir haline geleceği, nüfus ve bina yoğunluğunun artarak beklenen depremde can kaybını artıracağı ve hatta depremi tetikleyebileceği iddia edildi. Buna rağmen, hükümet projeye devam kararı aldı ve ÇED raporu onaylandı. Kamuoyu araştırmaları, halkın büyük çoğunluğunun projeye karşı olduğunu gösterirken, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeye itiraz edenleri eleştirdi.
22 Mart 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda İsrail milli futbol takımının sahaya çıkmasıyla 'Özgür Filistin' sloganları yükseldi. Bu yıl olimpiyattan men edilen iki ülke Rusya ve Belarus oldu. Tarihte de çeşitli siyasi sebeplerle ülkeler olimpiyatlardan men edilmiştir; örneğin, 1920'de Birinci Dünya Savaşı'ndaki rolleri nedeniyle Türkiye, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan men edilmişti. 2024'te ise Rusya ve Belarus, Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetleri nedeniyle men edildi, ancak bazı sporcular 'Bireysel Tarafsız Sporcu' statüsüyle katılabiliyor.
26 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fikirtepe'de bir kentsel dönüşüm törenine katıldı ve konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı döneminde kentin su sorununu çözdüklerini iddia etti. Ayrıca, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştirdi ve Fikirtepe'nin dönüşümünü, 21 yıllık iktidarlarının başarılarının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Erdoğan, İstanbul'u 1994 yılında 'çöp, çukur, çamur' içinde aldıklarını ve temizlediklerini belirtti.
17 Nisan 2023

Marmaris'teki Kızılbük bölgesinde Sinpaş GYO'nun inşaatında denize foseptik atık için boru hattı döşendiği iddia edildi. Çevre aktivistleri, kanalizasyonun denize deşarj edileceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na 'Sinpaş inşaatının su ve kanalizasyon alt yapısı yoktur, sağlamamız da mümkün değildir' şeklinde bir rapor sunmuştu. Ancak bakanlık, bu raporu görmezden gelerek Sinpaş'a 'ÇED olumlu' kararı vermişti. Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Limanı'nın atık çukuruna döneceği belirtilerek karardan dönülmesini istedi.
26 Haziran 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 12+1 kişilik kadrosu açıklandı. Kadroda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, smaçörler Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu, orta oyuncular Eda Erdem Dündar (kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, pasör çaprazı Melissa Vargas ve libero Gizem Örge yer alıyor. +1 oyuncu olarak Beyza Arıcı kadroya dahil edildi. Türkiye, C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.
8 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında Eyfel Kulesi'ne tırmanmaya çalışan 33 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında Eyfel Kulesi kısa süreliğine tahliye edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kişinin kuleye tırmanırken üstsüz olduğu ve olimpiyat halkalarının üstünde yer aldığı görüldü. Fransa, 100 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı olimpiyat oyunlarını bugün sonlandırıyor.
11 Ağustos 2024

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası il genelindeki su kaynaklarından alınan numunelerin analiz edildiğini ve sonuçlar çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. Hatay Valiliği, içme suyu sorunu olduğunu iddia eden vatandaşları 'kara propaganda' yapmakla suçlamış ve cezai işlem uygulanacağını duyurmuştu. Savaş, analiz sonuçlarının çoğunun uygun çıktığını, uygun olmayan noktalarda ise klorlama yapılarak müdahale edildiğini ifade etti.
4 Mart 2023

İsviçre, askeri mühimmat nedeniyle kirlenen göllerini temizlemek için en iyi üç projeye 50 bin frank ödül vereceğini duyurdu. Luzern, Neuchatel, Thun ve Brienz gibi göllerde tonlarca mühimmat birikmiş durumda. Bu mühimmatların temizlenmesinin milyarlarca dolara mal olması bekleniyor. Emekli jeolog Marcos Buser, askeri çöplerin patlama riski ve zehirli TNT'nin suyu kirletme olasılığına dikkat çekiyor.
19 Ağustos 2024

Bodrum'da dalgıçların katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasında denizden 2,5 ton atık çıkarıldı. Bitez Koyu'nda toplanan plastik şişe, içecek kutusu, plastik kasa, araba lastiği ve duba gibi atıklar, Bitez Üç Fidan Parkı'nda sergilendikten sonra atık merkezine götürüldü. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bu tür çalışmaların tüm Türkiye'de yapılması gerektiğini vurguladı. Etkinlik, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla düzenlendi.
22 Mayıs 2024

Aşırı sıcaklar ve su akışının durağanlaşması nedeniyle Edirne’den geçen Tunca Nehri’nin yüzeyi yosun ve su mercimekleriyle kaplandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, nehrin debisi saniyede dört metreküp olarak ölçüldü ve bazı alanlarda durağanlaştı. Nehre bırakılan çöpler ve rüzgarın kenardaki atıkları sürüklemesi kirliliğe neden oluyor. Kent sakinleri, yetkililerden çöplerin temizlenmesini ve nehrin korunmasını talep ediyor.
20 Haziran 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sazlıdere Barajı kenarına kimliği belirsiz kişilerce dökülen alüminyum demir cüruf malzemenin baraj suyuna karışmadığını bildirdi. İSKİ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda inceleme ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Atık malzeme, İSTAÇ ekipleri tarafından bertaraf edilecek. İSKİ, suyun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiğini ve güvenle kullanılabileceğini belirtti.
5 Nisan 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, Val de Grace Mahallesi'nde gaz kaçağı nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az 24 kişi yaralandı ve bir bina yıkıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olay yerine gitti ve patlamanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor. Paris Savcılığı 'kasıtsız yaralama' gerekçesiyle soruşturma başlattı.
21 Haziran 2023

Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle altyapı yetersizlikleri eleştirilirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluklar konusunda eleştiriliyor. İstanbul'da ise 5 yaşındaki Edanur'un belediye çalışmaları sırasında oluşan bir çukurda boğularak ölmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilere neden oluyor. Her iki belediye başkanı da, yaşanan doğal afetler karşısında dış güçlerin etkisi gibi argümanlarla eleştirilerden sıyrılmaya çalışıyor.
3 Mayıs 2024

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a su uzatılan ve bu sırada Erdoğan'ın suyu almaktan çekindiği bir video dolaşıma girdi. Videoda, oğlu Bilal Erdoğan'ın suyu uzatmasıyla Erdoğan'ın suyu aldığı ve içtiği görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında bu video hakkında yorum yaparak, Erdoğan'ın durumuna üzüldüğünü ve 'arkasında gülenler'e dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın yakınlarının onun bu haline güldüğünü belirtti.
23 Mayıs 2023

6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası zarar gören Hatay Havalimanı'nın pisti, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. Mansur Yavaş, yapılan çalışmaların ve emeklerin görmezden gelindiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaların bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sadece moloz toplamak için görevlendirildiğini ifade etti. Yavaş, İGA'nın çalışmaları hakkında bilgi veren tweet'inde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin emeğinin göz ardı edildiğini ve bu durumun yanlış olduğunu dile getirdi.
13 Şubat 2023

Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

Türk milli okçu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanırken kullandığı oku, Türkiye'deki depremzedelere yardım amacıyla açık artırmaya sundu. Açık artırmanın geliri, depremden etkilenen çocukların eğitimi için kullanılacak. Şu anki teklif 80 bin lira olup, açık artırmaya katılmak isteyenler SocratesSahada.com web sitesini ziyaret edebilirler.
15 Şubat 2023

Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında su şebekelerinin kontrol edilmesi gerektiğini, kaynağı belirsiz suların içilmemesi ve kullanılmaması gerektiğini belirtti. Depremlerin su dağıtım sistemlerine zarar verebileceğini ve bulaşıcı hastalık riskini artırabileceğini ifade etti. Ayrıca, zarar gören borulardan kanalizasyon ve endüstriyel atıkların su sistemine karışma riskine dikkat çekti. Güvenli olmayan suların kaynatılarak kullanılması gerektiğini vurguladı.
7 Şubat 2023
İşaretlediklerim