Hopa Belediyesi, sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa tasarısına karşı, 'Güvenlik sokaklar, sağlıklı hayvanlar' adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında köpekler kısırlaştırılacak, küpe ve çip takılarak bakım ve rehabilitasyon süreçleri takip edilecek. Belediye Başkanı Utku Cihan, projenin sokak köpeklerinin yaşam haklarını savunmak ve Hopa'da yaşayanların huzursuzluğunu önlemek açısından önemli olduğunu belirtti. Proje, veteriner hekimler ve hayvan hakları savunucularının desteğiyle yürütülecek.
23 Mayıs 2024

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde bir pikabın üzerine kaya düştü ve pikap şarampole devrildi. Kazada, pikapta bulunan Mehmet Nuri Dağlı hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Hadi Aslan ile Bülent Aslan ve Halil İbrahim Kaçkan hastaneye kaldırıldı.
8 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazıyla engellendi. 2019'dan bu yana süren direnişe rağmen, ağaç kesimi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği kesim alanına giden köylülere jandarma tarafından biber gazı sıkıldı. İkizköy davası avukatı İsmail Hakkı Atay, yapılan işlemin anayasal bir suç olduğunu belirtti.
28 Temmuz 2023

Sinan Ateş, öldürülmeden önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışmış ve yardım istemiş, ancak Bahçeli'nin özel kalem müdürü tarafından geri çevrilmiş. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından planlandığını iddia ediyor. Ayşe Ateş, cinayetin MHP ve Ülkü Ocakları mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve soruşturmanın bu yönde ilerlemesi gerektiğini belirtiyor. Elif Çakır, MHP lideri Bahçeli'nin cinayetin aydınlatılması için adım atması gerektiğini vurguluyor.
28 Mayıs 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

MHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Köksal Kaçmaz, iş yerinin önünde park etmek isteyenlerle çıkan tartışma sonucu silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Yanındaki Y.K. ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
22 Ağustos 2023

İstanbul Ataşehir'deki CHP seçim temsilciliğine sekiz kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş açıldı. Polis, altı kişinin flamaları kesip camlara yazı yazdığını ve plakasız bir motosikletteki iki şüphelinin havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığını belirledi. Canan Kaftancıoğlu'nun paylaştığı fotoğraflarda camlara 'AKP' yazıldığı görülüyor. Soruşturma devam ederken, olay yerinde üç kurusıkı silah kovanı bulundu.
19 Nisan 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a yapılan silahlı saldırı sonrası, eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tutuklandı. Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırının arka planında yerel seçimlerdeki rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. CHP, 31 Mart'taki yerel seçimde MHP'nin elindeki Pınarbaşı Belediyesi'ni kazanmış, MHP'nin itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenmiş ve CHP yeniden kazanmıştı.
22 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği miting, Türk bayrağı taşıyan ve bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Bu olay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alan sözlerinin ardından gerçekleşti. Bahçeli, önceki gün yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nı ve CHP'yi sert bir dille eleştirmişti.
7 Mayıs 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Deniz Demir, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanırken, tetikçinin henüz yakalanmadığı belirtiliyor.
5 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, konuşmasında işçilerin örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, iş cinayetlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işçilerin sendikalı olmalarının önemini vurgulayarak, örgütlü mücadelenin iş cinayetlerine karşı koruma sağlayacağını ifade etti.
13 Mayıs 2024

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan bir minibüs devrildi. Kazada yedi kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri olduğu belirtildi. Yaralıların ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
22 Temmuz 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim