İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir restoranda doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda dört kişi hayatını kaybetti ve 20’den fazla kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay, Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi’ndeki bir pastanede saat 15.00’da gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Olayda dört kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlama, yerel saatle 15.00'te Barış Manço Caddesi'nde gerçekleşti.
30 Haziran 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

Niğde'nin merkezine bağlı Çarıklı köyünde, doğal patates deposu yapımı sırasında yer altında kazı yapıldığı esnada göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi yaşamını yitirdi, dört işçi ise yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
8 Nisan 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletinde bulunan Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda 28 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, mahsur kalan 24 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
22 Eylül 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede saat 15.00'te patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.
30 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında sekiz kişi hayatını kaybetti, altısı ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.
2 Nisan 2024

İzmir'de şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Elektrik dağıtım şirketi Gdz Elektrik, olayın sorumlusu olarak İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) suçladı ve altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar verildiğini iddia etti. Şirket, son altı ayda kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini belirtti. Ege Telgraf Gazetesi'nin beş yıl önce bu soruna dikkat çektiği ve çözüm için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.
14 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak ölen iki kişi hakkında yürütülen soruşturmada bilirkişi ön raporu tamamlandı. Raporda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ve dağıtımcı elektrik şirketi Gdz Elektrik'in olayda ihmali olduğu belirlendi. Teknik detaylarda, kablo derinliğinin yetersiz olduğu ve yalıtımın zedelendiği tespit edildi. İzmir başsavcılığı, olayda sorumluluğu bulunan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
15 Temmuz 2024

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Pakistan'ın kuzeybatısında bulunan Hayber-Pahtunhva eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Yağışlar nedeniyle evlerin çatıları çöktü, sel oluştu ve bazı yollar kapandı. Yerel afet yönetim yetkilisi Anwar Shahzad, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu ve iki çocuğun da selde kaybolduğunu belirtti. Aynı bölgede daha önce de şiddetli yağışlar nedeniyle benzer olaylar yaşanmış ve yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetmişti.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim