Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, kamu işçilerine verilecek ikramiyelerin ödeme tarihleri açıklandı. İkramiyeler, 27 Ocak ve 17 Nisan tarihlerinde ödenecek. Ayrıca maden işçilerine ödenecek ilave ikramiye ise 22 Aralık'ta hesaplara yatırılacak.
6 Ocak 2023

Aziz Çelik, TÜİK'in enflasyon verilerinin güvenilirliğini sorguluyor ve bu verilerin temmuz ayında milyonlarca çalışan ve emeklinin maaş zamlarını belirleyeceğini belirtiyor. Çelik, asgari ücretin artmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve kemer sıkma politikalarının acımasızca uygulandığını vurguluyor. Ayrıca, emekli maaşlarının kök aylık üzerinden hesaplanması nedeniyle milyonlarca emeklinin sıfır zam alabileceğini ifade ediyor.
3 Haziran 2024

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Ayrıca, deprem sonrası inşa edilecek afet konutları ve köy evleri hakkında bilgi verdi, üniversitelerdeki eğitim durumu, HDP'nin seçim stratejisi, HÜDA-PAR desteği ve eski bakan Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine ve muhalefetin eleştirilerine de değindi.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilerin maaş zammı beklentilerine kapıyı kapatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik olarak tiyatro, kültür turları ve çeşitli indirimler içeren bir dizi kampanyanın hayata geçirileceğini duyurdu. Bu adımlar, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal, kültürel yönden zenginleştirmeyi amaçlıyor. Kampanyalar, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda uygulanacak.
25 Mart 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörleri denetledi. 11-15 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığı, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği ve 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu belirlendi. Bu işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirildi.
18 Haziran 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ilk maaşlarını 1 Mart'ta almalarını sağlayacak düzenlemenin Meclis'ten çıkacağını düşündüğünü ifade etti. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemenin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti ancak bu gerçekleşmedi. Bilgin, stajyer ve çırakların durumu hakkında da açıklamalarda bulunarak, iş akdi olmadığı için bu durumun onlar için geçerli olmadığını belirtti. Ayrıca geçici işçilerin kadro sorunlarının da çözüleceğini söyledi.
24 Ocak 2023

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TV 100 programında yaptığı açıklamada, EYT düzenlemesinin salı veya çarşamba akşamı tamamlanacağını belirtti. İktidar, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkına kavuşacağını ifade etmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT emeklilerine ayrılacak kaynağın 120-150 milyar TL arasında olacağını duyurmuş, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'ye yükseltildiğini ve ortalama emekli aylığının yüzde 30'luk son zammın ardından 9-10 bin TL'ye çıktığını açıklamıştı. Ancak yapılan hesaplamalara göre, martta emekli olacak EYT'li sayısının 1,5-1,6 milyon kişiye düşebileceği ve memurların emeklilik sonrası çalışma hakkı olmadığı için bu sayının 1,1-1,2 milyon kişi aralığına inebileceği öngörülüyor.
5 Şubat 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk TV'de katıldığı bir programda asgari ücret ve EYT ile ilgili soruları yanıtladı. EYT'de yaklaşık bir milyon kişinin ilk maaşını aldığını ve sürecin hızla devam ettiğini belirtti. Asgari ücretin temmuz ayında yeniden değerlendirileceğini, ancak şu an için bir rakam vermek istemediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret konusunu seçim vaadi olarak kullanmadığını söyledi ve asgari ücretin yılda bir kez düzenlendiğini, ancak enflasyon nedeniyle altı ayda bir düzenleme yapıldığını belirtti.
28 Nisan 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul'da işçiler Saraçhane'den Taksim'e yürümek istedi. Polis, Unkapanı kemerlerinde yolu ablukaya alarak plastik mermi ve biber gazı kullanarak işçilerin ilerlemesini engelledi. Bu olaylar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından işçilere selam ve sevgilerini ileterek bayramlarını kutladı.
1 Mayıs 2024

Ahmet Taşgetiren, Türkiye'de emeklilerin zor yaşam koşullarını ve iktidarın bu durumda sorumluluğunu ele alıyor. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, özellikle 2013'ten sonra ekonomideki yanlış kararlar nedeniyle bu sorunlardan sorumlu olduğunu belirtiyor. Emeklilerin zorluklar içinde yaşamak zorunda bırakıldığını, işsizlik ve asgari ücretle geçinme zorluklarının arttığını vurguluyor. Ayrıca, emeklilerin bir yürüyüş düzenlemesi durumunda bunun büyük bir etki yaratacağını ifade ediyor.
25 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli memur maaşı 7 bin 600 lira, asgari ücret ise net 8 bin 500 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştı. Yapılan zamla birlikte çeşitli kamu görevlilerinin ve emeklilerin yeni maaşları belirlendi.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın yüzde 30'a yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını belirtti. Erdoğan, küçük işletmelere verilen asgari ücret desteğinin de 400 liraya yükseltildiğini ifade etti. Daha önceki açıklamada zam oranının yüzde 25 olacağı belirtilmiş ve sosyal medyada bu oran tepki çekmişti.
4 Ocak 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı yıllık enflasyon oranı %64,27 iken, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı %15,4 olarak belirlendi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, bu zammın yetersiz olduğunu ifade ederek, kamu görevlileri ve emeklilere ilave ek zam yapılması çağrısında bulundu. Yalçın, asgari ücrete yapılan artışın kamu görevlileri için de geçerli olması gerektiğini ve ek zammın devletin gücünü ve paydaşlığını göstereceğini Twitter üzerinden paylaştı.
3 Ocak 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına katılan bazı kamu kurumları ve şirketlerin, vadettikleri bağış miktarlarını tam olarak yatırmadıkları belirlendi. Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türk Hava Yolları ve Türk Telekom gibi kurumlar vaatlerini yerine getirirken, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik, TMSF, Emlak Konut ve Turkcell'in bağışları konusunda eksiklikler ve belirsizlikler tespit edildi. Toplamda vadedilen 115 milyar liranın bir kısmı hala yatırılmamış durumda.
17 Temmuz 2023

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin 700 bin kamu işçisi için ilk altı aylık zam teklifini yüzde 40'a yükselttiğini ve taban aylık teklifini 12 bin liraya çıkardığını açıkladı. Daha önceki teklif yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olarak belirlenmişti. Atalay, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yapılan görüşmelerin ardından bu yeni teklifi duyurdu.
17 Nisan 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret zammı konusunda bir rakam vermekten kaçındı ve yılda sadece bir kez zam yapılacağını ifade etti. Bakan, enflasyona karşı çalışanları koruma ilkesine vurgu yaptı ve sadece çok zorunlu koşullarda, örneğin deprem gibi durumlarda, ikinci bir zam yapılabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da benzer bir açıklama yaparak asgari ücret zammının yılda bir kez uygulanacağını duyurmuştu. Asgari ücretle ilgili ilk toplantının 11 Aralık'ta yapılacağı bilgisi verildi.
7 Aralık 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin otel ve yemek masraflarını kendilerinin ödediğini belirtti. Hakan, bu gezilerde sadece uçak seyahatinin ücretsiz olduğunu ve gazetecilere ayrılan koltukların ekonomi sınıfıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin de benzer masrafları kendilerinin ödeyip ödemediğini merak ettiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, memur ve emeklilere yapılan yüzde 25'lik maaş zammını eleştirerek, yıllardır sarayın zenginleştiğini ve halkın fakirleştiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 iken, memur ve emeklilere yapılması gereken zam oranı aslında yüzde 16,4 ve yüzde 15,4 olmalıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oranları yüzde 25'e çıkardı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu durumu eleştirerek, değişimin yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlarda olduğunu belirtti.
4 Ocak 2023
İşaretlediklerim