İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ittifak içinde hareket edeceklerini ve dış politikada da iç politikada da birlikte davranacaklarını belirtti. Karamollaoğlu, seçimlerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini neredeyse garanti gibi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişte CHP'nin icraatlarından dolayı eleştirilere maruz kaldıklarını ancak bu durumun Kılıçdaroğlu için geçerli olmadığını dile getirdi.
26 Mart 2023

İYİ Parti kurmayları, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatması durumunda Millet İttifakı'ndan ayrılarak 'yalnız kurt' olarak seçim sürecine devam etmeyi ve milliyetçi bir ittifak kurmayı değerlendiriyor. İYİ Parti'nin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu yerine Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetme riskine karşılık Türkiye'yi kazanmanın daha önemli olduğunu düşündüğü belirtiliyor.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP'de yaşanan tartışmalar devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu üçüncü kez görüştü. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na İstanbul seçimleriyle ilgili endişelerini ve partideki 'değişim' ihtiyacını aktardı. İmamoğlu'nun siyasi yasakla karşı karşıya olması durumunda CHP'ye olası etkileri de görüşmede ele alındı. İki liderin bir sonraki görüşme için ayrıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun 'herkesin mutlu olacağı bir formül' üzerinde çalıştığı belirtildi.
15 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. CHP'nin resmi fotoğraf servisi bu görüşmeden fotoğrafları paylaştı. Kılıçdaroğlu, bir gün önce de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etmişti. Bu ziyaretler, Kılıçdaroğlu'nun eski cumhurbaşkanları ile görüşmeler serisine dahil.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın deprem yardımlarını yeterince halka ulaştıramadığını eleştirerek, 'not ediyoruz' şeklindeki ifadelerle tehdit savuran yetkililere tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in eleştirilere sert yanıtlar verdiği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir tutum sergilediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, iktidara şov yapmayı bırakıp yardımları halka ulaştırma çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını engellemeye çalışan iktidara yakın sermaye grupları, Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak'ı 'beşli çete' ile görüştüğü iddialarıyla hedef aldı. Diken, bu iddiaların Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini ve Toprak'ın yıpratılmasının planlandığını belirtti. İddiaların kaynağını sorgulayan gazeteciler, iddia edilen görüşme tarihinde Toprak'ın Kılıçdaroğlu ile Giresun'da olduğunu öğrendi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kurmayının arkasında durduğunu ve operasyonun arkasındaki kişileri bildiğini ifade etti.
23 Mart 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kamplaşma ve kavgadan uzaklaşması gerektiğini belirtti. Herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterilmesi gerektiğini, işsiz gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini ifade etti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve vicdanlarına göre oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, 'kul hakkı yiyene oy vermeyin' uyarısında bulundu ve depremzedelere yönelik yardım sözü verdi.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceden planlanmış bir fotoğraf çekimi için stüdyoya gitti. Millet ittifakı toplantılarında ortak aday olarak öne çıkan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle kesinleşmemiş ve toplantı 6 Mart'a ertelenmiştir. CHP'li bir yetkili, Kılıçdaroğlu'nun artık onlar için aday olduğunu ifade etmiştir. Çekimlerin ardından Kılıçdaroğlu, Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi yetkilileriyle görüşecek.
3 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim