Üç yıldır hapiste olan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny, cezaevinde hayatını kaybetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Navalny'nin ölüm nedeni hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak biliniyor ve aşırılık suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalny'nin sözcüsü, avukatının cezaevine doğru harekete geçtiğini açıkladı.
16 Şubat 2024

Rusya'da muhalif Aleksey Navalyn'in ölümü henüz çözülemezken, Rus ordusunda görevli helikopter pilotu Yüzbaşı Maksim Kuzminov'un infazı da gizemini koruyor. Kuzminov, Ukrayna'ya iltica ettikten sonra İspanya'nın Benidorm kentinde ölü bulundu. Cesedi, sahte bir kimlikle birlikte Villajoyosa'da bir otoparkta keşfedildi. Pilotun İspanya'ya nasıl ve neden geldiği, kim veya kimler tarafından öldürüldüğü konusunda net bir bilgi yok.
24 Şubat 2024

Nijerya'nın Zamfara ve Katsina eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 42 kişi hayatını kaybetti. Zamfara Eyaleti Polis Komiseri Muhammad Shehu Dalijan, 300 motosikletli çete üyesinin Magarya köyüne saldırarak 12 kişiyi öldürdüğünü belirtti. Katsina eyaletinde ise Dutsinma ve Safa köylerine yapılan saldırılarda 30 kişi öldü. Nijerya, son zamanlarda silahlı çeteler ve terör örgütlerinin saldırılarıyla mücadele ediyor.
7 Haziran 2024

ABD istihbarat kurumları, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin şüpheli ölümüyle ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in direkt olarak bir rolü olmadığını belirtti. Navalni, 2021'de zehirlenme iddiası sonrası tedavi görmüş ve daha sonra Rusya'da tutuklanarak ceza almıştı. Navalni'nin şüpheli ölümü sonrası birçok Avrupa lideri ve ABD Başkanı Joe Biden, Putin'i suçlamıştı. Ancak ABD istihbarat raporları, Putin'in öldürülme emrini vermediğini ortaya koydu.
27 Nisan 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Holl alışveriş ve eğlence merkezinde en az üç kamuflajlı kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının Crocus City Holl içerisindeki bir konser salonunda gerçekleştiği kaydedildi.
22 Mart 2024
İşaretlediklerim