Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel davasında üçüncü duruşma görüldü. Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ve yaşamını yitiren sporcuların aileleri de duruşmaya katıldı. Duruşma 22 Ekim’e ertelendi.
12 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenaze törenine katıldı. Bayraktar, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinerek, işçilerin cansız bedenlerine ulaşmanın büyük bir çaba gerektirdiğini belirtti. Toplamda dokuz işçinin hayatını kaybettiği kazada, son beş işçinin cenazeleri de toprak altından çıkarıldı. Bayraktar, ailelere ve İliç halkına sabırları için teşekkür etti.
10 Haziran 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan büyük bir çevre felaketi sonucu, 16 milyon ton siyanür ve sülfürik asitle kirlenmiş toprak bir dağı yıkarak bir vadiyi doldurdu ve 9 maden çalışanı hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, olayı eleştiren gazeteci Deniz Zeyrek, yetkililerden gelen tepkileri ve mesajları alıyor. Yetkililer, yaşanan felaketin sorumluluğunu üstlenmek yerine, olayı sorgulayan gazetecilere saldırıyor. Bu durum, medya üzerindeki baskının ve çevre felaketlerinin yönetimindeki eksikliklerin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
17 Şubat 2024

Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Şarkıcı Metin Arolat, Kadıköy'de sahne aldığı bir otelde şarkı söylediği sırada fenalaşarak bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir doğumlu olan Arolat, müzik kariyerine 1995 yılında başlamış ve pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelmişti.
21 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde 21 Haziran'da çıkan yangınların nedeni olarak elektrik telleri gösterildi. Yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan telef olmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın raporuna göre, yangın elektrik direğinden çıkan kıvılcımların ekinlerin üzerine düşmesiyle başladı. Yangın, bölgedeki elektrik hatlarındaki sorunlar ve ihmaller nedeniyle meydana geldi.
25 Haziran 2024

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan dokuz işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, acılı aileye başsağlığı diledi ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Daha önce de dört işçinin cenazelerine ulaşılmıştı.
4 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili olarak Narin'in abisi ve amcası gözaltına alındı. Diyarbakır Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
8 Eylül 2024

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. 2014 yılında spor sonrası saunadan çıkarken dengesini kaybedip düşen Işık, kafa travması geçirmişti ve o zamandan beri komadaydı. Uzun süredir evinde tedavi gören Işık, Malatya doğumlu olup Gazi Üniversitesi mezunuydu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak görev yapmıştı.
29 Temmuz 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

Ticaret Bakanlığı, Beşiktaş'ta bulunan Masquerade gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden 29 kişinin ailelerine toplamda 14 milyon 500 bin lira maddi yardım yapılacağını duyurdu. Bu yardım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclisi ile ortaklaşa düzenlenen bir kampanya sonucu toplanan parayla finanse edilecek. Yangın, gece kulübünde yapılan tadilat sırasında çıkmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tadilatın kaçak yapıldığını açıklamıştı. İtfaiye raporunda, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edilmişti.
17 Nisan 2024

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde PKK ile çıkan çatışmada bir Türk askerinin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı bildirildi. Olayın detaylarına ilişkin ek bilgilerin verilmesi bekleniyor.
17 Şubat 2024

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitimini Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Erkal, 1959'dan itibaren tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi birçok ödül kazandı. Erkal, son olarak sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlamıştı.
31 Temmuz 2024

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ferit Edgü, uzun süredir devam eden hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Turgay Olcayto, Edgü'nün eserlerinden ve kişisel anılarından bahsederek, yazarın edebi mirasını ve arkadaş çevresini anlattı. Edgü'nün '60 kuşağının önemli bir temsilcisi olduğu ve eserlerinin Türk edebiyatında önemli bir yer tuttuğu vurgulandı. Ayrıca, Edgü'nün yakın arkadaşı Niyazi Dalyancı ile olan ilişkisi ve Edgü'nün Orhan Duru üzerine yazdığı kitabın önemi de belirtildi.
24 Temmuz 2024

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi İstanbul’a getirildi. Eygi, bir gösteride başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cenazesi, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu’nca yürütülen işlemler sonrası İstanbul’a ulaştırıldı. Eygi’nin naaşı, İstanbul Havalimanı’ndan İzmir’e, oradan da Aydın’a götürülüp defnedilecek.
13 Eylül 2024

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim