Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

Çorum'da Gülabibey Mahallesi'ndeki Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrenci fenalaştı ve okul müdürü Hacı Ömer Atılgan, ambulans çağırarak öğrenciyi hastaneye gönderdi. Öğrencinin velisi Saeed Daeh H. ve yanındaki F.M., okula gelerek müdür ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e zincirle saldırdı. Yaralanan müdür ve görevli hastaneye kaldırıldı, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
5 Haziran 2024

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, eleştiriler ve tartışmalı fotoğraflar nedeniyle emekli edildi. Yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı ve hakkında 'Menzilci' olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Çardakçı bu iddialara dair henüz bir açıklama yapmadı. Yeni atamalarla birlikte belirli isimlerin tasfiye edildiği ve bazı tarikat mensuplarının yükseldiği gözlemlendi.
20 Ağustos 2024

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde lise öğrencisi Ahmet Okçu, yolda bulduğu cüzdanın içindeki 150 gram altını polise teslim etti. Okçu, durumu ailesine bildirdikten sonra annesiyle birlikte Karataş Polis Karakolu’na giderek altınları teslim etti. Polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası altınları sahibine ulaştırdı. Okçu, bu davranışının insani bir görev olduğunu belirtti.
18 Eylül 2024

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, 2023 yılında çocukların yüzde 12,6'sının rızası olmadan cinsel içerikli konuşma, paylaşım, fotoğraf ve videoya maruz kaldığını ortaya çıkardı. Bu oran yaklaşık 302 milyon çocuğa denk geliyor. Araştırma, ABD'deki erkeklerin yüzde 11'inin ve Britanyalı erkeklerin yüzde 7'sinin çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini itiraf ettiğini gösteriyor. Araştırmanın başındaki Paul Stanfield, çocuk istismarı materyallerinin yaygınlığının küresel bir salgın olduğunu ve acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Mayıs 2024

Moda ikonu Paris Hilton, 16 yaşındayken kaldığı yatılı tedavi merkezinde zorla ilaç verildiğini ve personel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Hilton, Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen 'Çocuk Refahının Güçlendirilmesi ve Amerika'nın Çocuklarının Korunması' konulu oturumda yaşadıklarını anlattı. Hilton, çocukların güvenli aile merkezlerinde büyümeyi hak ettiğini belirterek, şu anda sesi olmayan çocukların sesi olmak için mücadele ettiğini söyledi.
27 Haziran 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Beverly Hills kentinde bulunan bir okul, öğrencilerin yüzlerinin yapay zeka kullanılarak çıplak vücutların üzerine bindirildiği fotoğraflar üretmesi üzerine harekete geçti. Şubat ayının sonlarında ortaya çıkan bu durum sonrasında, olaya karışan beş öğrenci okuldan atıldı. Bölge Müfettişi Michael Bregy, olaya 16 öğrencinin karıştığını ve hepsinin sekizinci sınıfta olduğunu belirtti. Bu olay, teknolojinin etik kullanımı konusunda önemli tartışmaları beraberinde getirdi.
9 Mart 2024

Filipinler'de çocuklara cinsel istismar ve insan kaçakçılığıyla suçlanan, FBI tarafından aranan İsa Mesih Krallığı Kilisesi lideri papaz Apollo Carreon Quiboloy yakalandı. Quiboloy, ABD Federal Savcılığı tarafından çeşitli suçlamalarla iddianame hazırlanmıştı. Filipinler İçişleri Bakanı Benhur Abolos, Quiboloy'un Davao şehrinde yakalandığını teyit etti. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Quiboloy'un yerel mahkemelerde yargılanacağını belirtti.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim