İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 'Kimse yargıya parmak sallayamaz' sözlerine yanıt vererek, yargıya değil, Tunç'a parmak salladığını belirtti. İmamoğlu, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, hakkındaki siyasi yasak davasının erken seçimle sonuçlanacağını öne sürdü. Adalet Bakanı Tunç ise İmamoğlu'nun yargıya yönelik tehdit içeren sözlerinin uygunsuz olduğunu ifade etti. İmamoğlu, parmağının milletin parmağı olduğunu ve hükümetin sandığa gitmek zorunda kalacağını söyledi.
5 Eylül 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı bir dönem daha görev alması için aday göstereceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP'nin 100'üncü yıl etkinliklerinin üçüncü gününde yaptığı konuşmada, Yavaş'ın büyükşehir belediye başkanı olduğunu ve adayları olduğunu ifade etti. Yavaş, daha önce 30 Ağustos'ta bir kez daha aday olduğunu açıklamıştı.
10 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Yaşar Kemal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulundu. İmamoğlu, 'pireye kızıp yorganı yakmak' benzetmesiyle, ayrıştırıcı politikalara karşı uyarıda bulunarak, oyların ve güçlerin bölünmemesi gerektiğini vurguladı. 2019'dan bu yana değişmeyen bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını belirterek, birlik, bütünlük ve akıllı hareket etmenin önemine dikkat çekti.
23 Mart 2024

CHP içindeki değişim tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. İmamoğlu, açıklamanın içeriğini ve tarzını yetersiz bulduğunu, değişim sürecine dair bir yol haritası sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, metnin tüm il başkanları tarafından kabul edilebileceğini düşünmediğini ve bazı ifadelerin imalı olduğunu ifade etti.
22 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve çok sayıda kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası İmamoğlu'nu 'provokatör' ilan etti ve Erzurum'daki olayları 'milliyetçi hassasiyet' olarak nitelendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun Van'da yaptığı zafer işaretini saldırının bir gerekçesi olarak gösterdi ve Erzurum'da yeterli güvenlik önlemlerinin alındığını savundu. Erzurum Valisi Okay Memiş ise olayları küçümseyerek sadece su şişelerinin atıldığını ve gerekirse gözaltı yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

Mehmet Ocaktan, bir haber kanalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorulan soruları ve bu sorulara verilen yanıtları ele alıyor. Bir gazetecinin, İmamoğlu'nun oylarının neden düşmediğini ağlamaklı bir ifadeyle sorması ve anket firmasının temsilcisinin İmamoğlu'na zarar veren bir durum olmadığını belirtmesi üzerine Ocaktan, gazeteciliğin ve siyasi ahlakın geride kaldığını vurguluyor. Ocaktan, gazetecilerin siyasi aidiyetlerinin olabileceğini kabul ederken, bu tür tarafsız olmayan soruların profesyonellikten uzak olduğunu ifade ediyor.
25 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HDP'nin Meclis'te derdini anlatma isteğinin meşru olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıklamalarının ardından bu yorumu yaptı. Yavaş, HDP'nin parlamenter sisteme dönülmesini istediğini ve Selahattin Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' açıklamasına atıfta bulunarak, HDP'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almak isteyebileceğini belirtti.
29 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ve yönetimine yönelik iktidar tarafından yapılan eleştirilere 23 maddelik bir liste ile cevap verdi. İmamoğlu, İstanbul'da sosyal yardımların arttığını, yeni projelerin hayata geçirildiğini, metro inşaatlarının devam ettiğini ve istihdam ofisi aracılığıyla 100 bin kişiye iş bulunduğunu belirtti. Ayrıca, eğitim ve sağlık alanında yapılan yardımlar, altyapı yatırımları ve çevre projeleri gibi konularda da iddialı açıklamalarda bulundu.
5 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

Siyaset yorumcusu Levent Gültekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma'ya yaptığı ve birçok gazeteciyi de davet ettiği ziyareti sert bir şekilde eleştirdi. Gültekin, İmamoğlu'nun bu gezinin masraflarını belediye bütçesinden karşılamasını ve gazetecilerle kurduğu ilişkileri 'ahbap çavuş ilişkisi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, İmamoğlu'nun bu tür harcamalarla kamu kaynaklarını israf ettiğini ve Erdoğan'ın benzeri bir yönetim tarzını benimsediğini iddia etti. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de benzer eleştirilerde bulunarak, gazetecilerin bu tür davetlerle bağımsızlıklarını yitirebileceğini belirtti.
20 Mayıs 2024

Habertürk yazarı Kübra Par, Ciner Grubu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve olası cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş'ı desteklediğine dair Oda TV tarafından yayımlanan haberlere cevap verdi. Par, Habertürk'ün ne kurumsal bir tavır sergilediğini ne de yazarlarına bir yönlendirme yapıldığını belirtti. Ayrıca, kendi yazılarında sadece kamuoyuna açıklanan anketlere atıfta bulunduğunu ve herhangi bir siyasi figürü desteklemediğini ifade etti. Habertürk'te daha önce Mansur Yavaş'ın HDP seçmeni nezdindeki popülaritesini gösteren anketler de paylaşılmıştı.
20 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'ahmak' dediği için verilen cezaya tepki göstererek, İmamoğlu'nun arkasında İstanbulluların iradesinin olduğunu ifade etti. Akşener, İmamoğlu'nun ilk seçimde 13 bin 500 oy farkıyla kazandığı ancak seçimin iptal edildiğini, ardından 805 bin oy farkıyla yeniden seçildiğini hatırlatarak, bu durumu eleştirdi ve kendisinin de 'ahmak' dediğini belirtti.
6 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da yapılan seçimlerde en çok oyu alan DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla seçilme hakkı olmadığı gerekçesiyle verilmemesini ve ikinci sıradaki AKP adayı Abdullah Arvas'a verilmesini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi. İmamoğlu, bu durumun Van halkının iradesini tanımamak olduğunu belirtti ve seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hükümeti ve mahkeme heyetlerini halk iradesine saygı duymaya davet etti.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti ve sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, tüm vatandaşları süreci dikkatle takip etmeye davet etti ve rehavete kapılmadan tüm oylara sahip çıkacaklarını ifade etti. Ayrıca, oyunu kullanırken yaptığı açıklamada, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün, vatandaşların oyuyla en güzel yorumlanabileceğini söyledi.
31 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ziyareti üzerinden göndermede bulundu. İmamoğlu, Erdoğan'ın Sisi'ye 'kardeşim' demesini eleştirerek, kendisine de 'kardeşim' denilmesini beklediğini ifade etti. Ayrıca, Kara Harp Okulu mezuniyet töreniyle ilgili tartışmalara da değinen İmamoğlu, siyasetin kışladan uzak tutulması gerektiğini vurguladı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ortak bir değer olduğunu belirtti.
8 Eylül 2024
İşaretlediklerim