Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarının son iki ayda yüzde 50 arttığını ve turizm sezonunun başlamasıyla bu fiyatların daha da yükseleceğini belirtti. Kıymanın kilosunun haziran-temmuz aylarında 450-480 lira aralığında olacağını öngördü. Kasaplar Odası da yaşanan artışın bir yılda olması gerekenin iki ayda gerçekleştiğini ifade ederek yetkililerden önlem alınmasını istedi.
3 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

İspanya'nın Carmona kentindeki bir antik Roma mezarında, 2 bin yıllık şarap bulundu. Bu keşif, şimdiye kadar sıvı halde bulunan en eski şarap olarak kabul ediliyor. Şarabın kimyasal analizleri Cordoba Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapıldı ve bu keşif, Roma cenaze uygulamaları ve cinsiyet rollerine dair yeni bilgiler sunuyor. Ayrıca, antik şarabın bileşimi, eski koruma teknikleri ve tarımsal uygulamalar hakkında da önemli ipuçları veriyor.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim