Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın gerçek soyadını gizlediğini ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Destici, Baş'ın Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu ve eski soyadı 'Jusoviç' olduğunu, ancak 'Baş' soyadını kullanarak gerçeklerin gizlendiğini öne sürdü. Erkan Baş ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Destici'yi ırkçılıkla suçladı ve kendisi hakkındaki bilgilerin herkese açık olduğunu, ırkçılığın komploculuk ve sahtekarlık olduğunu belirtti.
12 Nisan 2023

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için yas ilan edilmesini eleştirenlere yönelik 'cibiliyeti bozuk' ve 'ev zencileri' ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, AKP İnsan Hakları Eğitimi Programı'nda yaptığı konuşmada bu ifadeleri kullanmış ve muhalefeti eleştirmişti. HKP, Erdoğan'ın bu sözlerinin hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve Türk milletini aşağılama suçlarını oluşturduğunu iddia etti. HKP MYK üyesi Adnan Okur, suç duyurusunun tarihe not düşmek amacıyla yapıldığını belirtti.
11 Ağustos 2024

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş hakkında kullandığı 'Tito artığı' ifadesi için özür diledi. Destici, Baş'ın gerçek soyadını gizlediğini ve Alman istihbaratının kontrolünde olduğunu iddia etmişti. Ancak Erkan Baş'ın Boşnak kökenli olduğu ve 'Jusoviç' soyadını taşıdığı bilgisi kamuoyuna açık bir şekilde biliniyordu. Destici, yanlış bir şey söylemişse Boşnak ve diğer Balkan halklarından özür dilediğini belirtti.
18 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında sosyal medyada paylaşılan ve polislerin hırsız ve yağmacılara işkence yaptığına dair görüntülerin gerçekliğinin yetkili savcılıklarca araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkdoğan, işkencenin insanlık suçu olduğunu ve zaman aşımına uğramadığını vurgulayarak, görüntülerdeki kişilerin tespit edilip soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin cezasızlık politikasından cesaret alan güvenlik görevlilerinin işkence suçuna karıştığını ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Türkdoğan, işkence görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini eleştirdi ve bu durumun Türkiye'deki cezasızlık sorununu gösterdiğini belirtti.
12 Şubat 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, HDP'li politikacıların eylemleri ve camilerin zarar görmesi nedeniyle Kobani davasına müdahil olmak istediğini belirtti. Bu dava, IŞID'in Kobani'ye saldırılarının ardından başlayan 7-8 Ekim olaylarına ilişkin açıldı ve HDP'nin önceki dönem eş genel başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, MYK üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 108 kişi yargılanıyor. Diyanet, sanıkların cezalandırılmasını talep etti ve bu talebini, hukukun üstünlüğünü ve devlet otoritesini tanımayan, halka karşı şiddet kullanmaya yönelen ve uluslararası destek gören örgütlerin eylemlerinin maddi ve manevi kayıplara sebep olduğunu belirterek gerekçelendirdi.
3 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Görme engelli avukat Mustafa Keskin'in yaşadığı ayrımcılık ve erişilebilirlik ihlalleri nedeniyle şikayeti üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Vakıfbank ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) 140 bin 934'er lira para cezası verdi. Keskin, banka hesabı açma sürecinde ve BDDK'ya yaptığı şikayetlerde engellilere yönelik ayrımcılıkla karşılaştı. TİHEK, Vakıfbank'ın ilgili hukuki düzenlemelere uymadığı ve BDDK'nın denetleyici görevini yerine getirmediği gerekçesiyle her iki kuruma da idari para cezası uyguladı.
7 Nisan 2024

HDP, tutuklu eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş üzerinde kirli propaganda yapıldığını duyurdu. Selahattin Demirtaş, hapislik durumunun siyasi şantaj aracı olarak kullanılmasına karşı çıktı ve halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını belirtti. HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cumhur İttifakı'nın tutsaklar üzerinden yürüttüğü propagandanın hesabını vereceği ve tutuklu üyelerinin haksız yere tutulmalarına rağmen direndikleri ifade edildi.
21 Mayıs 2023

İYİ Parti tarafından, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarının engellenmesi amacıyla verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla mecliste reddedildi. Önerge, Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanması olayının ardından gündeme gelmişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, önerge gerekçesinde devlet kurumlarının bu tür suçlar karşısında yetersiz kaldığını ve bu durumun Türkiye'nin uluslararası itibarına zarar verdiğini belirtti. Muhalefetin desteklediği önergeye rağmen, iktidar partisi ve ortağı tarafından ret oyu kullanıldı.
7 Kasım 2023

HDP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş için hak ihlali kararı verdiğini ve Türkiye'nin bu karara uymaması halinde eylül ayında yaptırımlarla karşılaşabileceğini açıkladı. İki siyasetçi, Kasım 2016'da tutuklanmış ve cezaevi görüşmelerinin kaydedilmesine itiraz etmişlerdi. İç hukukta sonuç alamayınca AİHM'ye başvurmuş ve mahkeme Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğine hükmetmişti.
8 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı olan Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmadıklarını belirtti. AKP'nin seçimler öncesinde ittifakını genişletme çabaları kapsamında HÜDA PAR ile görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerin olumlu gittiği AKP kulislerinde konuşuluyor. HÜDA PAR, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. HÜDA PAR'ın geçmişi, radikal İslamcı Hizbullah örgütü ile bağlantılı olarak anılıyor ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı olduğu belirtiliyor.
23 Mart 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyordu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaayı açıklamak için süre istedi ve mahkeme duruşmayı 15 Eylül'e erteledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamaları sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, DİAYDER üyelerine dağıtılan yardım kartları suçlamalar arasında yer alıyor.
21 Haziran 2023

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanlığı hakkında fiyat listesini açıklamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. DİSK, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TÜİK Başkanı ve yardımcılarının yargı kararlarına uymadığını ve görevlerini yerine getirmediğini belirtti. TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 75,45 iken, ENAG'a göre bu oran yüzde 120,66 olarak bildirildi.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim