Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

İranlı oyuncu ve tercüman Shailin Asadollahi, İstanbul'da gözaltına alındı ve Geri Gönderme Merkezi'nde tutuluyor. Asadollahi, daha önce kendisinden şikayetçi olan bir kişi tarafından şikayet edilmesi sonucu gözaltına alındığını belirtti. İran'a sınır dışı edilmesi durumunda hayatının tehlikede olabileceği ifade ediliyor, zira Asadollahi siyasi bir aileden geliyor ve kardeşleri Evin Cezaevi'nde siyasi aktivist olarak tutuluyor. Arkadaşları ve destekçileri, Asadollahi'nin serbest bırakılması için dayanışma çağrısında bulunuyor.
24 Kasım 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölüm, yaralanma ve yıkımlarla ilgili olarak ihmalkarlık ve hukuksuzluklar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Türk Kızılay Derneği ve AFAD yetkilileri dahil olmak üzere sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Resmi verilere göre depremlerde 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti. TİP, bu suç duyurusunu 'asrın davasının iddianamesine bir ek niteliğinde' olarak kamuoyuna sunduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

Yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye'ye geliyor. Bu ziyaret, Anadolu Ajansı tarafından Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in haberine dayandırılarak duyuruldu. Paşinyan'ın Ankara'ya yapacağı bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli bir adım olarak görülebilir.
2 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın İran'la savaşa karşı olduğu ve çatışmanın derinleşmesini istemediği Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby tarafından açıklandı. Bu açıklama, İran'ın Suriye'deki İsrail büyükelçiliğine saldırısının ardından İsrail'in misilleme hazırlığı yapması ve ABD'nin bu durumda İsrail'den sınırlı bir askeri yanıt vermesini beklediği bir dönemde geldi. ABD yönetimi, İsrail'den zarar olmaması nedeniyle gerilimi tırmandırmamak adına saldırıya yanıt vermemesini istemişti.
17 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

ABD'nin Irak'ta bulunan Al Asad askeri hava üssüne füze saldırısı düzenlendi ve bazı Amerikan askerleri yaralandı. Saldırının ardından Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın bilgilendirildiğini açıkladı. Saldırının İran destekli gruplar tarafından yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor ve Pentagon'dan resmi bir açıklama gelmedi.
6 Ağustos 2024

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönüşünde törenle karşılanmıştı. Ancak Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü açıkladı. Atilla, devletin tutumunu eleştirerek, insanların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasında mantıklı bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'den kaçma iddialarını reddetti ve yaşananları eleştirdi.
2 Mayıs 2023

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye'nin Türkiye ile sınır güvenliğini kendi topraklarından sürdürmeye hazır olduğunu belirtti. Abdullahiyan, Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi karşılığında Şam yönetiminin Türk topraklarına yönelik herhangi bir tehdit oluşmamasını garanti altına almayı önerdi. Teklif, Rusya ve İran'ın garantörlüğünde, Suriye'nin güçlerini Türkiye sınırına konuşlandırmasını öngörüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da benzer bir öneri sunduğunu açıklamıştı.
18 Eylül 2023

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaş pilotlarına güvenmediğini ve koruma uçuşları için sadece 25-30 pilotun seçildiğini yazdı. Erdoğan'ın indiği askeri hava meydanlarında güvenlik için askerlerin kimlikleri soruşturuluyor, mermiler toplatılıyor ve silahlardaki iğneler söktürülüyor. Koruma amaçlı uçan F-16 ve jandarma helikopter pilotları da cumhurbaşkanlığı tarafından onaylananlar arasından seçiliyor ve her uçuş öncesi tekrar soruşturmaya tabii tutuluyorlar. Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü'ndeki altı F-16 savaş uçağı cumhurbaşkanlığının savunması için kullanılıyor.
5 Mayıs 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Borsa İstanbul'daki dalgalanmalar ve manipülasyon iddiaları üzerine MİT'in rapor hazırladığı söylentilerini Meclis gündemine getirdi. Borsa İstanbul'da yaşanan hızlı düşüş ve BİST100 endeksinin dünya genelinde en fazla kayıp yaşayan endeks olması üzerine MİT'in devreye girdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirmek için bir rapor hazırladığı iddia edildi. Ahmet Şık, bu raporda manipülatör grupların AKP'li bazı isimlerle ilişkilerine de yer verildiği iddialarını dile getirerek, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
17 Ocak 2023

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İran'ın nükleer programı hakkındaki açıklamalarına tepki göstererek, ABD'nin provokatif açıklamaların siyasi sonuçlarını düşünmesi gerektiğini ifade etti. Kenani, İran'ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu ve nükleer silah edinmenin ülkenin ulusal güvenlik doktrininde yeri olmadığını belirtti. Ayrıca, İran'ın nükleer alandaki ilerlemesini sürdüreceğini ve herhangi bir tehdide sert cevap vereceğini vurguladı. Blinken ise, İran'ın nükleer silah edinmemesi için diplomasi dışında tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti.
31 Ocak 2023

Yunanistan'da en az 40 kişinin hayatını kaybettiği bir tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti. Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları ve bazı kamuoyu önderleri, bu istifayı Türkiye'deki benzer felaketler sonrasında yaşanan istifa eksikliğiyle kıyaslayarak eleştirdiler. Özellikle Türkiye'de yaşanan büyük depremde 45 bin kişinin ölmesine rağmen herhangi bir istifa olmaması tepki çekti. Karamanlis'in istifasını, sorumluluk almanın bir göstergesi olarak değerlendiren paylaşımlar yapıldı.
1 Mart 2023

İran, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışındaki İranlılar Genel Müdürü Rıza Amiri'yi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dabi şehrine büyükelçi olarak atadı. Amiri, İran'ın Cezayir, Sudan ve Eritre'deki büyükelçilik görevlerinde de bulunmuş bir diplomat. Bu atama, 2016'da Suudi Arabistan'ın İran büyükelçiliği ve konsolosluğunun ateşe verilmesi sonucu diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından gerçekleşti. Yaklaşık yedi yıl sonra, BAE'nin Tahran Büyükelçisi Seyf Muhammed Ubeyd ez-Zeabi de 9 Eylül 2022'de İran'a dönerek görevine devam etmişti.
5 Nisan 2023

İran'a Türkiye üzerinden kaçırılan ve İsveç vatandaşı olan rejim muhalifi Habib Chaab, 'terörizm' suçlamasıyla idam edildi. Ekim 2020'de İsveç'ten Türkiye'ye gelirken kaybolan Chaab, İran istihbaratı tarafından Van üzerinden kaçırıldıktan sonra Tahran'da yargılanmış ve 'Nidal Hareketi' adlı grubun lideri olarak suçlanarak idam cezasına çarptırılmıştı. İranlı yetkililer Chaab'ı İsrail ve İsveç istihbaratı koruması altında saldırılar düzenlemekle suçlarken, İran dışındaki hak örgütleri itirafların baskı altında alındığını belirtiyor. Türkiye'de bu olayla ilgili 11 kişi tutuklanmıştı.
6 Mayıs 2023

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta ölenler arasında Wagner lideri Prigojin’in de bulunduğunu açıkladı. BBC'ye konuşan Britanyalı makamlar, uçağın Putin’in emriyle Rusya iç istihbarat kuruluşu Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) tarafından düşürüldüğünü iddia etti.
24 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürmesini hafızaya kaydettiklerini ve gereğinin zamanı geldiğinde yapılacağını belirtti. ABD, 5 Ekim'de Suriye hava sahasında Türkiye'ye ait bir SİHA'yı 'tehdit' gerekçesiyle düşürdüğünü duyurmuştu. Erdoğan, terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarında zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istedi.
9 Ekim 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili konuşan Bülent Arınç, cinayeti kınayarak üzüntüsünü dile getirdi ve dua ettiğini söyledi. Ancak, daha fazla bilgi sahibi olmasına rağmen, hedef haline gelmek istemediği için bu bilgileri paylaşmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olayın aydınlatılmasını istediğini ve aileyle görüştüğünü belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu düşünülen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim