Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sipay Bodrum FK ile Gaziantep FK arasındaki Süper Lig maçının Bodrum İlçe Stadı’nda oynanacağını açıkladı. Daha önce stadın aydınlatma kriterlerine uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılmıştı. Bu maç, Bodrum İlçe Stadı'nda oynanacak ilk Süper Lig maçı olacak. Maç, 12 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'de gerçekleşecek.
9 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'te görev yapan bir hakem hakkında spekülasyonlara değindi ve bu hakemin ikinci maçına çıkacağını belirtti. Büyükekşi, Gürcistan ile oynanan ve Türkiye'nin 3-1 kazandığı maç hakkında da konuştu ve Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Ayrıca, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili kulüplerin erken seçim taleplerine yanıt verdi ve mevcut yönetimin sorumluluklarını vurguladı.
19 Haziran 2024

UEFA'nın 'Avrupa Kulüpleri Finansman ve Yatırım' raporuna göre, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa'da öz sermayesinde en çok zarar eden 10 kulüp arasında yer alıyor. Listede ilk sırada 436 milyon avro ile Roma bulunurken, Beşiktaş 151 milyon avro zararla dördüncü, Trabzonspor 110 milyon avro ile beşinci, Galatasaray 109 milyon avro ile altıncı ve Fenerbahçe ise 82 milyon avro ile yedinci sırada yer aldı. Bu durum, Türk futbolunun finansal sıkıntılarının Avrupa çapında da dikkat çekici olduğunu gösteriyor.
19 Şubat 2024

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2023-2024 sezonunun en başarılı kulüplerini açıkladı. Listenin zirvesinde Real Madrid yer alırken, Türkiye'den Galatasaray 29'uncu ve Fenerbahçe 30'uncu sırada yer aldı. Diğer Türk takımlarından Beşiktaş 82, Trabzonspor 157 ve Rams Başakşehir 248'inci sırada yer aldı. Avrupa kulüplerinin damga vurduğu listenin ilk 10 sıralamasında Real Madrid, Manchester City ve Bayer 04 Leverkusen ilk üçte yer aldı.
8 Temmuz 2024

Levent Tüzemen, Türkiye'deki modern statların zemin kalitesinin sporcu sağlığını tehdit ettiğini ve kulüplerin iyi oyun sergilemesine engel olduğunu belirtiyor. Antep, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki statların zeminlerinin kötü olduğunu vurgulayan Tüzemen, bazı yerlerde mükemmel, bazı yerlerde ise oldukça kötü zeminler olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolun marka değerini korumak ve oyuncuların sağlığını düşünmek adına bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024

Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı için Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar tartışma konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın yeriyle ilgili çıkan tartışmalara son vererek karşılaşmanın planlandığı gibi Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı. TFF, benzer tartışmaların önüne geçmek için stadyum zeminleriyle ilgili denetim ve yaptırım çalışmalarını artırma kararı aldı.
13 Şubat 2024

Levent Tüzemen, G.Saray'ın lig şampiyonluğu yolunda Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçının önemini vurguladı. Okan Buruk'un, rakibin oyun tarzına göre strateji belirlemesi gerektiğini ve maçın hem zihinsel hem de psikolojik açıdan stratejik bir değer taşıdığını belirtti. Tüzemen, G.Saray oyuncularının sakin ve sabırlı olmaları gerektiğini, takım savunmasının önemini vurguladı ve Beşiktaş'a karşı alınacak bir yenilginin psikolojik travma yaratabileceğini ifade etti.
2 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Çağlar Söyüncü, sakatlığı nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) için belirlenen geniş aday kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, tecrübeli savunma oyuncusunun Fenerbahçe'nin İstanbulspor ile oynadığı maçta sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık nedeniyle Çağlar'ın kadrodan çıkarıldığı ifade edildi.
29 Mayıs 2024

Eren Tutel, Türkiye'nin EURO 2024'te gruptan çıkmasının yeterli olacağını belirtti. Türkiye'nin savunma hattındaki eksikliklerin, özellikle stoper pozisyonunda, takımın performansını olumsuz etkilediğini vurguladı. Portekiz'in grup favorisi olduğunu, Çekya'nın ise sürpriz yapabilecek kapasitede bir takım olduğunu ifade etti. Gürcistan'ın ise turnuvaya katılmasının tarihi bir başarı olduğunu ve grupta zayıf halka olarak görüldüğünü belirtti.
13 Haziran 2024

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Beşiktaş futbol takımı, bu sezon başında kadrosunda önemli değişikliklere giderek 'şirket kültürü erozyonu'nu tersine çevirmeye çalışıyor. Takımda daha önce 10 Afrika kökenli oyuncu bulunurken, davranış problemleri nedeniyle bu yapıda bir dönüşüme gidildi. Yeni transferler arasında Türk oyuncuların yanı sıra, yerli kültürümüze daha yakın olan Boşnak, Kosovalı ve Kazak oyuncular tercih ediliyor. Bu değişikliklerin, takımın şirket kültürüne olumlu katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
10 Şubat 2024

Beşiktaş, Portekizli futbolcu Rafa Silva'yı transfer ettiğini duyurdu. Benfica ile sözleşmesi sona eren Silva, Beşiktaş'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla tanıtıldı. Beşiktaş, futbolcunun İstanbul'a geliş saatini de açıkladı. Rafa Silva'nın transferi, Beşiktaş taraftarları arasında büyük heyecan yarattı.
25 Haziran 2024

Real Madrid, 2025 Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacağını açıkladı. Kulüpten ismi verilmeyen bir kişi, FIFA'nın aşırı maç yükü nedeniyle futbolcuları zorladığını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, turnuvaya katılmama kararını doğruladı. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse bir ay sürecek.
10 Haziran 2024

İstanbul Modern'in Karaköy'deki yeni müze binası, dünyanın önde gelen mimarlık platformlarından ArchDaily tarafından 'yılın binası' ödülüne layık görüldü. Ödüller, okuyucuların oylarıyla belirlenen 15 kategoride veriliyor ve İstanbul Modern bu ödülü kültürel mimari kategorisinde kazandı. Müze binası, Pritzker ödüllü İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanmıştır. İstanbul Modern, daha önce de Architectural Digest'in '2024'ün Harika Eserleri' listesine ve National Geographic'in 'Dünyanın En İyileri' sıralamasına seçilmişti.
25 Şubat 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Küresel Destinasyon Sürdürülebilirlik Endeksi, geri dönüşüm oranları, hava kirliliği seviyeleri, bisiklet yolu miktarı ve çevre dostu sertifikalı otel odalarının yüzdesi gibi 69 göstergeyi inceleyerek dünyanın en sürdürülebilir şehirlerini belirledi. İsveç'in Göteborg şehri, 2016-2021 yılları arasında her yıl endekse liderlik ederken, Oslo ve Glasgow da sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Bu şehirler, toplu taşıma araçlarının yenilenebilir enerjiyle çalışması, bisiklet ve elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi gibi özellikleriyle öne çıkıyor.
5 Nisan 2024

Tripadvisor, 2024 yılı için dünyanın en iyi turistik cazibe merkezlerini sıraladı ve ABD'nin New York eyaletindeki Empire State Binası'nı ilk kez bir numaralı cazibe merkezi olarak seçti. Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi ikinci sıraya gerilerken, Hollanda Amsterdam'daki Anne Frank Evi üçüncü sırada yer aldı. İlk 10'da ayrıca Sagrada Familia, Cayman Kristal Mağaraları ve Roma'daki Kolezyum gibi önemli turistik yerler de bulunuyor.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim