Milli sporcu Umut Ünlü, Paris'te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları'nda erkekler yüzme 50 metre serbest S3 sınıfı yarışını kazanarak Türkiye'nin olimpiyat ve paralimpik oyunlarındaki ilk altın madalyasını kazandı. Ünlü, 44.83'lük derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Ukrayna'dan Denys Ostapchenko, bronz madalyayı ise Almanya'dan Alexander Tim Josia Topf aldı. Bu başarı, Türk yüzme tarihinin olimpiyat ve paralimpik oyunlardaki ilk altın madalyası olarak kayıtlara geçti.
6 Eylül 2024

Fransa İçişleri Bakanlığı, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesinde yaklaşık 1 milyon gönüllü ve çalışanı soruşturdu. Bu soruşturmalar sonucunda, casusluk ve diğer güvenlik tehditleri nedeniyle yaklaşık 5 bin akreditasyon talebi reddedildi. Özellikle Rusya'dan gelen talepler dikkat çekti ve bazı Rus vatandaşları ön soruşturmaya alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, açılış töreninin yapılacağı Seine Nehri çevresinde oturan yaklaşık 20 bin kişi de soruşturuldu.
24 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'den oluşan Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımı, gümüş madalya kazandı. Elemelerde 582 puanla 1’inci olarak finale yükselen milli takım, finalde Sırbistan'a 16-14 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, atıcılık dalında Olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını elde etti.
30 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

Paris Olimpiyatları'nın açılışında Fransa, sporun ötesinde çeşitli sosyal ve çevresel konulara cesur mesajlar verdi. Irklar, cinsiyetler ve enerji kaynakları gibi konularda tabuları zorlayan bu mesajlar, yeni bir hayat anlayışının kapılarını araladı. Özellikle fosil yakıtlar yerine elektrik ve su enerjisinin tercih edilmesi, Fransa'nın çevresel duyarlılığını ve yeni çağın entelektüel önderliğini üstlenme isteğini gösterdi. Bu açılış, Fransa'nın karşılaşacağı tepkilere rağmen, büyük bir meydan okuma ve cesaret gösterisi olarak değerlendirildi.
29 Temmuz 2024

ABD'li rapçi Snoop Dogg, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde yakılan olimpiyat meşalesini taşıyacak. Meşale, Paris'in Saint-Denis banliyösünden geçerek Eyfel Kulesi'ne ulaşacak. Snoop Dogg, olimpiyat boyunca Fransa'da kalacak ve NBC haber kanalının spor muhabirliğini yapacak. Rapçi, olimpiyatları izleyerek büyüdüğünü ve Paris'te inanılmaz sporcuların performanslarını görmek için heyecanlı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Sen Nehri'nde yapmayı planladıkları antrenman, nehirdeki kirlilik nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için daha önce nehirde yüzmüştü. Ancak yapılan su kalitesi testleri, nehirde yüzmenin sağlık açısından riskli olduğunu ortaya koydu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların öncelenmediğinden şikayetçi.
28 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'nin maçları 29 Temmuz'da Hollanda, 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile oynanacak. Maçlar Türkiye saatiyle 10:00'da başlayacak.
26 Haziran 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bugün yapılması planlanan erkekler triatlon etkinliği, Seine Nehri'ndeki yüksek kirlilik nedeniyle çarşambaya ertelendi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için nehre girmişlerdi. Ancak şiddetli yağışlar nedeniyle nehirdeki kirlilik artmış durumda. Eğer çarşambaya kadar bakteri seviyesi değişmezse, triatlon yarışlarının cumaya ertelenmesi bekleniyor.
30 Temmuz 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde beşinci sırada yer aldı. Stade de France'ta gerçekleşen yarışmada Şaşma, 5.50, 5.70, 5.80 ve 5.85 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçti. Ancak 5.90 metreyi geçemeyip 5.95 metreyi de iki denemede aşamayarak beşinci oldu. Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da onuncu olmuştu.
5 Ağustos 2024

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri B Grubu’ndaki ilk maçında Porto Riko’yu 3-0 yendi. İlk seti 25-19, ikinci seti 25-16 ve final setini 25-14 alarak galibiyeti elde ettiler. Ebrar Karakurt 16, Vargas da 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Ay yıldızlılar, grup maçlarında Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile mücadele edecek.
16 Eylül 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Arjantin'i 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-16, üçüncü seti 25-15 ve dördüncü seti 25-15 kazanan milli takım, ikinci seti ise 25-22 kaybetti. Maç boyunca Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın'ın etkili sayıları dikkat çekti.
20 Eylül 2023

Kanadalı sanatçı Celine Dion'un, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sürpriz bir performans sergileyeceği konuşuluyor. Dion, Aralık 2022'de katı kişi sendromuna yakalandığını duyurmuş ve sahneye ara vermişti. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Dion'un törende sahne alacak şarkıcılardan biri olabileceği belirtiliyor. Katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve sert kaslara neden olan otoimmün bir hastalık olarak biliniyor.
25 Temmuz 2024
İşaretlediklerim