TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Fenerbahçe ve Galatasaray, çirkin ve kötü tezahüratlar, saha olayları, talimatlara aykırı hareketler ve hakemler hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle disipline gönderildi. Beşiktaş ise saha olayları sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bazı yöneticileri de hakemler hakkında yaptıkları açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak kurula gönderildi.
26 Aralık 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred, Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta kırmızı kart görmüş ve hakeme İngilizce küfrettiği iddiasıyla rapor edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fred'i 'hakaret' gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etmiş ve sonuç olarak Fred'e üç maç men ve 39 bin lira para cezası verilmiştir. Bu ceza nedeniyle Fred, Galatasaray, İstanbulspor ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek.
23 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü ve kulübün başkanı Dursun Özbek'e daha önce verilen 400'er bin liralık para cezalarını 200'er bin liraya indirdi. İndirim kararı, Özbek'in hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle alınan cezaya yapılan itirazın incelenmesi sonucunda verildi. Aynı kurul, Fenerbahçe'ye verilen 363 bin liralık para cezasını ise onayladı.
26 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor, Fenerbahçe, Kayserispor ve Sivasspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Ayrıca, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da farklı gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
9 Ocak 2024

TFF 2. Lig'de oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı gerçekleşmiş ve Bursaspor taraftarları tarafından çirkin tezahüratlar yapılmıştı. Olaylar sonrası soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a çirkin tezahüratlar ve diğer ihlaller nedeniyle toplam dokuz maç seyircisiz oynama ve 286 bin TL para cezası verdi. Amedspor yönetimi ve taraftarları, verilen cezayı yetersiz bularak tepki gösterdi.
9 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta hakem kararlarına itiraz eden İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun talimatıyla takım 73. dakikada sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbulspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak 3 puan silme cezası uyguladı. Ayrıca Başkan Sarıalioğlu'na sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezası verildi. İstanbulspor ayrıca taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle bir sonraki iç saha maçında cezalı olacak.
24 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal hakkında disiplin ihlali iddiasıyla başlatılan süreci sonlandırdı. Kartal, Pendikspor maçının ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak disipline gönderilmişti. Ancak PFDK, Kartal'a ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi ve disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığını belirtti.
2 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i Adana Demirspor maçı sonrası yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk etti. Aynı zamanda Beşiktaş Kulübü de çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları gerekçesiyle disipline gönderildi. Bunun yanı sıra Yukatel Kayserispor ve MKE Ankaragücü de farklı maçlardaki olaylar sebebiyle PFDK'ya sevk edildi.
23 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim