Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Havadan helikopter yardımıyla müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan bazı evlerin çatısına sıçrayan alevler de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
4 Eylül 2023

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy'de zeytinlik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın, çevre illerden sevk edilen ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen Söke ilçesindeki Argavlı Mahallesi'ne kadar yayıldı. Aydın-Söke kara yolu üzerindeki bazı iş yerleri tahliye edildi ve dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
7 Ağustos 2024

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor. Yangının Kazdağları Milli Parkı’na girişlerin yasaklanmasına ve Çankırı ile Muğla'daki diğer yangınlarla ilgili endişelere yol açtığı belirtiliyor.
21 Ağustos 2024

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Yunanistan'da 19 Ağustos'ta başlayan orman yangınları, dokuzuncu gününde de kontrol altına alınamadı. Özellikle Dadias ormanlık alanındaki yangın genişlemiş ve bölgedeki bazı köyler tahliye edilmiştir. Meriç İli Bölge Valisi Yardımcısı Dimitris Petroviç, 1 milyon 600 bin dönümlük ormanlık alanın 750 bin dönümünün şimdiden yandığını belirtti. Petroviç, rüzgarın yön değiştireceğini ve bu durumun yangının daha tehlikeli boyuta ulaşabileceğini ifade etti.
27 Ağustos 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim