Coca-Cola İçecek, 1 Eylül itibariyle CEO pozisyonuna Karim Yahi'nin getirileceğini duyurdu. Karim Yahi, The Coca-Cola Company'de strateji ve finans alanlarında görev almış bir isimdir. Ayrıca, mevcut CEO Burak Başarır, aynı tarihte şirketin en büyük hissedarı olan Anadolu Holding'in CEO yardımcısı olarak atanacak.
31 Ocak 2023

Müzik yayın platformu Spotify, maliyetleri azaltma amacıyla çalışanlarının yaklaşık yüzde 6'sına denk gelen 600 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Şirketin toplamda 9 bin 800 civarında çalışanı bulunuyor. Bu gelişme, pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketlerinin mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmasının bir parçası olarak görülüyor. Meta, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma haberleriyle gündeme gelmişti.
23 Ocak 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV adlı YouTube kanalında gençlerin sorularını cevapladı. Aday olma sebepleri, Togg ziyareti, savurgan yatırımlar, Yüksel Taşkın'ın CHP'de olması, Sırrı Sakık'ın açıklamaları, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın durumu, başörtüsü yasağı, CHP'nin genel başkanlık süreci ve seçim başarısı gibi konulara değindi. Kılıçdaroğlu, siyasi görüşlerinin zaman içinde geliştiğini ve halkla helalleşmek istediğini belirtti. Ayrıca, yargı kararlarının uygulanması gerektiğini ve ikinci turda seçimi kazanacaklarına inandığını ifade etti.
25 Mayıs 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın ismini 'S*kipedia' olarak değiştirmesi durumunda 1 milyar dolar vereceğini söyledi. Musk, Wikipedia'nın işletme maliyetlerini eleştirdi ve platformun satılık olmadığına dair kurucudan gelen notu paylaştı. Ancak Musk'ın platformu satın alıp almayacağı veya satış için ne kadar bir fiyat istendiği belirsiz. Musk, daha önce Twitter'ı satın almış ve ismini 'X' olarak değiştirmişti.
23 Ekim 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Bahçelievler'de yaptığı bir toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğan, YouTube'da katıldığı bir program sonrasında her kesimden destek gördüğünü ve ilerleyen günlerde 'bazı sürprizler' olacağını belirtti. Bu sürprizlerden birinin, kendisinin bir dünya şampiyonuyla YouTube kanalında ringe çıkması olduğunu duyurdu. Ayrıca, oluşturdukları 'sessiz dip dalganın' seçim sonuçlarını etkileyeceğini iddia etti.
29 Nisan 2023

Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, kar marjlarını 2025'e kadar artırmak için toplam 6 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. İşten çıkarmaların yarısı bu yıl içinde, diğer yarısı ise 2025'e kadar gerçekleştirilecek. Şirketin yeni CEO'su Roy Jakobs, daha önce çalışanların yüzde 5'inin çıkarılacağını duyurmuştu. Bu adım, pandemi sırasında çalışan sayısını artıran teknoloji şirketlerinin mali belirsizlikler nedeniyle benzer işten çıkarmalar yaptığı bir döneme denk geliyor.
30 Ocak 2023

Toyota'nın CEO'su Akio Toyoda, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü görevini şirketin CBO'su Koji Sato'ya bırakıyor. Akio Toyoda, şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenecek. Geçtiğimiz yıl bir şirket toplantısında görevi devretme niyetini açıklayan Toyoda'nın yerine geçecek olan Koji Sato, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren şirketin operasyonlarını yönetecek.
26 Ocak 2023

Yayın hayatına 1 Mart'ta başlayan Sözcü TV'nin genel yayın yönetmeni Yılmaz Özdil, görevini bıraktığını duyurdu. Özdil, Sözcü TV'yi kurma görevini tamamladığını ve bundan sonraki sürecin yeni genel yayın yönetmeni Korcan Karar ve ekibinin liderliğinde devam edeceğini belirtti. Özdil, bu kararını 'Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım' sözleriyle ifade etti.
7 Mart 2023

Medya imparatoru olarak bilinen Rupert Murdoch, Fox News ve News Corp şirketlerinin başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Murdoch'un yerine oğlu Lachlan Murdoch geçecek. Rupert Murdoch, 22 yaşında gazeteciliğe başlamış ve yarım hisseyle medya imparatorluğunu kurmuştu. Murdoch, istifa duyurusunda şirketlerin sağlıklı olduğunu ve geleceğe dair iyimser olduğunu belirtti.
21 Eylül 2023

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023

Google, kullanıcılarının Chrome tarayıcısının gizli modunda bile internet gezinme faaliyetlerini izlediği iddiasıyla açılan dava sonucunda 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde görülen dava, 2020 yılında Boies Schiller Flexner hukuk firması tarafından açılmıştı. Google Sözcüsü Jose Castaneda iddiaları reddetse de mahkeme Google'ın davanın iptali yönündeki başvurusunu reddetti. Ayrıca Google, başka bir antitröst davasında da 700 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.
29 Aralık 2023

Gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk'teki görevinden ayrıldığını ve bağımsız gazeteci olarak kariyerine devam edeceğini açıkladı. Yılman, bu kararını Habertürk'te yayımlanan son yazısında duyurdu. Ayrıca, kendi YouTube kanalını kuracağını ve sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle iletişimde kalacağını belirtti.
26 Nisan 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Twitter'a daha az vakit ayıracağını açıklayarak Tesla yatırımcılarının endişelerini hafifletti. Musk'ın Twitter'a odaklanması Tesla hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Ancak Musk'ın Twitter'dan istifa etmeyi düşündüğünü belirtmesi ve Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak ataması, Tesla'ya daha fazla zaman ayırabileceği beklentisini güçlendirdi. Musk, Tesla yatırımcılarıyla yaptığı yıllık toplantıda Twitter'ın artık daha dengeli bir şirket olduğunu ve bu nedenle Tesla'ya daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, 22 Şubat 2023 tarihli kararıyla Rudaw, Avesta Kitap ve Evrensel gazetesinin YouTube kanallarının 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle erişime engellenmesine karar verdi. İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesi bu bilgiyi paylaştı. YouTube, henüz bu kararı uygulamaya koymadı.
24 Şubat 2023

ABD merkezli perakende devi Amazon, Prime Video ve Amazon MGM Studios birimlerinde yüzlerce çalışanın işine son vereceğini duyurdu. Şirketin uzun vadeli vizyonu doğrultusunda yapılan bu kararın zor olduğunu belirten Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins, etkilenen çalışanlara özel destek paketleri sağlanacağını bildirdi. Ayrıca Amazon'un sahibi olduğu Twitch platformu da 500'den fazla personelini işten çıkaracağını açıkladı.
11 Ocak 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformdaki haber bağlantılarında görsel ve başlığın kalkacağını duyurdu. Bu değişiklikle beraber haber bağlantılarında sadece görsel yer alacak. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinin olduğunu dile getirirken, Çin merkezli dev platform WeChat'ten övgüyle söz ediyor. Ancak, daha önce birçok teknoloji firması, bankacılık devleri karşısında bu yola çıkmış ve uzayan onay süreçleriyle rekabet karşısında vazgeçmişti.
23 Ağustos 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı College Park şehri eski belediye başkanı Patrick Wojahn, çocukların cinsel istismarıyla ilgili videolar bulundurduğu ve dağıttığı suçlamalarını kabul etti. Wojahn, bu suçlamalar üzerine Mart ayında belediye başkanlığı görevinden istifa etmişti. Wojahn hakkında, Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'nden yapılan ihbar sonucu, şubatta soruşturma başlatılmıştı.
3 Ağustos 2023

Facebook'un üst şirketi Meta, daha önce 11 binden fazla kişiyi işten çıkardıktan sonra, bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Bloomberg'de yer alan habere göre, bu karar mali hedeflerle ilişkilendiriliyor. Pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketleri, mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Amazon ve Microsoft gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
7 Mart 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim