Rusya'da muhalif Aleksey Navalyn'in ölümü henüz çözülemezken, Rus ordusunda görevli helikopter pilotu Yüzbaşı Maksim Kuzminov'un infazı da gizemini koruyor. Kuzminov, Ukrayna'ya iltica ettikten sonra İspanya'nın Benidorm kentinde ölü bulundu. Cesedi, sahte bir kimlikle birlikte Villajoyosa'da bir otoparkta keşfedildi. Pilotun İspanya'ya nasıl ve neden geldiği, kim veya kimler tarafından öldürüldüğü konusunda net bir bilgi yok.
24 Şubat 2024

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti. İlk olarak şubat ayında Maradun bölgesinde görülen hastalık, daha sonra Shinkafi ve Gusau bölgelerine yayıldı. Yetkililer, hastalığın nedenini araştırmak için uzman ekiplerin gönderildiğini açıkladı. Nisan ayında da Kano ve Sokoto eyaletlerinde benzer bir hastalık nedeniyle yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetmişti.
14 Mayıs 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024

Ukraynalı ressam Sana Shahmuradova Tanska, Kiev'deki stüdyosunda hava saldırıları ve karanlığın ortasında Rusya'nın işgalini resmediyor. Sidney Bienali'nde sergilenen eserleri, fantastik sahneleri Dionysosçu ve distopik bir çizgide tasvir ediyor. Tanska, 2013'te ailesiyle birlikte Kanada'ya göç etti ve sanat eğitimi aldı. Covid-19 pandemisi sırasında Ukrayna'ya dönme kararı alan ressam, savaşın ilk üç ayında Podolya kırsalında büyükannesinin kulübesinde iki eser yarattı. Eserlerinde savaşın etkileri ve kişisel travmaları işleyen Tanska, sanatını siyasi bir araç olarak da görüyor.
28 Mart 2024
İşaretlediklerim