Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, İstanbul'da kızamık vakalarının görüldüğüne dair uyarıda bulunarak aileleri bebek ve çocukların aşılarını tamamlamaya çağırdı. Kızamık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından eliminasyonu hedeflenen hastalıklar arasında yer almakta ve Türkiye, bu hastalığı laboratuvar testleriyle özel olarak takip etmektedir. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, bazı ilçelerde kızamık vakalarının görüldüğüne dair bilgiler aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan şeffaf bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aşı reddi oranlarının düşük olmadığı ve aşıların ücretsiz yapıldığı belirtilirken, 2011'den beri Türkiye'de kızamık salgını yaşandığı ve vakaların arttığı kaydedildi.
18 Ocak 2023

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

Giresun'un Eynesil ilçesinde bir caminin minaresinde mahsur kalan yavru baykuş, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavru baykuş, iki ay boyunca köylüler ve cami cemaati tarafından beslendi. Kurtarılan yavru baykuş, tedavisinin ardından Tirebolu Doğa Koruma ve Milli Parklar İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.
7 Ağustos 2023

Ardahan'da bir çoban, merada hayvan otlatırken fil gördüğünü iddia etti ve bu iddiayı sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf ile destekledi. Fotoğrafın yayılmasının ardından jandarma ekipleri fili bulmak için arama çalışması başlattı. Ancak yapılan aramalar sonucunda herhangi bir fil bulunamadı ve Ardahan Valiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda iddianın asılsız olduğu açıklandı.
14 Kasım 2023

İskoçya, Danimarka ve ABD'den bilim insanları tarafından yürütülen bir araştırmada, şişe burunlu yunus dişilerinin yavrularıyla iletişim kurarken ıslıklarının tonunu ve aralığını artırarak 'bebek dili' kullandıkları belirlendi. Florida'daki Sarasota Koyu'nda 19 yunus üzerinde yapılan çalışmada, anne yunusların yavrularına özgü tonlarda ıslık çaldıkları gözlemlendi. Araştırmanın sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlandı.
7 Temmuz 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Habertürk, bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haberle ilgili başlattığı soruşturma sonucunda muhabirin çocuğa nasıl konuşması gerektiğini dikte eden ön konuşma yaptığını tespit etti. Bu durum gazetecilik ilkelerine aykırı bulunarak muhabirin işine son verildi. Habertürk, haberdeki çocuktan ve izleyicilerden özür diledi ve haberin düzeltilmesini kamuoyuna duyurdu.
24 Ocak 2023

Bir milyarder iş insanı, Karayipler'deki özel adasında yaşayacak ve çalışacak bir çift arıyor. İş ilanında çiftten, Britanya'nın Karayipler'deki Virjin Adaları'ndan birine bakması ve adanın bir inşaat alanından lüks bir cennete dönüşmesinin reklamını yapması bekleniyor. Adayların lüks otelcilik konusunda deneyimli olması ve bir TikTok videosu göndermesi gerekiyor. Seçilen çift, sosyal medyada milyarder iş insanının adasında yaşamaya ilişkin deneyimlerini paylaşacak.
3 Kasım 2023

Niğde'de 15 yaşındaki bir çocuk, sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiğini açıkladı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti. Bakanlık, çocuğun koruma altına alındığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
4 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aynı gün içinde üç genç doktorun yaşamına son verdiğini duyurdu. TTB, ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar arasında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara bulunuyor.
28 Eylül 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Furkan Sevinç isimli şahıs tarafından cinsel saldırıya uğrayan iki yaşındaki Nisanur Ö., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs'ta, annesi ve sekiz yaşındaki ablası markete gittikleri sırada gerçekleşti. Sevinç, 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı. Anne ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir erkeğin ifadeleri alınırken, sekiz yaşındaki abla devlet korumasına alındı.
21 Mayıs 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde bir çiftlik sahibi, çiftliğinin karşısındaki boş tarlanın kenarında fermuarı kapalı bir sırt çantası içinde bebek cesedi buldu. Polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, bir iki günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğin cenazesi, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
18 Ocak 2023

Britanya'da yaşayan Sian Sexton, 11 yıl önce kaybolan kedisine kavuştu. Kedi Daisy, Sexton'la birlikte 2012'de Dorset bölgesindeki Caerphilly kasabasına taşındıktan kısa bir süre sonra evden kaçmıştı. 11 yıl sonra Caerphilly'deki bir veteriner, Sexton'a mikroçip takılmış sahipsiz bir kedinin getirildiğini bildirdi. Bu sayede Sexton, 11 yıldır kayıp olan kedisine kavuştu.
26 Eylül 2023

Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde bir çöp konteynerinin yanında çöp poşetinin içinde yeni doğmuş bir erkek bebek bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bebeğin yaşadığı belirlenerek Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, bebeği bırakan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
2 Kasım 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de her yıl ortalama 2 bin 500-2 bin 800 yeni doğan bebeğe işitme kaybı tanısı konulduğunu belirtti. Koca, çocukluk döneminde geçirilen hastalıklar, kulak enfeksiyonları, kazalar ve kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle bu oranın geçici işitme kayıplarıyla birlikte yüzde 6'ya kadar çıktığını ifade etti. İşitme kaybını erken dönemde belirlemek için ulusal işitme tarama programları yürütüldüğünü ve her yıl yaklaşık 2 milyon civarı tarama testi yapıldığını aktardı.
22 Eylül 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin hayatına odaklanan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' filmi, 20 Ekim 2023'te vizyona girecek. Film, Türkiye ile birlikte Avrupa, ABD, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde gösterime sunulacak. Filmin yönetmenliğini Cenk Yaz yaparken, senaryosunu İlber Tekinsoy yazdı. Filmin başrollerinde Aslıhan Güner ve Alican Yücesoy yer alıyor.
29 Ağustos 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve yardımcısı William Lai, Türkiye'deki deprem felaketi sonrasında Türkiye'ye destek olmak amacıyla kendi birer aylık maaşlarını bağışlayacaklarını açıkladı. Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Türkiye'nin yeniden inşasına katkıda bulunmayı umduklarını belirtti. Tayvan daha önce de 2 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuş ve arama kurtarma çalışmaları için iki ekip göndermişti.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim