RTÜK, 2017 referandumundan önce YSK'nın özel radyo ve televizyonları denetleme yetkisinin kaldırılmasıyla tamamen denetim yetkisine sahip oldu. 2023 genel seçimlerinde bazı bağımsız medya kuruluşlarına toplamda 67 milyon 850 bin lira tutarında 59 ceza verilirken, hükümete yakın kanallara ise neredeyse hiç ceza verilmediği belirtildi. Ayrıca, RTÜK'te siyasetçi yakınlarının yönetici pozisyonlarında görev aldığı, bunlardan birinin de AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum olduğu iddia edildi.
29 Mart 2024

Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda Dursun Özbek, rakibi Süheyl Batum'u yenerek yeniden başkanlığa seçildi. Seçim, Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi ve Özbek'in yönetim listesi de açıklandı. Dursun Özbek, daha önce 2015-2018 yılları arasında başkanlık yapmış ve 2022'de tekrar başkan seçilmişti. Özbek, iş hayatında otomotiv ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir.
25 Mayıs 2024

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in görev süresinin dolması üzerine yapılan seçimlerde en çok oyu alan beş Yargıtay üyesi belirlendi. Bu üyeler; Yaşar Şimşek, Muhsin Şentürk, Hakan Yüksel, Mustafa Erol ve Yusuf Kuzu olarak sıralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu beş aday arasından birini 15 gün içinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atayacak. Seçimler, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından gerçekleştirildi ve sekiz aday yarıştı.
13 Mayıs 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için yeniden aday olacağını duyurdu. Bu açıklama, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında yapıldı. Toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti ve Eşref Alaçayır, toplantının divan başkanı olarak oy birliğiyle seçildi.
27 Nisan 2024

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine başlayan seçimlerde 26 tur sonunda da yeni başkan belirlenemedi. Mevcut başkan Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk arasında yapılan oylamada hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçimler, salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 27'nci tura taşındı. Seçim sürecinin uzamasında, siyasi partilerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net bir aday göstermemesi etkili oldu.
29 Nisan 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon dizileri nedeniyle ailesiyle birlikte televizyon izleyemediğini dile getirdi. En çok reyting alan dizileri beğenmediğini ve ailesinin izlediği dizileri kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl RTÜK'ün yüksek yurt dışı harcamaları nedeniyle Sayıştay tarafından cezalandırıldığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'de televizyon yayıncılığının tarihçesi ve ailelerin televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişimlere de değinildi.
3 Mart 2024

Bu pazar, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) merkez konsey seçimleri yapılacak. Sağlık Bakanı aracılığıyla iktidarın seçimlere müdahil olacağı mesajı verildi. Sol cephe, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın liderliğindeki Etkin Demokratik TTB ekibi ve Prof. Dr. Alpay Azap liderliğindeki Tabip Odaları İnisiyatifi olmak üzere iki ayrı liste ile seçime giriyor. TTB, geçmişte sağlık sorunlarının ve hekim haklarının savunulmasında aktif bir rol oynarken, son yıllarda işlevselliğini kaybetti.
28 Haziran 2024

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Turkcell Yönetim Kuruluna üye olarak atandı. Turkcell'den yapılan açıklamada, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın görevine devam edeceği ve yeni üyeler arasında İnci'nin yanı sıra Arda Ermut ve Prof. Dr. İdris Sarısoy'un da bulunduğu belirtildi. Ayrıca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İnci'nin bu görevden aylık 150 bin lira ücret alacağını ifade etti.
3 Mayıs 2024

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 37’nci tur oylamasında 193 oy alarak Yargıtay başkanlığına seçildi. Diğer aday Mehmet Akarca ise 103 oy aldı. Seçimde toplam 324 oy kullanıldı, sekiz oy boş çıktı ve 20 oy geçersiz sayıldı. Ömer Kerkez, 1966 doğumlu olup, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur ve çeşitli yargı ve idari görevlerde bulunmuştur.
14 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 76. Büyük Kongresi'nde, Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi arasında çekişmeli seçimler yaşanıyor. Kongrede, TTB'yi iki yıl boyunca yönetecek konsey ve kurullar belirlenecek. Sol görüşlü hekimler bu kez iki ayrı listeyle seçime girerken, gruplar arasında uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Seçimlerin sonucunun, TTB'nin gelecekteki sağlık politikaları ve hekimlerin mesleki hakları üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.
28 Haziran 2024

Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan seçimlerde yeni yönetimini belirledi. Çağdaş Hekimler Grubu, Beyaz Önlük Dayanışması ile yarıştı ve 249 oy farkla seçimi kazandı. Seçim sürecinde baskı iddiaları gündeme geldi. Çağdaş Hekimler Grubu, demokratik ve katılımcı bir yönetim vaadiyle seçimleri kazandığını duyurdu.
5 Mayıs 2024

Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisi (PML-N) Başkanı Şahbaz Şerif'in, 201 oy alarak ikinci kez başbakan seçildiğini duyurdu. Şerif, Pakistan Halk Partisi (PPP) ve farklı siyasi partilerden oluşan bir ittifakın ortak adayı olarak seçimlere katıldı ve rakibi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) adayı Ömer Eyüp Han'ı mağlup etti. Şahbaz Şerif, daha önce 2022-2023 yılları arasında da başbakanlık görevini üstlenmişti.
3 Mart 2024

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO müttefikleri tarafından bir sonraki genel sekreter olarak seçildi. Jens Stoltenberg, Rutte'yi 'gerçek Transatlantikçi, güçlü lider ve uzlaşı kurucu' olarak övdü. Rutte'nin atanması, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in yarıştan çekilmesinin ardından resmileşti. Türkiye, nisan ayında Rutte'yi desteklediğini açıklamıştı.
26 Haziran 2024

Almanya'nın Saksonya eyaletinde bulunan Gross Schirma beldesinde, 'Almanya için Alternatif Parti' (AfD) üyesi 39 yaşındaki mühendis Rolf Weigand, belediye başkanlığı seçimini kazandı. Weigand, seçime katılanların yüzde 59,4'ünün oyunu alarak ilk turda başkan seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74 olarak kaydedildi. Gross Schirma'nın önceki belediye başkanı Volkmar Schreiter'in intihar etmesi üzerine ara seçim yapılmasına karar verilmişti.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim