Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme oranının beklentilerin altında kalmasının ardından TÜİK Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar görevden alındı ve başka bir departmana atandı. Bu değişiklik, kurum tarafından gizli tutuldu. Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,9 büyüdü ve bu oran iktidar için yetersiz görüldü. TÜİK başkanlığı son üç yılda beş farklı isme ev sahipliği yaptı.
9 Ocak 2023

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

Netflix, 1997 yılında başladığı ve müşterilere kırmızı zarflar içinde DVD göndererek hizmet verdiği DVD kiralama işini sonlandıracağını açıkladı. Şirket, bu hizmetin son kırmızı zarfını 29 Eylül 2023 tarihinde postalayacağını duyurdu. Netflix CEO'su Ted Sarandos, şirketin blog sayfasında 25 yıllık bu hizmeti yıl sonunda kapatma kararı aldıklarını belirtti.
19 Nisan 2023

Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, ekonomi ve piyasa uzmanları seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisine etkisini değerlendirdi. Uzmanlar, faiz oranlarının düşük kalacağını, enflasyonun yüksek olacağını ve Türk Lirası'nın değer kaybının devam edeceğini öngörüyor. Bazıları, yeni kabine ve ekonomi ekibinin açıklanmasını beklerken, diğerleri yabancı yatırımcılar için olumsuz bir tablo çiziyor ve mevcut ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunu belirtiyor. Ayrıca, döviz rezervlerinin tükenmemesi için politika değişikliklerinin gerekebileceği ifade ediliyor.
29 Mayıs 2023

Esfender Korkmaz, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin çok yönlü olduğunu ve sadece ekonomik değil, aynı zamanda demokratik, hukuki ve güven bunalımı boyutlarına da sahip olduğunu belirtiyor. Korkmaz, hükümetin krizi kısa dönemli politikalar ve algı yönetimi ile çözmeye çalıştığını, ancak bu yaklaşımın yetersiz olduğunu ifade ediyor. Merkez Bankası başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanının değişiminin dış piyasalarda olumlu algı yaratmak için yapıldığını, ancak bu adımların yeterli olmadığını vurguluyor. Korkmaz, gerçek bir istikrar programının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekiyor.
13 Mart 2024

İstanbul'da, seçim öncesi iktidar tarafından Merkez Bankası dahil bankaların merkezlerini taşıma kararlılığı ile İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açıldı. Ekonomistler, yabancı yatırımcıların son yıllardaki politikalar nedeniyle ülkeden çıkış yapmasının ardından, finans merkezinin 'finansın kalbi' olma amacına şüpheyle yaklaşıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımı oldu ve ekonomistler, yapılan yatırımın beton yerine güvene ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca, İstanbul'un olası bir deprem riski altında olması nedeniyle, bankaların özellikle veri merkezlerini İstanbul dışına taşıma tavsiyesinde bulunuluyor.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut, Reuters'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni ekonomi modeli'nden vazgeçeceğine dair haberini yalanlayarak eleştirdi. Reuters, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın yeni seçim beyannamesinde piyasa dışı uygulamalara yer verilmeyeceğini iddia etmişti. Bulut, bu iddiaları yalan, manipülasyon ve kötü niyet olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin eski tip ortodoks 'faiz yükselt' modeline dönüş yapmayacağını savundu.
17 Mart 2023

Karlie Kloss'un yönetim kurulu başkanı olduğu Bedford Media, foto muhabirliğin öncüsü LIFE dergisinin yeniden düzenli olarak basılı ve dijital yayına başlayacağını duyurdu. LIFE, 1930'lardan itibaren önemli fotoğrafçıların eserlerini yayınlamasıyla tanınan ve çeşitli konuları kapsayan bir dergiydi. Ancak 2007'de yayın hayatına ara vermiş ve sadece çevrimiçi arşivlerle varlığını sürdürmüştü. Bedford Media'nın bu hamlesi, derginin uzun ve zengin mirasını yeni nesillere taşımayı amaçlıyor.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde yer alması için eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü ve Şimşek'in ekonominin başına geçmesi durumunda tam koordinasyon yetkisi talep ettiği bildirildi. Şimşek, Merkez Bankası'na sürekli müdahale edilmemesini ve yabancı yatırımcılara güven verecek adımların atılmasını istiyor. Erdoğan ve Şimşek arasında faiz politikası ve Merkez Bankası'nın yapısı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor ve Şimşek'in göreve dönüşü için kesin bir karar vermediği ifade ediliyor.
30 Mayıs 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, mali zorluklar sebebiyle 1999 yılında kurulan ve 24 yıl hizmet veren resmi televizyon kanalı Barça TV'nin yayınlarına 30 Haziran itibarıyla son verdi. Kanalın yıllık giderleri 14 milyon avro iken gelirleri sadece 2 milyon avro olduğu için sürdürülebilir olmadığı belirtildi. Kapanma kararı sonucunda yaklaşık 100 çalışan işten çıkarıldı ve bu duruma tepki olarak eylemler düzenlendi. Barcelona, bundan sonra sadece internet üzerinden bazı yayınlar yapacak.
1 Temmuz 2023

CableTV, 25 Noel filmi izleyip değerlendirecek bir kişi arıyor ve bu görevi yerine getirecek 'Neşe Şefi'ne 2 bin 500 dolar ödeme yapacak. Adayların filmleri 'Nostalji', 'İçten Hikaye Anlatımı' ve 'Bayram Neşesi' kategorilerinde sıralamaları ve yedi özel yayın platformundaki kullanıcı deneyimlerini değerlendirmeleri gerekiyor. Görev karşılığında, bu platformlara yıllık abonelik de sağlanacak. Başvurular ABD vatandaşlarından kabul edilecek ve başvuru için özel bir form doldurulması yeterli olacak.
3 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planında Sierra Nevada (SNC) şirketiyle çalışacaklarını belirtmesi, iktidara yakın Sabah gazetesinin şirketi 'ABD'li' olarak tanımlamasına yol açtı. Daha önce 'milli' olarak tanıtılan SNC, Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından yönetilmekte. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına tepki gösterdi ve Sabah gazetesi de bu tepkiyi haberleştirdi.
28 Nisan 2023

Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankaların yöneticileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programı çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle istişare edeceklerini belirtti. Akmerkez'deki TBB yerinde basına kapalı olarak düzenlenen toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Şimşek, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yatırım, ihracat, üretim ve istihdam noktasında güçlü bir modelle yola devam edeceklerini ifade etti.
16 Haziran 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, platform Türkiye'de yasal talepler doğrultusunda bazı haber içeriklerini engellemeye başladı. Diken'in 'Hatay'da sekiz ceset saatlerdir yerde' başlıklı haberi ve BirGün'ün 'Askeriyede darp ve baskı iddiası' başlıklı haberi, Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatıldı. İfade Özgürlüğü Derneği kurucusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter'ın bu uygulamasının yeni olmadığını, ancak seçim öncesinde sansür uygulamalarının artabileceğini belirtti.
16 Mart 2023

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba, Türkiye'ye iki milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Alibaba Grubu'nun başkanı Michael Evans, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile düzenlediği bir toplantıda bu planı dile getirdi. Ayrıca, Alibaba'nın Türkiye'nin en bilinen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol'a halihazırda 1,4 milyar dolar yatırdığını belirtti.
18 Eylül 2023

Netflix, Warner Bros Discovery ile yaptığı yeni lisans anlaşması çerçevesinde HBO orijinal yapımı 'Insecure' dizisini kütüphanesine ekledi. Anlaşma, WBD'nin içerik stratejisindeki değişiklikleri gösteriyor ve 'Band of Brothers', 'The Pacific', 'Six Feet Under' ve 'Ballers' gibi diğer dizilerin de Netflix'e geleceği belirtiliyor. WBD, daha önce HBO dizilerini Roku ve Tubi ile ücretsiz, reklam destekli kanallar açmak üzere lisanslamıştı. HBO Max, Türkiye'de hizmet vermeyi planlamış ancak bu planı iptal etmişti.
4 Temmuz 2023

Yeni medya yayıncısı 140journos, 14 Mayıs seçimlerinin ardından iki farklı senaryoya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hayali röportajlar yaparak fotoğraflar üretti. Birinci senaryoda seçimi kaybedip emekli olan Erdoğan'ın sakin bir hayat sürdüğü, ikinci senaryoda ise kazanıp 'galaksi başkanı' olarak Türkiye'yi yüzyıllarca yönettiği tasvir ediliyor. Bu içerikler 140journos'un sosyal medya hesabında paylaşıldı.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üçüncü kez seçilmesinin ardından eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme hakkında detaylı bilgi verilmezken, Bloomberg muhabirleri Fırat Kozok ve Kerim Karakaya tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Erdoğan'ın yeni kabineyi cuma günü açıklaması bekleniyor. Daha önce ekonomi modeli nedeniyle yabancı yatırımcıların ülkeyi terk ettiği ve Erdoğan'ın Şimşek ile ekonomik sıkıntıları aşmak istediği belirtilmiş, ancak Şimşek aktif siyasete dönmeyi reddetmişti.
29 Mayıs 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremin ardından, Netflix ve Starbucks gibi popüler şirketlerin sessiz kalmaları eleştirilerek sosyal medyada boykot çağrıları başladı. Twitter'da '#StarbucksBoykot' ve '#NetflixBoykot' etiketleri gündeme oturdu ve birçok kullanıcı aboneliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Netflix Türkiye, tepkiler üzerine 6 milyon liralık yardım yaptıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim