İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla hazırlanan 'deprem seferberlik planı'nı çarşamba günü saat 13.00'te açıklayacaklarını Twitter üzerinden duyurdu. İmamoğlu, planın çözüm ve önlem önerilerini içereceğini ve iş birliği çağrıları yapacaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesinin Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının üzerinde bir kaynak gerektirdiğini ve sadece ağır hasarlı binaların güçlendirilmesinin maliyetinin İBB'nin yıllık bütçesinin neredeyse üç katı olacağını ifade etti.
27 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Yaşar Kemal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulundu. İmamoğlu, 'pireye kızıp yorganı yakmak' benzetmesiyle, ayrıştırıcı politikalara karşı uyarıda bulunarak, oyların ve güçlerin bölünmemesi gerektiğini vurguladı. 2019'dan bu yana değişmeyen bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını belirterek, birlik, bütünlük ve akıllı hareket etmenin önemine dikkat çekti.
23 Mart 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu '100 bin briket ev' projesinde 40 bin evin boş olduğunu belirtti ve bu evlerin Suriyeli sığınmacılara tahsis edilmesini önerdi. İmamoğlu, İdlib'deki evlerin Hatay'a yakın olması nedeniyle bu öneriyi mantıklı bulduğunu ifade etti. Karar verme yetkisinin hangi bakanlıkta olduğunu ise net olarak bilemediğini söyledi. Soylu ise geçmişte yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve ek olarak okul, cami, sağlık tesisi gibi yapıların da inşa edildiğini belirtmişti.
9 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocukları için 'Kantin Desteği' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta Altındağ ve Mamak'ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine kişi başı 330 TL destek sağlandı. Destek, ailelerin Başkent Kartları'na yatırıldı ve sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'da hiçbir çocuğun aç kalmayacağını belirtti.
5 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16 Mayıs'tan itibaren ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlatacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uygulamanın HPV kaynaklı kanser vakalarının artışına karşı bir önlem olduğunu belirtti. 9-26 yaş aralığındaki vatandaşlar, İBB'nin internet sitesinde yer alan başvuru formu üzerinden aşı için başvuruda bulunabilecekler.
14 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO'nun iflasına yönelik önergeyi veto ettiğini ve kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticilerin trafikten men edileceğini belirtti. Ankara'daki özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşımayacaklarını açıklamıştı. Yavaş, EGO'nun zararının 3 milyar TL'yi bulduğunu ve özel otobüslere destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması durumunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
21 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, servis araçlarının cadde ve sokaklarda beklemesine alternatif olarak İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanma imkanı sağladı. Acil durumlarda ilk yardım araçlarının geçişini zorlaştıran park sorununa çözüm getirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Anadolu ve Avrupa yakasında beş otopark servis araçlarına hizmet vermeye başladı. Servis araçları, yolcularını bıraktıktan sonra bu otoparkları süre sınırı olmaksızın kullanabilecek. İSPARK mobil uygulaması üzerinden otopark bilgilerine ve konumlarına erişilebiliyor.
5 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte çökme riski taşıyan 1556 bina tespit ettiklerini duyurdu. İBB, hızlı tarama testleri için 160 bin talep aldıklarını ve bugüne kadar 35 bin yapıda analiz yaptıklarını belirtti. Analiz sonuçlarına göre, binaların yüzde 50'si yüksek risk kategorisinde yer alıyor. Riskli binalarda yaşayan 10 bini aşkın kişinin tahliye edileceği ve kira desteği verileceği açıklandı.
3 Haziran 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Bu indirim, 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacak. Emekliler, en düşük maaşın 10 bin lira olmasına rağmen geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek zam talep ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere zam yapılmayacağını açıklamıştı.
31 Mayıs 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için destek sağlamak amacıyla Halk TV'de 'Bir Kira Bir Yuva Özel' adlı bir yardım programı düzenleyecek. Programa millet ittifakı liderleri, sanatçılar, gazeteciler ve dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanları katılacak. Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelere 10'ar bin lira kira desteği sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 6 Şubat'taki depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açmış ve en az 42 bin 310 kişinin ölümüne neden olmuştu.
22 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından toplu ulaşıma yüzde 51,52 zam yapıldı. Ancak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, bu zammı yetersiz bulduklarını belirterek toplantıyı terk etti. Aksu, esnafın zor durumda olduğunu ve bu zammın sürdürülebilir olmadığını ifade etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde yaya yoğunluğu nedeniyle elektrikli scooter'ların hızı saatte 12,5 kilometreye düşürüldü. Ayrıca, okul servis taşımacılığı tarifeleri üzerinde de duruldu ve ek hizmetler gerekçe gösterilerek belirlenen tarifenin üzerinde ücret talep edenlere karşı, UKOME standartlarına ve fiyat tarifesine uygun servis hizmeti verme zorunluluğu getirildi. Bu kurala uymayanlara ceza uygulanacağı belirtildi.
31 Ağustos 2023

ABD, Ukrayna'ya karşı taarruz operasyonlarını desteklemek üzere yarım milyar dolar değerinde askeri yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım paketi, mayın temizleme ekipmanları, zırhlı araçlar, topçu mühimmatı ve Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmatı içeriyor. Ayrıca, roket saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirecek ek mühimmat da pakete dahil. Bu, ABD ordusunun kendi envanterinden Ukrayna'ya 41'inci kez yaptığı askeri yardım oldu.
27 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a minibüs getirmesi, Ada halkının tepkisine yol açtı. Üç gündür süren eylemlerle Adalılar, minibüslerin kaldırılmasını talep etti. İETT Genel Müdürlüğü'nün verdiği sözlerin tutulmadığını belirten Ada Dostları Derneği, minibüslerin Adalar'ın doğal ve kültürel dokusuna zarar vereceğini savundu. Polis müdahalesiyle bazı göstericiler gözaltına alındı.
18 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, kendi bünyesinde çalışan ve önemli bir kısmı AKP'li olan zabıta ekipleriyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar, özellikle seçim süreçlerinde daha belirgin hale geliyor. Örneğin, Galata Köprüsü üzerindeki tramvay hattının, bir AKP seçim afişinin enerji teline dolanması sonucu çalışmaması ve zabıta ekiplerinin bu duruma müdahale etmemesi gibi olaylar, İBB içinde tartışılan konular arasında. Bu durum, zabıtaların partizan tutumunun şehir güvenliği üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesini doğuruyor.
15 Mart 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Halk TV iş birliğiyle, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen yurttaşlar için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası, hedeflenen bağış miktarını aştı. Kampanya, depremzedelere kira desteği sağlamak amacıyla düzenlendi ve çeşitli siyasi parti liderleri, belediye başkanları, sanatçılar ve vatandaşlar tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplanan 330 milyon TL ile 33.098 aileye kira desteği sağlanacağını duyurdu.
23 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kurulan Deprem Bilim Kurulu'nun raporu yayınlandı. Rapor, depremle ilgili çeşitli konularda haritalar içeriyor ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece sorunlu binaların güçlendirilmesinin maliyetinin 360 milyar lira olduğunu belirtti. İmamoğlu, bu maliyetin İBB'nin üç yıllık bütçesinden fazla olduğunu ve hükümetle birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İstanbul'un Türkiye ekonomisi için önemine değinerek, yatırımların insanlara yapılması gerektiğini vurguladı.
28 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımına küfürlü bir yanıt verilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldı. İBB'ye bağlı 'Ulaşım İstanbul' hesabı, siber saldırıya uğradıklarını ve söz konusu mesajın kendilerine ait olmadığını açıkladı. İstanbul Başsavcılığı ise 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim