Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor, yeni teknik direktörünün Servet Çetin olduğunu duyurdu. Daha önce hem futbolcu hem de yardımcı antrenör olarak Sivasspor'da görev yapan Çetin, yeni dönemde teknik direktör olarak kulübe hizmet verecek. Kulüp, Çetin'in Sivas'ı ve mevcut oyuncu grubunu iyi tanıdığını ve bu görevi layığıyla yerine getireceğine inandığını belirtti. Çetin için 3 Temmuz'da Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda imza töreni düzenlenecek.
26 Haziran 2023

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe, savunma hattını güçlendirmek amacıyla Atletico Madrid'de oynayan milli futbolcu Çağlar Söyüncü ile transfer görüşmeleri yapmak üzere İstanbul'a davet ettiğini açıkladı. Takımın acil stoper takviyesi arayışında olduğu, bu bağlamda daha önce İtalyan stoper Leonardo Bonucci ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Kulübün resmi açıklamasında, 2023-2024 sezonu ara transfer döneminde takımın güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
27 Ocak 2024

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Fenerbahçe, İtalyan milli futbolcu ve savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile altı aylık bir sözleşme imzaladı. Bonucci'nin Union Berlin ile olan sözleşmesini feshetmesinin ardından İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe'nin savunma hattında yaşanan sakatlıklar ve oyuncu eksiklikleri nedeniyle acil stoper takviyesi arayışında olduğu belirtiliyor. Bonucci, daha önce Inter, Milan ve Juventus gibi takımlarda oynamış ve milli takımda da 121 maça çıkmış bir oyuncu.
9 Ocak 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Fenerbahçe, ara transfer döneminde takımını güçlendirmek amacıyla Milan'da oynayan orta saha oyuncusu Rade Krunic ile prensip anlaşmasına ulaştığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Krunic'in sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceği belirtildi. Transferin resmiyet kazanması için sağlık kontrollerinin tamamlanması ve son görüşmelerin yapılması bekleniyor.
12 Ocak 2024

Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panathinaikos, Fatih Terim'in yönetimindeki takım için Fenerbahçe'nin 29 yaşındaki stoperi Samet Akaydın'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Panathinaikos kulübü tarafından yapılan açıklamada, Akaydın'ın takımın formasını giyecek ilk Türk futbolcu olacağı ifade edildi. Akaydın, bu sezon Fenerbahçe ile tüm kulvarlarda 11 maça çıkmıştı.
14 Ocak 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı ziyaret etti. Üç saat süren görüşmede, 2010-2011 sezonu Süper Kupa maçının oynanması için iki kulübün birlikte başvuru yapma kararı alındı. Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu konuda yeterince inisiyatif almadığını belirtti ve en uygun zamanın bir sonraki sezon başlamadan önce olduğunu ifade etti. Hasan Arat ise bu tür ziyaretlerin diğer kulüplerle de yapılmasını istediğini vurguladı.
18 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe, rakibini 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 13'e çıkardı. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Alexander Djiku, Duarte (kendi kalesine), ve Szymanski (2 gol) attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 13'üncü resmi maçını da kazanmayı başardı.
28 Eylül 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdığını açıkladı. Çalımbay, Burak Yılmaz'ın istifasının ardından Kasım ayında göreve gelmişti, ancak takımın kötü performansı devam etmişti. Beşiktaş'ın son maçında Alanyaspor'a 3-1 yenilmesinin ardından yönetim, Çalımbay ile yolları ayırma kararı aldı. Kulüp, Çalımbay'a hizmetleri için teşekkür ettiğini ve ayrılığın sözleşmede varılan mutabakat çerçevesinde gerçekleştiğini duyurdu.
22 Aralık 2023
İşaretlediklerim