Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

Esenyurt TEM Otoyolu Bahçeşehir bağlantı yolunda bir trafik kazası meydana geldi. Muharrem Kuru idaresindeki sebze yüklü kamyon, bilinmeyen bir nedenle bariyerleri aştı ve devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Muharrem Kuru hayatını kaybetti, yanında bulunan Hayrettin Can ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
27 Temmuz 2023

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, Küplüce Mahallesi'nden geçen bir sulama kanalında oynayan üç yaşındaki Miraç Güneş, dengesini kaybederek kanala düştü. Çevredekilerin kurtarmaya çalıştığı çocuk, kısa süre sonra suda kayboldu. Çocuğun cesedi, yaklaşık yarım saat sonra yakınları tarafından bulundu ve otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.
27 Eylül 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Anagold Altın Madeni'nde bir toprak kayması yaşandı ve dokuz işçi kayboldu. Çevre aktivisti Sedat Cezayirlioğlu, madenin siyanür ve diğer kimyasalların Fırat Nehri'ne sızma riski taşıdığını ve bu durumun Türkiye'nin tarımını tehdit ettiğini belirtti. Maden, daha önce de siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmiş ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından cezalandırılmıştı. Bölgedeki çevre aktivistleri ve CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, olası bir sızıntının ciddi çevresel felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıyor.
13 Şubat 2024

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, içme suyu hattı çalışmaları sırasında toprak kayması sonucu bir göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç işçi, arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İşçilerin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.
27 Mart 2024

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenaze törenine katıldı. Bayraktar, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinerek, işçilerin cansız bedenlerine ulaşmanın büyük bir çaba gerektirdiğini belirtti. Toplamda dokuz işçinin hayatını kaybettiği kazada, son beş işçinin cenazeleri de toprak altından çıkarıldı. Bayraktar, ailelere ve İliç halkına sabırları için teşekkür etti.
10 Haziran 2024

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan emekli uzman çavuş Nevzat A., tartıştığı eşi Züleyha A. ve çocukları Oğulcan A. ve Nurseda A.'ya silahla ateş etti. Oğulcan A. olay yerinde hayatını kaybetti, Züleyha A. ve Nurseda A. ağır yaralandı. Nevzat A. ise aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
23 Ekim 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından Türkiye'nin birçok kentinde kutlamalar yapıldı. Bu kutlamalar sırasında Mersin'de 15 yaşındaki Muhammed Eslek, kutlama yapan bir grubun içindeyken başına isabet eden mermi sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
30 Mayıs 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta bir altın madeninde büyük bir toprak kayması meydana geldi ve dokuz işçi toprağın altında kaldı. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında, madeni işleten şirketin Türkiye Ülke Müdürü C.D. gözaltına alındı. Maden daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmiş ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya 16,4 milyon lira ceza kesilmişti. Maden, gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra faaliyetlerine yeniden başlamıştı.
18 Şubat 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, daha önce depremden hasar görmüş olan Kahramanmaraş'taki bir metal mutfak eşyası fabrikasının bir kısmı çöktü. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, dört işçi yaralandı. Yaralılar Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama kurtarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.
27 Şubat 2023

Siirt'in Şirvan ilçesindeki bir bakır madeninde gece saatlerinde göçük meydana geldi. Göçük sonucunda beş işçiden üçü hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı ve Siirt başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
23 Kasım 2023

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesi Akçalı Mahallesi sahilinde deniz yüzeyinde hareketsiz duran bir kişi fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri tarafından denizden çıkarılan kişinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin 70 yaşındaki İ.T'ye ait olduğu belirlendi ve Arsuz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
10 Temmuz 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023
İşaretlediklerim