Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini duyurdu. Mbappe, Real Madrid ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, Fransa Milli Takımı ile 2018'de dünya şampiyonluğu ve 2022'de dünya ikinciliği yaşadı. Mbappe, Real Madrid'e katılmaktan duyduğu mutluluğu sosyal medya üzerinden paylaştı.
3 Haziran 2024

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, enerji sektöründe yolsuzluk iddiaları üzerine 7 Kasım'da istifa etti. Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, meclisi feshetme ve 10 Mart'ta erken seçime gitme kararı aldı. Cumhurbaşkanı, siyasi partilerin liderleri ve Devlet Konseyi ile görüşmeler yaptıktan sonra bu kararı verdi. İktidardaki Sosyalist Parti'nin başka bir adayı başbakan yapma önerisi kabul edilmedi. Costa ve bazı kabine üyeleri, lityum ve yeşil hidrojen projeleriyle ilgili yolsuzluk, yalan söyleme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla soruşturma altında.
10 Kasım 2023

Real Madrid, 38 yaşındaki futbolcusu Luka Modric'in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını duyurdu. Yeni sözleşme 2024-2025 sezonunda geçerli olacak. Modric, Real Madrid ile 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu gelişme, Modric'in kariyerine Real Madrid'de devam edeceğini gösteriyor.
17 Temmuz 2024

Fenerbahçe, 'Tosun Paşa' lakaplı Cenk Tosun ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Sarı lacivertliler, Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isterken Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. 33 yaşındaki santrfor, geçen sezon Beşiktaş'ta forma giydiği 47 maçta 11 gol ve sekiz asist kaydetmişti.
16 Temmuz 2024

Trabzonspor'un maça iyi başlamasına rağmen sürekliliğini kaybettiği ve maçın genel olarak zevksiz bir görüntüye büründüğü belirtiliyor. Santos'un mevcut kadroyla mucizeler yaratmasının beklenmemesi gerektiği, takımın kalabalık orta saha ve riske girmeyen savunma prensipleriyle hazırlandığı ifade ediliyor. Semih'in tecrübeli golcüler gibi attığı ikinci gol ve Beşiktaş'ın maç boyunca uyguladığı taktikler öne çıkarılıyor.
5 Şubat 2024

Real Madrid'de Jude Bellingham ve Joselu'nun sakatlanmaları sonucu, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin genç futbolcu Arda Güler'e daha fazla oynama şansı vermeyi planladığı belirtiliyor. Arda, sezon başından bu yana sakatlıklarla mücadele ederek forma şansı bulmakta zorlanıyordu. Ancelotti, Arda'yı takımın önemli oyuncuları Vinicius Jr., Rodrygo ve Brahim Diaz'ın alternatifi olarak görüyor. 18 yaşındaki Arda, bu sezon Real Madrid formasıyla beş maçta toplam 92 dakika süre aldı.
23 Şubat 2024

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

Suudi Arabistan'ın Al Hilal futbol takımı, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşma sağladığını duyurdu. 68 yaşındaki Jesus, daha önce de Haziran 2018 ile Ocak 2019 arasında Al Hilal'i çalıştırmış ve takımı Süper Kupa şampiyonluğuna taşımıştı. Jesus'un önceki döneminde Al Hilal ile çıktığı 25 maçta 20 galibiyet, dört beraberlik ve bir mağlubiyet elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Aziz Yıldırım, başkanlık seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen, Jose Mourinho'nun elinden kayıp gitmesine kadar rahattı. Ali Koç, teknik direktör seçimini kazandıktan sonra, geniş kadroyu koruyacaklarını ve astronomik teklifler gelirse oyuncu satacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım, şampiyonluk sözü vererek, stadın kapasitesini artırmayı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkmayı planladığını belirtti. İki taraf da Fenerbahçe için birlik ve beraberlik istediklerini söylese de, bu konuda nasıl bir yol izleneceği belirsiz.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe, Uruguaylı futbolcusu Diego Rossi'nin Amerikan Major League Soccer (MLS) ekibi Columbus Crew'e transfer olduğunu açıkladı. Rossi, 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Fenerbahçe forması giymişti. Kulüp, Rossi'ye katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerinin yeni döneminde başarılar diledi.
3 Ağustos 2023

Galatasaray, Kopenhag’ın sağ beki Elias Jelert’i transfer etti. Transfer haberini önce Kopenhag duyurdu ve Galatasaray’ın yeni teklifinin kabul edildiğini belirtti. 21 yaşındaki oyuncu, Kopenhag altyapısından yetişmiş ve 2022-2023 sezonu başında A takıma yükselmişti.
24 Temmuz 2024

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Beşiktaş, İtalyan santrfor Ciro Immobile'yi Lazio'dan transfer etti. Immobile, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra Beşiktaş Asbaşkanı Hüseyin Yücel ile birlikte poz verdi. Immobile, Lazio'dan ayrılmadan önce SKY'a yaptığı açıklamada, Lazio taraftarlarına teşekkür ederek yeni bir maceraya atılmanın heyecanını dile getirdi. Beşiktaş'tan gelen teklifi kabul ettiğini ve Lazio'yu Türkiye'den destekleyeceğini belirtti.
13 Temmuz 2024

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Benfica'nın Arjantinli futbolcusu Enzo Fernandez'i 121 milyon avro karşılığında transfer etti. Bu transfer, Premier Lig tarihindeki en yüksek transfer ücreti olarak kayıtlara geçti ve daha önce Jack Grealish'in Manchester City'ye transferi sırasında kırılan rekoru geçti. Fernandez, 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı'nın da bir üyesiydi.
1 Şubat 2023

Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu, İngiliz Premier League ekibi Brighton'a transfer oluyor. Uzun süredir devam eden pazarlıklar sonucunda iki kulüp anlaşmaya vardı. Transferin ayrıntılarının bugün açıklanması bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu'nun kişisel şartları iki hafta önce Brighton ile tamamlanmıştı.
23 Ağustos 2024

Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı yıldız santraforu Victor Osimhen'i bedelsiz olarak kiraladığını açıkladı. Sarı kırmızılı kulüp, Osimhen'e 2024-2025 sezonu için net 6 milyon avro maaş ödeyecek. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim