MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın geleceği hakkında soru işaretleri yarattı. Bahçeli, MHP'nin çekilebileceğini ve AK Parti-CHP koalisyonunu önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında olduğu bir sırada yapılan bu açıklama, AK Parti yetkililerini harekete geçirdi. Bahçeli'nin geçmişteki erken seçim çağrıları dikkate alındığında, bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi olmadığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında siyasi propaganda yaptığını ve muhalefeti hedef aldığını belirten Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın din ve imanı oy için kenara bıraktığını iddia etti ve karanlık zihniyetin geleceği karartmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.
22 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Şubat davasında hüküm giyen askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, özellikle Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamaları eleştirerek, cezaevi müdürü olsaydı Doğan'ı geri içeri alacağını söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın af kararının insani bir yaklaşım olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2024

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında seçim sonrası döneme ilişkin ifadelerini ve Devlet Bahçeli'nin bayram mesajındaki sert söylemlerini ele alıyor. Erdoğan'ın '4 yıl seçimsiz dönem' vurgusunu muhalefete ve kendi tabanına yönelik mesajlar olarak yorumluyor. Bahçeli'nin ise seçim sonuçlarına öfkeli olduğunu ve tehditkar bir dil kullandığını belirtiyor. Ataklı, Bahçeli'nin bu tutumunun, Erdoğan tarafından saf dışı bırakılma korkusundan kaynaklandığını ve İYİ Parti'ye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriyor.
11 Nisan 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile seçim öncesi planladıkları mitinglerin hiçbiri gerçekleşmedi. MHP, bu seçimde 2 büyükşehir ve 22 ilde kendi adayları ile yarışırken, ittifak ortaklarından ve özellikle lideri Bahçeli'den beklenen desteği alamadı. Bahçeli, şubat ayında sadece birkaç miting ve kapalı toplantıya katılarak, partinin kurultayı dışında halkın karşısına çıkmadı. Seçim sonrasında, Bahçeli'nin seçim çalışmalarında neden aktif rol almadığının tartışılması bekleniyor.
30 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında depremzedeler için yardım çalışmaları yapan Ahbap ve Babala TV'yi eleştirdi. Haluk Levent, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'nın Ahbap Derneği'ni övdüğü bir video paylaşarak Bahçeli'nin danışmanlarının yanlış bilgilendirme yaptığını öne sürdü. Levent, devlet kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını ve siyasi parti liderleriyle görüşmek için randevu almaya başladıklarını belirtti.
14 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, bu durumun şaşılacak bir şey olmadığını ve cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmayacaklarını belirtti. Bazı CHP'li vekillerin ayağa kalkmamasıyla ilgili olarak da partinin demokratik bir yapıya sahip olduğunu ve kimseyi zorlamadıklarını ifade etti. Ayrıca, Devlet Bahçeli ile tokalaşmasını normalleşme adımı olarak değerlendirdi.
1 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah Meclis kürsüsünde 'çürük' dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i akşam teselli etti. Bahçeli, Özel'e siyaseten söylemesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Özel ise Bahçeli'ye saygıda kusur etmediklerini ve siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmenin haksızlık olacağını ifade etti. İkili, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki yeni yasama yılı resepsiyonunda sohbet etti.
1 Ekim 2024

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasada belirtilen iki yolla erken seçim yapılmasına hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışmaları devam ederken, Bahçeli muhalefeti adaylarını açıklamaya çağırdı ve erken seçim için gerekli olan 360 milletvekilinin oyu ya da cumhurbaşkanının kararı gerektiğini belirtti.
3 Ocak 2023

İstanbul Maltepe'de düzenlenen Millet İttifakı mitingine binlerce kişi katıldı. Katılımcılar adalet talebinde bulunurken, ekonomik krizden şikayetçi olduklarını ve 'Patates, soğan, güle güle Erdoğan' sloganları attılar. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde yolsuzlukla mücadele edeceğine dair vaatlerde bulundu ve KHK'lıların durumuna değindi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddiaları gündeme getirdi ve mitingde 'Hırsız Tayyip' sloganları yükseldi. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'ün kazanımlarını geri getirmesini ve adaleti sağlamasını talep etti.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim