Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji uzmanları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'de yarın ve cumartesi günü pik yapacağını ve sıcaklıkların İstanbul'da 37-38, Ankara'da 39-40, İzmir'de 42, Aydın, Şanlıurfa ve Mardin'de ise 45 derecelere çıkacağını belirtiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, sera gazları ve fosil atıkların kullanımının gelecekte sıcaklıkların artmasına yol açacağını ifade ediyor. Ayrıca, sıcak hava dalgalarının orman yangınları riskini artırdığı ve aşırı sıcakların 10 gün süreceği vurgulanıyor.
13 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Artvin, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yağış bekleniyor. Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, önümüzdeki hafta Cezayir'den gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle İstanbul'da sıcaklıkların 40, Ege Bölgesi'nde ise 45 dereceye çıkacağını belirtti.
7 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta 10 derece düşmesi öngörülüyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, İstanbul ve İzmir'de yağmur tahmin ediliyor. Ankara'da ise hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi ve çarşamba günü kar yağışının olması bekleniyor. Ayrıca Ege Denizi için fırtına uyarısı yapıldı.
26 Mart 2023

İstanbul'da bunaltıcı sıcak hava etkisini sürdürüyor ve uzmanlar Eylül ayının da yaz gibi geçeceğini belirtiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, Basra alçak basıncıyla gelen sıcak hava akımının Türkiye üzerinde kalıcı olduğunu ve bu durumun kuraklığa yol açtığını ifade etti. Özdemir, sonbaharda da hava sıcaklıklarının ortalama 0,5-2 derece artacağını ve vatandaşların sıcak havalarda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
14 Ağustos 2024

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. İstanbul'da parçalı bulutlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Ankara'da yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-37 derece arasında olması bekleniyor.
21 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacağını bildirdi. İstanbul'da sıcaklık 31 dereceye ulaşacak ve poyraz serinlik sağlayacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar daha da yüksek olacak ve nem oranı artacak. Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde ise sağanak yağışlar bekleniyor.
18 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava koşulları altında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yurt genelinin büyük bir bölümünde de benzer hava durumunun hakim olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve diğer bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.
2 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yeni haftada da aşırı sıcaklar devam edecek. İç ve güney bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar görülecek.
22 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması ve rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.
16 Mart 2024

Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve kuzey kesimlerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli yağışların olacağını belirtti. Üç büyük ilde de yağışlar devam edecek; Ankara’da cuma ve cumartesi, İzmir ve İstanbul’da ise cuma günü yağış bekleniyor.
12 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Özellikle Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.
23 Mart 2024

Türkiye'nin birçok kentinde sıcaklık 40 dereceyi aşmış durumda ve daha sıcak günlerin geleceği uyarısı yapılıyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü Türkiye'nin en sıcak gününün yaşanacağını ve sıcaklıkların 40 dereceyi geçebileceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul'da bugün sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Şen, aşırı sıcaklıkların iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinde hava durumuna ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı. Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda sağanak yağış, Ardahan çevresinde ise kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
4 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların eseceği ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtınaların yaşanabileceği bildirildi. Vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim