İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau, 18 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldı. Trudeau, bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Çiftin üç çocuğu bulunuyor. Kanada Başbakanlık Sözcüsü Alison Murphy, çiftin ayrılma kararıyla ilgili tüm yasal ve etik adımların atıldığını belirtti.
3 Ağustos 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, eski eşi İspanyol futbolcu Gerard Pique ile olan 12 yıllık ilişkisini 'aldatma' iddiaları sonrası bitirdikten sonra, ayrılık temalı yeni şarkısı 'Music Sessions #53'ü yayınladı. Şarkının sözleri, Pique'ye yönelik bir intikam şarkısı olarak yorumlandı ve Shakira'nın Pique ve yeni sevgilisine atıfta bulunduğu düşünülen ifadeler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Şarkı, yayınlandığı ilk günde YouTube'da 63 milyondan fazla dinlenme sayısına ulaştı.
13 Ocak 2023

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump'a emlak sektöründe dolandırıcılık yapmak suçundan 354,9 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı. Trump, cezayı ödemezse New York'taki varlıklarına el konulacağı uyarısında bulunuldu. Trump, suçlamaları reddederek kararı temyize götüreceğini belirtti. Başsavcı James, davanın güçlü kanıtlara dayandığını ifade etti.
21 Şubat 2024

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanya'da 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanmıştı. İspanyol savcılığı, Shakira'nın gelirlerini ve varlıklarını vergi dairesinden gizleyerek off-shore şirketler aracılığıyla kaçırdığını iddia etmiş ve sanatçı hakkında sekiz yıl iki ay hapis ile 23 milyon avro para cezası talep etmişti. Shakira, bugün Barselona il mahkemesinde 2,9 milyon avro cezayı ödemeyi kabul ederek anlaşma yoluna gitti ve böylece davanın 12 duruşma sürmesi beklenen süreci kısaltmış oldu.
20 Kasım 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

TikTok platformunda göğüs dekoltesi göstererek canlı yayın yapan 35 yaşındaki G.D., 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Eşiyle birlikte yaptığı yayında para karşılığı gömleğinin düğmelerini açarak bir saatte 100 bin lira kazandığı iddia edilen G.D., sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
27 Kasım 2023

ABD'de gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık davasında, Lev Aslan Dermen ve Kingston ailesi üyeleri, ABD'yi 1 milyar dolar dolandırmaktan dolayı 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Jill Parrish, bu cezayı, yenilenebilir yakıt vergisi teşviklerinden yararlanmak için yalan beyanlarda bulunan Washakie Renewable Energy şirketinin CEO'su Jacob Kingston ve ailesine karşı verdi. Kingston ailesi ve Dermen, 511 milyon dolar çalmakla ve 600 milyon dolar daha çalmaya çalışmakla suçlanıyor. Aynı zamanda, Sezgin Baran Korkmaz'ın da bu suç örgütüyle bağlantılı olduğu ve ABD'de yargılandığı belirtiliyor.
8 Nisan 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 16'sı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Polat çifti, beyan ettikleri aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya cevap veremedi. Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtildi.
4 Kasım 2023

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Türk pop müziğinin ünlü ismi Ajda Pekkan, Antalya'da verdiği konserde 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncusu Doğukan Güngör'ü fark edince, RTÜK tarafından yayın durdurma cezası verilen diziye destek mesajı yayınladı. Pekkan, diziyi takdir ettiğini ve cuma akşamları herkesin bu dizi için randevu almadığını belirtti. Dizi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından cezalandırılmış ve izleyicileri sosyal medyada destek kampanyası başlatmıştı.
22 Nisan 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı dava genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edildi. Bu fenomenler arasında bulunan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve soruşturma kapsamında çiftin sahibi olduğu üç şirkete kayyım atandı.
4 Aralık 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü bir kişiyi öldürmek suçundan yargılanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve iki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın cezayı onaması üzerine tekrar tutuklanan Şeker, İdari ve Gözlem Kurulu'nun kararıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak 31 Temmuz 2023'e kadar tahliye edildi.
8 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

Müzik dünyasının ünlü çifti Beyoncé ve Jay-Z, Malibu'da 200 milyon dolarlık bir malikane satın alarak Kaliforniya'da emlak rekorunu kırdı. 40 bin metrekarelik alana yayılan ve okyanus manzaralı bu ev, minimalist tarzda Japon mimar Tadao Ando tarafından yenilenmiş. Evin daha önce çok az görüntülenmiş olması ve cam ile taş malzemelerin öne çıktığı belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı 'Ayla' filminin proje sahibi ve senaristi Yiğit Güralp, filmin yapımcısı Mustafa Uslu'ya karşı açtığı davada zafer kazandı. Güralp, filmin künyesinde sadece 'senarist' olarak geçirilmesi nedeniyle Uslu'ya 75 bin TL telif ve 75 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Uslu'nun Güralp'e 75 bin TL ek telif ve 25 bin TL manevi tazminat olmak üzere toplam 100 bin TL ödemesine hükmetti.
5 Ocak 2023

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, ameliyat olacak. Teknik direktör Carlo Ancelotti, futbolcunun kısa sürede sahalara döneceğini belirtti. Ancelotti, Arda Güler'in tedavi sürecinin beklenenden kısa olacağını vurguladı. İspanya basınına göre, Arda Güler'in tedavisi altı hafta daha sürecek.
11 Ağustos 2023
İşaretlediklerim