Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bulunan 16 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Afyonkarahisar, Edirne, Kütahya, Bursa, Denizli, Konya ve Uşak'ta rüzgar; diğer illerde ise rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge sakinleri, olası ulaşım aksamaları, çatı uçması, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
8 Ocak 2024

İstanbul'da dondurucu soğukların ardından hava sıcaklığının artacağı ve 11-15 derece aralığında seyredeceği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin açıklamasına göre, soğuk ve yağışlı hava bölgeyi terk edecek ve hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzü hakim olacak. 24 Ocak'a kadar sıcaklıklar mevsim normalleri civarı veya biraz üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı veya biraz altında olması öngörülüyor. Ayrıca, gizli buzlanma riskine karşı uyarı yapılarak, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi mesajlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
14 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yedi ile turuncu, dokuz ile sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Uyarılan illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve bazı Marmara illerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr bekleniyor ve hava sıcaklıklarının iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bugün de yağışların süreceğini ve akşam 6'dan itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Anadolu Yakası'nın saat 18:00'den itibaren saatte 100 kilo ve üzeri yağış alması bekleniyor. AKOM, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.
30 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde eseceği belirtildi. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için tedbirli olunması istendi.
18 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından yılın ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı beş santimetreye ulaşırken, Kocaeli'nin Kartepe bölgesinde de kar yağışı görüldü. Karayolları ve yerel belediye ekipleri, ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarına başladı.
19 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Batman illeri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörülürken, belirtilen bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca batı kesimlerde hava sıcaklığının artacağı, diğer yerlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
24 Nisan 2023

İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, uzun süredir düşüş gösteren baraj doluluk oranlarını bir miktar artırdı. İSKİ'ye göre, 12 Kasım itibarıyla barajların genel doluluk oranı yüzde 16,18'den yüzde 16,43'e yükseldi. Ağustos sonunda yüzde 29,22 olan doluluk oranı, eylül sonunda yüzde 22,7'ye düşmüş ve kasım ayında yüzde 17'nin altına gerilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için önümüzdeki günlerde de sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini artıran kar yağışı şehrin birçok yerini beyaza bürüdü. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ulaşımın aksamaması için ana yollar, ara sokaklar ve kırsal alanlarda tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca yetkililer, sürücüleri olası buzlanmaya karşı uyarırken, trafik ekipleri de denetimlerini sürdürüyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporuna göre Türkiye'nin 42 ilinde kar yağışı beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde ve doğuda mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülmektedir. Yağışların, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
1 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağışın ardından, vatandaşlar yeni günü kar yağışıyla karşıladı. Özellikle Dikmen ve İncek gibi yüksek kesimlerde kar yağışı daha yoğun görüldü ve araçların üzerini beyaz bir örtü kapladı. Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
29 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale için sarı kodlu rüzgar uyarısı yayınladı. İstanbul'da kar, yağmur ve rüzgar beklendiği, diğer illerde ise rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölge sakinleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
30 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim